Calificările de la Suzuka ar putea fi amânate până duminică

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 08.10.2010
Calificările pentru Marele Premiu al Japoniei ar putea fi amânate pentru ziua de duminică din cauza ploilor torenţiale aşteptate pe circuitul de la Suzuka.

Previziunile meteorologice au indicat încă de la jumătatea acestei săptămâni că sâmbătă va ploua torenţial pe circuitul de la Suzuka. Ploaia şi-a făcut apariţia la numai câteva minute după încheierea celei de-a două sesiuni de antrenamente libere şi va continua să cadă moderat până în această noapte, moment în care se va intensifica.

Potrivit ultimelor rapoarte ale meteorologilor, ploaia a fost caracterizată drept "puternică" pentru ultima sesiune de antrenamente libere şi "torenţială" pentru calificări, într-un interval de numai 24 de ore fiind aşteptate precipitaţii de 90 mm.

În contextul în care ziua de duminică va fi lipsită de precipitaţii, postul de televiziune BBC susţine că sesiunea de calificări s-ar putea desfăşura cu numai câteva ore înainte de cursă, pentru a evita orice fel de incidente care ar putea duce la întreruperea succesivă a acesteia.

O situaţie de acest gen s-a petrecut anul trecut la Interlagos, când numeroasele accidente suferite de piloţi pe ploaie au prelungit calificările cu mai mult de o oră.

Totuşi, o decizie în acest sens va fi luată numai la ora desfăşurării calificărilor, în funcţie de intensitatea ploii şi de cantitatea de apă prezentă pe circuit.

Via | BBC Sport

Comentarii (6)

  • (Meteorologul
    de servici, sigur este din tabara celor de la RBR.....astfel incat, acestia din urma sa profite la maxim de avantajul pe care-l detin dpdv aerodinamic pe un astfel de circuit, dar in conditii dry not wet) :kidding:

    Eu sper sa nu se amane totusi, doar daca, intr-adevar va ploua torential toata ziua...ceea ce pe mine sincer ma cam intriga astfel de prognoze.....90mm?? sau ce-ati vrut sa spuneti?? sau poate 90l/mp, ceea ce-i foarte mult....inundatii. Eu cred ca exagereaza si meteorologii niponi....Vom vedea dimineata!!
    2 6
  • @KaNe
    KaNe, precipitatiile atmosferice intradevar se masoara in mm. Mai informeazate inainte de a avea pretentii
    5 1
  • meteo
    90 mm/mp = 90 l/mp.
    0 0
  • Niculae
    Cei de la BBC Sport spun de 50 mm nu de 90 :) 5 este pe aceeasi diagonala cu 1 si 9 dar... Iar 90l/m2 daca nu ma insel... inseamna indirect... ploaie torentiala puternica :P

    Sunt curios daca este vorba despre... 50mm/h sau 50mm/24h :)
    0 0
  • putem rasufla usurati, au ajuns!!!
    0310: Replacements were flown out overnight from London to Nagoya via Frankfurt.

    0309: After Lewis's crash yesterday some of the new parts on his car were damaged.
    0311: Lewis's parts landed at 9:30am local time, just over and hour and a half ago, and are now being transferred to the track by helicopter.
    M-am trezit cu noaptea in cap sa caut daca au ajuns componentele lui Lewis nici nu aveam stare sa stau in pat :))
    2 4
  • @Mclaren_Mircea_1984
    Ia un diazepam :)
    Stii cum e faza cu cainele..
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru