Hamilton a obținut pole position-ul în Canada în fața lui Vettel și a egalat performanța lui Ayrton Senna

de Daniel Popescu
Sambata, 10.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a dominat calificările pentru Marele Premiu al Canadei după ce l-a învins cu trei zecimi de secundă pe Sebastian Vettel, în timp ce Valtteri Bottas va pleca de pe locul 3.

Lewis Hamilton a luat o opțiune importantă pentru a reduce diferența de 25 de puncte care îl separă de Sebastian Vettel în clasamentul general.

Pilotul echipei Mercedes a fost cronometrat cu 1:11.459 și l-a învins pe rivalul său în lupta pentru titlul mondial cu ceva mai mult de trei zecimi de secundă. Acesta este cel de-al 65-lea pole position din cariera lui Hamilton, care egalează astfel palmaresul idolului său Ayrton Senna. De altfel, la finalul sesiunii de calificări, britanicul a primit drept cadou una dintre căștile cu care regretatul pilot brazilian a concurat în Formula 1.

Locul 3 pe grila de start i-a revenit lui Valtteri Bottas, poziționat la 7 zecimi de lider, în timp ce Kimi Raikkonen și-a trecut în cont locul 4.

Ca de obicei, Red Bull Racing a monopolizat a treia linie a grilei de start prin Max Verstappen și Daniel Ricciardo, în timp ce Felipe Massa va pleca de pe 7. Ultimii piloți calificați în top 10 au fost Sergio Perez, Esteban Ocon și Nico Hulkenberg.

Revenit în Formula 1 după escapada de la Indianapolis, Fernando Alonso a obținut locul 12 pe grila de start pentru McLaren, în timp ce coechipierul său Stoffel Vandoorne a fost al 16-lea.

Marele Premiu al Canadei va avea loc duminică cu începere de la ora 21:00.

Canada - Rezultate Calificări:

Articol in curs de actualizare.

Comentarii (26)

  • Frumos cadou, emoționant ...in fond, Senna este idolul lui Hamilton, chiar merita!
    27 10
  • Nu stiu de unde a scos timpul asta Ham, insa a fost un tur rapid. Am impresia ca Vettel chiar daca nu frana in curba "L,impigle" tot nu putea sa-i bata timpul acestuia.
    Insa cursa va fi maine si acolo va fi alceva!
    Forza Ferrari!
    25 4
  • O fi Hamilton in pole dar Vettel e pe trasa si daca Hamilton nu-i ia fata la start, s-ar putea sa nu se stie.
    15 6
  • GrosJan
    Cred ca Mercedes sta mai bine decat Ferrari in Canada. Vom vedea totusi.
    14 11
  • serban
    În primă fază am fost tentat să pun acest pole pe seama "butonului magic" Mercedes, dar când am văzut diferența de 0,4 sec dintre Vettel și un Bottas dotat cu același "buton magic", mi s-a confirmat pentru a nu știu câta oară că este vorba de valoare, că Hamilton și Vettel sunt, în ordine aleatorie, de departe cei mai buni, și că Bottas sau Kimi pot avea uneori câte o strălucire, gen Soci, sau Monaco, dar doar atât, "șefii" sunt ceilalți doi. De departe.
    36 2
  • Cea mai frumoasa zi pe plan sportiv:Halep si cei ce sufera de patriotism au revenit cu picioarele pe pamant,pilotii Ferrari au pierdut calificarile desi au masina perfecta si nationala de fotbal remizeaza sau pierde.Maine urmeaza o zi oribila cu victorii pentru igienicul Nadal si Vettel supranumitul Carton patrat.
    10 17
  • Orice e posibil maine, dar Hamilton mi se pare ca are un usor avantaj. Daca ne gandim ca,cel putin azi, Mercedes a stat mai bine pe primul sector, maine cursa s-ar putea decide din primul tur daca Vettel n-are un start fantastic in urma caruia sa treaca de Hamilton. Personal, ma astept la o cursa c-o singura oprire si din ce am observat, Ferrari a trecut la t-wing-ul din startul sezonului, decizie pe care n-o inteleg, tinand cont de faptul ca modelul adus in Spania, chiar daca n-a imbunatatit semnificativ timpii pe tur, nici nu i-a afectat.
    7 0
  • Eu cred ca Bottas si Raikonen au setari mai potrivite de ploaie. La fel avea si Vettel. Dar cand au vazut ca Hamilton are alta setare au decis acelasi lucru si pentru el. A fost o intrare foarte scurta la boxe si apoi a trecut sub bariera de 1.12. S-ar putea sa fie riscant pentru cei doi maine si sa fie in avantaj linia a doua.
    4 4
  • HAM 65 poles in 195 races
    Senna 64 poles in 162 races.
    Totusi nu este chiar egal cu Senna
    18 1
  • pff, setari de ploaie in calificari pe uscat ... LOL EPIC
    13 0
  • Faza cu cadoul lui Hamilton mi-a dat o idee : Vettel trebuie sa primeasca o data cu cel de-al 5 titlu mondial(pe care-l obtine sigur la finalul sezonului) un pentagon de carton.Se ofera cineva sa m-a ajute sa-l fac?
    13 19
  • sper sa piarda cocalarul, eventual un mic incident cu vitelu..
    4 25
  • Calificarile au fost interesante dar cei de la McLaren au fost cei mai bucurosi... au reusit sa castige... o cursa de plute :P Evident au castigat o cursa pana in Septembrie... Alonso ar trebui sa ramana la ei, zicea Mr. Boullier :P
    9 3
  • @ GTS - Alonso oricum n-are o alta optiune viabila in F1 ..Si ma refer la echipele de top Mercedes ,Ferrari ,RBR..asa ca poate o sa mai ramana 1 an la Mclaren..
    8 0
  • http://www.gpupdate.net/en/videos/9047/texas-motor-speedway-race-highlights/ - indyCar-ul devine din ce in ce mai interesant..Din nou o cursa cu evenimente multe
    4 2
  • Team-ul Mclaren a castigat o cursa de rafting care s-a desfasurat in apropierea circuitului.....
    3 1
  • kimi se loveste cu MAX...si poc
    5 5
  • Kimi se loveste cu vettel ...si pleosc
    6 8
  • Pronosticul yo:1.Cartonul preia conducerea la start si castiga;2.Votkan se pupa cu super Max si abandoneaza;3.Din cauza motorului abandoneaza 1 pilot Mercedes,1 pilot Red Bull,1 pilot Torro Rosso si 2 piloti McLaren;4.$troll PUNCTEAZA in premiera mondiala;5.Grosjean are probleme cu franele si injura echipa;6.Wolff loveste cu pumnul in masa;7.Un animal se plimba pe pista:8.Vettel este votat pilotul cursei.Pronostic pt. Baku:Bottas termina calificarile pe 3.
    Sfat pt. asta care vede dublu si se jigneste singur:cumpara o padure si pierde-te in ea sau multiplicate cu zero.
    9 9
  • @yo

    Pleaca de aci auzi la el cica castiga Vettel. Nu mai imi da emotii.
    7 11
  • Mirciulica mai bine ai gandi la fel.Cand te astepti la cel mai rau nu ai cum sa fii dezamagit.Nu-mi spune ca ai sperante ca Hamilton castiga si McLaren puncteaza cu ambele masini.Daca crezi ca se intampla asta risti o depresie la noapte.Patriotii optimisti au fost bagati de Halep in depresie.Nu vreau sa te sperii dar cu Nadal mi-a iesit pronosticul.O sa vezi ca si Carton patrat castiga.
    7 6
  • @yo

    Nuuuuuuuuu. Te rog nu cobi. Simt o stare de liniste ireal de adevarată dupa acel sexxi lap din Q3. Vettel nu l-a putut bate nici macar in al doilea tur de Q3 cand a mers fara greseala. Si plus masina lui Lewis ii setata cu putin mai multa downforce decat Vettel ( Lewis cu 328 la ora fata de Vettel care atinge 331 desi motorul Mercedes un pic este mai puternic), ceea ce trebuie sa ajute in cursa cu gumele. Doar la start sa nu fie nenorocire pt ca in Canada locul 2 e pe partea curata. Oricum Vettel e favorit la piloti anula cesta, se pare ca nu termina mai jos de 2, dar azi in Canada nimeni nu il bate pe Lewis. A 6 victorie in 10 ani.
    8 13
  • Lewis trebe sa il impinga putin ca pe Rosberg anul trecut, daca ajung roata la roata. Orice ar fi, Vettel nu trece.
    7 15
  • Mirciulica anul trecut dupa sambete cu sexy lap au urmat duminici cu disaster race.Eu cred ca daca Hamilton repeta manevra de anul trecut ajung amandoi in decor sau se trezeste favoritul tau cu o penalizare.Nu uita ca FIA si sefii f1 trag cu Ferrari.Spre binele tau sper sa n-ai motive de dezamagire.
    8 3
  • @yo

    Nu inteleg cum niciodata nu termina mai jos de locul 2. Nu inteleg cum. In ritmul asta ii campion din octombrie. Iti spun sincer ca daca nu abandoneaza in cursele urmatoare, trebuie sa imi pregatesc mintea si sufletul sa suport victoria Ferrari la piloti.
    4 11
  • yoyoyo
    yoyoyo si MirceaMclada sunt casatoriti,sunt impreuna?:)))
    3 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru