Echipele inscrise pentru sezonul 2010 al Formulei 1

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 01.06.2009
16 echipe au confirmat oficial inscrierea in sezonul 2010 al Formulei 1, in contextul in care competitia va avea cel mult 26 de monoposturi pe grila de start.

Inscrierile in sezonul 2010 al Formulei 1 au avut loc timp de 8 zile, in periaoda 22-29 mai, insa cele mai multe echipe au aplicat in ultimele doua zile.

Perioada de inscrieri a fost dominata de scandalul dintre actualele echipe din Formula 1 si FIA pe tema regulamentului tehnic pentru anul viitor.

Ferrari, Renault, Toyota, Red Bull Racing si Scuderia Toro Rosso au amenintat ca se vor retrage din competitie in cazul in care FIA va implementa un buget maxim anual voluntar incepand din 2010, echipele nedorind nici implementarea a doua seturi de reguli tehnice. Williams a fost singura echipa din actualul pluton care a preferat sa se inscrie in sezonul 2010 fara sa astepte rezultatul negocierilor si fara sa impuna niciunul fel de conditii in perspectiva regulamentului.

In cele din urma, celelalte 9 echipe din F1 au depus la randul lor documentatia pentru inscriere, insa nu individual, ci sub forma unei singure aplicatii a FOTA. De asemenea, cele 9 echipe au avertizat ca s-au inscris numai cu conditia ca FIA sa rectifice regulamentul conform dorintelor FOTA, astfel ca situatia acestora este in continuare incerta.

In afara de cele 10 echipe actuale, alte 6 si-au depus candidatura pentru un loc pe grila de start a sezonului viitor.

Prima dintre ele a fost Campos Meta 1, echipa detinuta de Adrian Campos care in prezent concureaza in Formula 3 Spania. Urmatoarea pe lista a fost Team USF1, echipa lansata la finalul lunii februarie de Ken Anderson si Peter Windsor.

O prezenta de marca pe lista este si Prodrive, echipa condusa de cunoscutul David Richards, care intentiopneaza sa redenumeasca echipa drept Aston Martin incepand din sezonul 2012. De asemenea, Mike Gascoyne incearca sa revina in prim planul F1 cu ajutorul echipei Litespeed, in timp ce constructorul britanic Lola intentioneaza sa revina in cea mai importanta competitie a sporturilor cu motor pentru prima oara dupa 12 ani. Ultima confirmare pentru sezonul 2010 a venit din partea companiei austriece de investitii Superfund, echipa ce ar urma sa fie condusa de fostul pilot Alexander Wurz.

In plus, se vehiculeaza prezenta pe grila a echipei March, insa aceste infomratii nu au fost confirmate oficial.

In cazul in care toate cele 10 echipe actuale vor concura anul viitor in F1, FIA va trebui sa aleaga trei dintre celelalte 6 echipe ramase in competitie.

Prin prisma fondurilor de care dispun, USF1, Prodrive si Superfund par sa aiba un avantajmajor fata de rivali, insa experienta celor de la Lola ar putea inclina balanta si in favoarea acestora din urma.

In acelasi timp, este posibil ca si alte echipe sa se fi inscris in sezonul 2010 fara sa anunte in mod public acest lucru, mai ales ca FIA nu a confirmat oficial niciuna dintre aplicatiile depuse de echipe.

Iata lista completa a echipelor care au confirmat ca s-au inscris pentru sezonul 2010 al Formulei 1, cu mentiunea ca FIA va anunta grila de start a competitiei pe 12 iunie:

 Echipa
 Brawn GP
 Red Bull Racing
 Toyota
 Ferrari
 McLaren
 Renault
 Williams
 BMW-Sauber
 Toro Rosso
 Force India
 Campos Meta 1
 Team USF1
 Litespeed
 Prodrive
 Lola
 Superfund
 March*

 

* March nu a confirmat oficial inscrierea in sezonul 2010.

Taguri: inscriere

Comentarii (4)

  • 16
    Pentru frumusetea spectacolului, cred ca toate ar merita sa fie pe grila. Faptul ca se limiteaza prezenta la doar 13 echipe cred ca nu tine de locul pe pista cat de locurile diponibile la boxe. Desi nu sunt in tema, nu cred ca sunt circuite care sa aibe boxe disponibile pentru 32 de masini.
    0 0
  • ceau
    imaginati-va atatea masini e un circuit mic,gen monte carlo sau hungaroring,va fi BESTIAL!!
    NUMAI SA FIE SI COMPETITIVE:))
    0 0
  • NeoGalaxy
    Super
    Sigur o sa fie si competitive, mai ales Superfund, Aston Martin si cei de la USF1, astea trei o sa se bata pentru titlu in 2540, garantez eu :))))))
    0 0
  • suna bine
    nu stiu la care din echipele din coada va pilota in 2012 Ham sau Alo chiar Kimi, acolo isi pot arata adevarata valoare, se vede ca in momentul in care ai o masina buna gen JB a trecut din anonimat la conducerea clasamentul mondial, ma gandesc la Senna care a castigat chiar si cu o masina mai putin competitiva, nu o sa fie 32 de masini, o sa fie echipe doar cu o masina, au mai fost cazuri, depinde de decizia FIA de a implementa sau nu bugetul, daca-l oun in aplicare o sa vezi chiar 3 masini mclaren, sau 4 ferrari, apa tot o sa curga la fel ca si ideiile noastre
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru