Hamilton, cel mai rapid în primele antrenamente de Formula 1 din Azerbaidjan

de Daniel Popescu
Vineri, 17.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton şi Nico Rosberg au fost cei mai rapizi în cele două sesiuni de antrenamente de vineri ale primei ediţii a Marelui Premiu al Europei de la Baku.

Circuitul stradal din Baku a găzduit vineri primele antrenamente de Formula 1 din istoria Azerbaidjanului, ţară care a fost desemnată să găzduiască Marele Premiu al Europei. 

Prima sesiune a stat sub semnul dominaţiei lui Hamilton, care a ocupat prima poziţie după ce a fost cronometrat cu 1:46.436 cu pneuri supersoft. Britanicul a fost urmat la patru zecimi de secundă în spate de coechipierul său de la Mercedes, Nico Rosberg, în timp ce Valtteri Bottas (Williams), Fernando Alonso (McLaren) şi Sebastian Vettel (Ferrari) au completat topul primilor 5 piloţi. Sesiunea a fost marcată de numeroase incidente ca urmare a faptului că piloţii s-au aflat pentru prima oară pe circuitul din Baku.

Urmareste Automarket
În finalul sesiunii, Hamilton a lovit uşor peretele în virajul 3 şi a fost nevoit să se retragă la boxe cu probleme la pneuri, în timp ce Vettel şi Esteban Gutierrez (Sauber) au pierdut de asemenea controlul în unele viraje. Daniel Ricciardo a produs însă singurul steag roşu după ce a lovit zidul din virajul 15, în timp ce coechipierul său de la Red Bull, Max Verstappen, a parcurs doar 7 tururi din cauza unei defecţiuni la ambreiaj.

Hamilton şi-a păstrat supremaţia şi în cea de-a doua sesiune, iar britanicul şi-a îmbunătăţit timpul cu două secunde, la 1:44.223.

La fel ca şi în prima sesiune, locul doi i-a revenit lui Rosberg, care a suferit însă o defecţiune la unitatea de propulsie şi a oprit monopostul Mercedes pe circuit.

Force India a oferit surpriza după-amiezii după ce Sergio Perez şi Nico Hulkenberg au ocupat locurile trei şi cinci, în timp ce Bottas s-a intercalat între ei. Ferrari a avut o nouă sesiune modestă, cu Sebastian Vettel şi Kimi Raikkonen doar pe locurile 8 şi 13. Calificările pentru Marele Premiu al Europei vor avea loc sâmbătă la ora 16:00.

Azerbaidjan - Rezultate Antrenamente 1

Azerbaidjan - Rezultate Antrenamente 2

Comentarii (9)

  • Ce naiba este cu diferentele astea asa de mari?
    11 1
  • se testeaza ,de aici diferentele,sper..
    0 0
  • Cred ca ar trebui sa ne uitam la moto gp ,ca pe F1 nu mai exista spectacol.
    1 0
  • "Ca in "
    0 0
  • ca de obicei, foarte lent cu noutatile...cand cu totii stim deja ce s-a intamplat...
    2 0
  • Precautie sa nu dea cu ele de gard, setari, optimizari...
    Asa a fost si in Rusia, la debut. Abia de anul viitor vor stii ce e de facut.
    4 2
  • ce poza pe ham, zici ca e unu dintr-o bodega. :/
    15 0
  • daniel
    In ambele antrenamente au fost foarte multe steaguri galbene in special in virajul 1 si 15. Nu am vazut in viata mea atatea steaguri galbene.
    Aproape ca nu a fost pilot care sa nu aiba probleme de iesire in decor.
    In A2 s-a defectat monopostul lui Nico, probabil cutia de viteze.
    Ambele Ferrari au suferit dectiuni la MGU. Kimi a abandonat iar lui Vettel i s-a spus sa mearga la boxe in cel mai lent mod posibil.
    0 0
  • ar fi interesant un circuit prin Arabia Saudita, printre dunele de nisip
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru