Hamilton va pleca din pole position în Marele Premiu al Belgiei

de Daniel Popescu
Sambata, 22.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a obţinut sâmbătă pole position-ul pentru Marele Premiu al Belgiei în faţa coechipierului său de la Mercedes, Nico Rosberg. Sebastian Vettel va pleca doar de pe locul opt.

Esential 10 pole position-uri a obtinut Lewis Hamilton in sezonul 2015
1999 este ultimul sezon in care un pilot a obtinut sase pole position-uri consecutive, precum seria curenta a lui Hamilton. Autorul performantei a fost Mika Hakkinen
0.458 secunde a fost diferenta intre Lewis Hamilton si Nico Rosberg in calificari
3 este cel mai bun rezultat obtinut de Valtteri Bottas in calificarile din sezonul 2015
Mercedes a confirmat toate aşteptările în calificările pentru Marele Premiu al Belgiei şi a monopolizat prima linie a grilei de start. Lewis Hamilton a obţinut cel de-al 10-lea pole position în primele 11 etape ale sezonului după ce a fost cronometrat cu 1:47.197 şi va fi urmat de coechipierul său Nico Rosberg, mai lent cu aproape o jumătate de secundă.

Williams şi-a adjudecat locul trei prin Valtteri Botaş, în timp ce Romain Grosjean a produs surpriza calificărilor prin plasarea monopostului Lotus pe locul patru. Cu toate acestea, francezul va lua startul doar de pe locul nouă, ca urmare a unei penalizări de cinci poziţii pentru înlocuirea cutiei de viteze.

Sergio Perez (Force India) l-a devansat pe Daniel Ricciardo, iar Felipe Massa şi-a adjudecat locul şapte pentru Williams, transformat în şase prin penalizarea lui Grosjean, în faţa lui Pastor Maldonado (Lotus).

Sebastian Vettel a stabilit doar al nouălea timp pentru Ferrari în faţa lui Carlos Sainz (Toro Rosso), însă va câştiga de asemenea o poziţie prin penalizarea pilotului Lotus.

Q2: Defecţiune tehnică pentru Raikkonen

Nico Hulkenberg a ratat la mustaţă accesul în ultima parte a calificărilor, iar pilotul echipei Force India va fi urmat de Daniil Kvyat (Red Bull) şi Marcus Ericsson (Sauber).

Kimi Raikkonen nu a reuşit să efectueze niciun tur cronometrat din cauza unei scăderi la presiunea uleiului motorului, astfel că pilotul Scuderiei Ferrari va pleca doar de pe locul 14. De altfel, finlandezul a provocat apariţia steagului roşu, întrucât a oprit monopostul pe circuit în timpul unui tur rapid. În plus, Max Verstappen a decis să nu parcurgă niciun tur cronmetrat ca urmare a faptului că oricum era penalizat cu 10 poziţii pe grila pentru înlocuirea motorului.

Q1: McLaren, mai rapizi doar decât Manor

Felipe Nasr (Sauber) a fost primul pilot sub linie în prima parte a calificărilor, iar brazilianul a fost urmat de cei doi piloţi ai echipei McLaren.

Jenson Button şi Fernando Alonso au ocupat doar locurile 17 şi 18, însă vor pleca de pe ultima linie a grilei de start ca urmare a numeroaselor schimbări de motoare şi alte componente ale unităţii de propulsie Honda. De altfel, în total, cei doi piloţi au primit penalizări de 105 poziţii. Această sarabandă de penalizări permite celor de la Manor să evite integral ultima linie a grilei, chiar dacă Will Stevens şi Roberto Merhi au fost cei mai lenţi în calificări.

Marele Premiu al Belgiei va avea loc duminică cu începere de la ora 15:00, ora României.

Belgia - Rezultate calificări:

Loc Pilot Echipa Timp Diferenta
1 Lewis Hamilton Mercedes 1m47.197s -
2 Nico Rosberg Mercedes 1m47.655s 0.458s
3 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 1m48.537s 1.340s
4 Romain Grosjean Lotus/Mercedes 1m48.561s 1.364s
5 Sergio Perez Force India/Mercedes 1m48.599s 1.402s
6 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 1m48.639s 1.442s
7 Felipe Massa Williams/Mercedes 1m48.685s 1.488s
8 Pastor Maldonado Lotus/Mercedes 1m48.754s 1.557s
9 Sebastian Vettel Ferrari 1m48.825s 1.628s
10 Carlos Sainz Toro Rosso/Renault 1m49.771s 2.574s
11 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 1m49.121s -
12 Daniil Kvyat Red Bull/Renault 1m49.228s -
13 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 1m49.586s -
14 Kimi Raikkonen Ferrari - -
15 Felipe Nasr Sauber/Ferrari 1m49.952s -
16 Will Stevens Marussia/Ferrari 1m52.948s -
17 Roberto Merhi Marussia/Ferrari 1m53.099s -
18 Max Verstappen Toro Rosso/Renault - -
19 Jenson Button McLaren/Honda 1m50.978s -
20 Fernando Alonso McLaren/Honda 1m51.420s -

Comentarii (19)

  • fetel a mai facut un pas pentru titlu cu Ferrari
    24 11
  • ... cum tusea masina lui Kimi
    Daca o sa vreau sa-mi iau Ferrari sa nu ma lasati
    22 6
  • Merc a mai dat o palma concurentei! Red Bull cu un motor mai slab bate Ferrari. Sau Ricci il bate pe Vettel.
    20 12
  • Bravo Lewis! La peste 1,3 secunde de concurenta! Unde sunt fanii Vettel?
    17 12
  • Mi-a venit sa rad de Niki Lauda cand l-am vazut cum rasufla batandu-l pe spate pe unul dintre angajati ca si cum "pfoooaa, ce timp scoate Lewis, nu-l mai prinde nimeni pe asta". Asta e, bravo lui ca a stiu si avut puterea sa-l contrazica pe neamnt care zilele trecute se mandrea cu setarile lui.
    12 6
  • cursa e altceva, si nu uitati de ploaie
    12 1
  • GrosJan
    CINE MAI MERGE LA SPA?
    4 1
  • ce sa intamplat la ferrari?
    6 3
  • Honda e varza. Mclaren s-au nenorocit cu japonezii de data asta. Bravo Ron!
    19 2
  • danploiesti81
    Ferrari are monopostul setat de ploaie 100%
    10 9
  • @sa, te informez ca sunt unul dintre acei fani ferrari care recunoaste infrangerea asa cum, in calitate de fan Steaua, am ras in repriza secunda la toate cele 3 goluri primite cu cateva seri in urma. Esecurile, ratarile, infrangerile si cel mai mult prostia, pe mine ma amuza atata timp cat nu sunt intalnite in "buzunarul" meu, nu fac parte din viata mea. Dar cata vreme le intalnesc la altii, nu fac altceva decat sa ma amuz. Altfel nu vad rostul pentru care sa ma consum, sa ma enervez pentru altii.
    Inca de la a 3-a cursa mi-am dat seama ca si anul asta Mercedes va domina. Am acceptat asta, le-am dorit celor de la Ferrari succes in a obtine un amarat de loc 3 si nu in ultimul rand succes lui Lewis intrucat Nico mi-e nesuferit inca de anul trecut pentru ce a facut, cate&cum a facut dar cel mai mult pentru fudulismul sau, ca mandrie e prea putin spus.
    16 1
  • ,,McLaren a fost penalizata cu 105 poziții'' Când văd asemenea penalizări , gândul îmi zboară la unele decizii ale judecîtorilor americani...
    15 1
  • FanF1 - poate ca tu esti mai cerbral, dar multi fani Vetel credeau (si inca mai cred) ca acesta are sanse la titlu. Mai ales dupa ultima cursa vedeam multe comentarii cum ca Ferari si-au revenit si mama, mama ce vor face cu Mercedes.
    11 1
  • Trebuie sa fi naiv sa crezi ca asta este diferenta intre ei, inseamna ca nu ati urmarit antrenamentele libere.
    Dar stai sa vedem maine ce o sa fie, as pune pariu pe toata vacanta mea ca la curba Les Combes altfel va fi situatia pe circuit!
    Iar daca va ploua, vai, vai, va fi durere.........
    10 2
  • Ferrari 2015
    Zifi, pentru tine sunt mai elocvente antrenamentele decat calificarile, am trait s-o aud si pe asta :))))))-vetel mai mereu iesea de pe circuit, numai nu-i iesea traiectoria, pacat de Kimi, sigur ii dadea lui Vetel cateva zecimi la final. Da, asta e diferenta intre ei.
    10 5
  • serban
    Toți sunteți cu Kimi mai bun decât Seb, dar până una,alta, Seb are mai mult decât dublul punctelor lui Kimi, că de scorul calificărilor, victorii și podiumuri pe anul ăsta, nu mai vorbim ! Și dacă ne amintim ce hal de tocată a luat anul trecut și de la Alonso, concluzia este una singură, Kimi al vostru este EX-PI-RAT, ați pariat pe un cal olog !!!
    11 9
  • Eh au fost niste calificari proaste pentru cei de la Ferrari, dar poate in cursa vor intra ambii in puncte, cine stie. Pacat de Raikkonen evident, dar nu este vina lui, poate in cursa merge pe o strategie diferita de cea gandita initial (adica inainte de calificari) si intra in puncte. Nu se stie niciodata cum o sa fie cursa, vedem maine. Cred ca Vettel a gresit in ultimul tur, altfel era in primii patru, poate chiar in fata lui Bottas, desi nu pot sa garantez 100% acest lucru. Totusi, se vede ca in acest sezon nu prea mai au vreo sansa in a recupera distanta fata de cei de la Mercedes. Poate cei de la Williams sa-i depaseasca pe cei de la Mercedes, desi nu cred asa ceva, in rest sa vedem cursa.

    P.S. Pacat de comentariile de mai sus, marea majoritate n-au nici o treaba cu idea de fan Formula 1 ci aduc a comentarii de cocalari. Trist, dar ca asa arata si Romania anul 2015. Pe romani ii intereseaza intotdeauna nu ce fac ei si ce fac altii, de asta nu ne iese nimic. De fapt nu va iese voua, mie imi merge treaba bine.

    Oricum sa vedem cursa, sesiunea de autografe a fost interesanta, plus FP vazuta de pe circuit este cu totul altceva decat ce se da la TV.
    6 1
  • bernie
    Serbane mai bine ti-ai vedea de amarul tau de viata decat sa comentezi tot felul de elucubratii iesite din strafundul neuronului tau..Termina cu jignirile inutile si daca nu ai ceva interesant de comentat legat de F1 mai bine taci ca e mai bine ptr tine crede-ma...
    2 0
  • cursa 1
    sa tneti minte comentariul meu: Start>SEB ajunge pina pe 3-kimi pina pe 6-sa nu uitati sa-mi scrieti-va astept maine-pe o bere
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru