Maria de Villota prezintă casca purtată în timpul accidentului în care şi-a pierdut un ochi

de Daniel Popescu
Marti, 04.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Maria de Villota a prezentat presei cum arată casca pe care a purtat-o în timpul accidentului suferit acum aproape un an în timpul unui test cu Marussia şi în urma căruia şi-a pierdut un ochi.

Dacă asta avem în Formula 1, imaginaţi-vă ce s-ar fi întâmplat dacă nu purtam nimic.

Maria de Villota
Fost pilot de rezerva Marussia
Maria de Villota, pilotul de sex feminin care şi-a pierdut un ochi în timpul unui test efectuat pentru Marussia pe aeroportul Duxford din Marea Britanie în luna iulie a anului trecut, a participat la Madrid la un eveniment dedicat siguranţei rutiere.

Cu această ocazie, ea a prezentat în premieră presei cum arată casca pe care a purtat-o în timpul accidentului. Casca produsă de compania Bell este secţionată în partea de jos, sub vizor, până în apropierea locului este se montează sistemul de siguranţa HANS, în ciuda faptului că este realizată din fibră de carbon.

"Până acum, numai familia şi prietenii au văzut casca, dar cred că este important să o vadă şi alţii. Dacă asta avem în Formula 1, imaginaţi-vă ce s-ar fi întâmplat dacă nu purtam nimic", a declarat ea pentru publicaţia El Pais.

În urma accidentului, Maria de Villota a suferit o fractură craniană, răni faciale şi şi-a pierdut ochiul drept.

Via El Pais

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru