BMW-Sauber nu isi va schimba numele

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 31.01.2010
BMW-Sauber va incepe sezonul 2010 cu acest nume, in ciuda retragerii constructorului BMW din Formula 1.

Speculatiile privind numele cu care va concura echipa de la Hinwil in sezonul viitor au fost lamurite cel putin partial cu ocazia prezentarii noului monopost, cand Peter Sauber a dezvaluit ca acesta va fi numele team-ului cel putin pana la inceputul noului sezon.

Motivul este legat de drepturile financiare care revin echipe in urma rezultatelor obtinute in sezonul 2009 si de noul Acord Concorde semnat la finalul anului trecut.

"Schimbarea numelui nu este planificata inainte de startul sezonului. Ne-am inscris in sezonul 2010 ca BMW-Sauber si acest este numele nostru. Ferrari nu este dezamagita, in cea mai mare parte este ok", a declarat elvetianul, referindu-se la faptul ca echipa va utiliza motoare ale Calutului Cabrat.

Echipa a fost la un pas sa rateze prezenta pe grila de start din cauza retragerii celor de la BMW, insa ulterior a primit locul lasat liber de Toyota si a semnat cu Pedro de la Rosa si Kamui Kobayashi pentru sezonul 2010. Peter Sauber, fondatorul echipei, a admis ca elvetienii au avut parte de o iarna dificila.

"Ultimele luni au fost foarte intense pentru noi.

In primul rand a trebuit sa ne luptam pentru supravietuirea echipei si apoi ne-am concentrat pe stabilirea unui plan pentru viitor. Pregatirile tehnice ale monopostului pentru 2010 au continuat neintrerupt conform planului din primavara lui 2009. Avem o lunga traditie in aducerea unui pilot tanar alaturi de unul experimentat ca linie de piloti, aceasta fiind abordarea care ne-a adus mult succes. De la Rosa a lucrat la cel mai inalt nivel tehnic pentru multi ani pentru o echipa de top si putem beneficia de experienta sa. Tanarul Kobayashi are de asemenea mult de oferit, iar anul trecut m-a impresionat in special la Abu Dhabi", a precizat Sauber.

De la Rosa va avea oportunitatea sa concureze in Formula 1 pentru prima oara din 2006, dupa mai multi ani petrecuti ca pilot de teste la McLaren Mercedes. Spaniolul a admis ca este incantat sa revina in prim-planul Formulei 1 la cei 38 de ani ai sai.

"Cel putin ma simt ca un adevarat pilot de curse acum. Mi-a lipsit competitia de pe pista.

Insa in acelasi timp am invatat mult din punct de vedere tehnic si vreau sa aduc echipei aceste cunostinte", a precizat el.

Pe de alta parte, Kobayashi a impresionat in ultimele doua curse ale sezonului trecut, pe vremea cand pilota pentru Toyota, reprezentand una dintre marile sperante ale sportului pentru revigorarea spectacolului. "Sunt mandru ca Peter Sauber mi-a arata incredere si sunt determinat sa nu il dezamagesc. Obiectivul meu este ca el sa fie mandru de mine", a precizat japonezul in varsta de 23 de ani.

Noul monopost BMW-Sauber va debuta pe circuit luni, 1 februarie, in cadrul primei zile de teste de pe circuitul Ricardo Tormo din Valencia.

Via | BMW-Sauber

Comentarii (3)

  • BMW-Sauber-ferrari
    daca BMW-Sauber se dovedesc competitivi cu noul motorul ,atunci italienii vor fi "'dezamagiti'' ca poarta numele BMW(cu toate ca monopostul sauber nu mai are sigla bmw pe el) si dupa aia ce nume va avea echipa FERRARI -SAUBER ....sau ....SAUBER-FERRARI ?
    0 0
  • salut
    stiu ca nu e asa dar ar suna ciudat: BMW SAUBER FERRARI
    Primul BMW cu motor ferrari !!!
    0 0
  • surprize
    Ar fi posibil ca BMW Sauber, sa fie una dintre surprizele placute ale sezonului 2010.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru