Heidfeld spera sa concureze in F1 si in 2010

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 05.01.2010
Nick Heidfeld este optimist ca va concura in Formula 1 in acest an, desi admite ca sansele sale s-au micsorat dupa revenirea lui Michael Schumacher.

Dupa plecarile lui Jenson Button si Rubens Barrichello de la Brawn GP, Nick Heidfeld a fost considerat drept favorit sa concureze la nou-formata Mercedes GP alaturi de Nico Rosberg.

Sperantele sale s-au naruit insa in momentul in care Michael Schumacher si-a anuntat revenirea in Formula 1 cu numai doua zile inainte de Craciun, germanul admitand ca este dezamagit de situatia creata.

"Decizia lui Schumacher de a reveni ma afecteaza direct, pentru ca sunt mai putine locuri relevante pentru sezonul viitor. Nu sunt naiv cand spun ca multe lucruri neasteptate se pot intampla in F1, mai ales dupa ultimele saptamani", a precizat Heidfeld pe site-ul sau oficial.

In ciuda situatiei neplacute in care se afla, germanul ramane increzator ca isi poate asigura viitorul in Formula 1 in urmatoarele saptamani.

"Trebuie sa privim inainte si sa ne concentram pe cea mai buna optiune pe termen lung in Formula 1. Voi continua sa ma antrenez din greu si sa discut cu oamenii potriviti. Sper ca in saptamanile urmatoare sa fiu capabil sa anunt ceva concret despre planurile mele pentru viitor", a adaugat el.

Anterior, presa internationala a speculat ca ultima varianta viabila pentru Heidfeld este Renault, unde germanul ar putea face pereche cu fostul sau coechipier de la BMW-Sauber, Robert Kubica.

In plus, publicatia germana Bild a dezvaluit marti ca Heidfeld a primit o oferta pentru a deveni pilotul de rezerva al celor de la Mercedes GP.

Contactat de agentia de presa DPA, Norbert Haug, directorul departamentului de motorsport al Mercedes, a preferat sa ramana precaut in declaratii, sugerand insa ca cele doua parti nu au ajuns la un astfel de acord. "A existat un contact de baza cu Heidfeld, iar asta se intampla de mai multi ani. Am vorbit cu el despre posibilitati cu Mercedes GP, dar si cu McLaren Mercedes", a explicat oficialul constructorului german.

Heidfeld a debutat in Formula 1 in sezonul 2000 cu Prost, iar din 2001 a concurat pentru echipa lui Peter Sauber, cu exceptia sezoanelor 2004 (Jordan) si 2005 (Williams).

Via | Heidfeld | DPA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru