Massa, pole position în Austria pentru Williams, secondat de Bottas!

de Daniel Popescu
Sambata, 21.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Felipe Massa a obţinut pole positionul în Marele Premiu al Austriei şi va fi acompaniat pe prima linie a grilei de coechipierul său de la Williams, Valtteri Bottas. Lewis Hamilton nu a stabilit niciun timp în ultima parte a calificărilor şi va pleca doar de pe locul 9.

Esential 0.087 secunde a fost diferenta dintre Felipe Massa si Valtteri Bottas in calificari
0.185 secunde i-a despartit pe Felipe Massa si Nico Rosberg in ultima parte a calificarilor
94 de Mari Premii au trecut de la ultimul pole position obtinut de Felipe Massa in Formula 1 (Brazilia, 2008)
2 ani au trecut de la ultimul pole position obtinut de Williams (Pastor Maldonado, Spania, 2012)
Marele Premiu al Austriei a oferit una dintre cele mai surprizatoare sesiuni de calificări din acest sezon, după ce Mercedes a fost învinsă pentru prima oară în lupta pentru pole position pe fondul unor probleme neaşteptate pentru piloţii echipei germane.

Felipe Massa a stabilit cel mai bun timp după ce a fost cronometrat cu 1:08.759 şi a obţinut astfel primul pole position după Marele Premiu al Braziliei din 2008. Brazilianul va fi acompaniat în prima linie a grilei de start de coechipierul său de la Williams, Valtteri Bottas, mai lent cu numai o zecime de secundă.

Mercedes a fost nevoită să se mulţumească doar locul trei obţinut de Nico Rosberg, care a raportat de mai multe ori un caracter subvirator al monopostului în virajele rapide. În schimb, coechipierul său Lewis Hamilton va pleca de pe locul 9 după ce nu a stabilit niciun tur rapid. La prima încercare, britanicul a ieşit cu toate cele patru pneuri pe bordurile din virajul opt, pentru ca la a doua încercare să piardă controlul spatelui monopostului după o aparentă defecţiune tehnică.

Fernando Alonso a obţinut locul patru pentru Ferrari în faţa lui Daniel Ricciardo de la Red Bull pe circuitul de casă al cvadruplei campioane mondiale.

Kevin Magnussen (McLaren) va pleca de pe locul cinci din faţa lui Daniil Kvyat (Toro Rosso) şi a lui Kimi Raikkonen, urmat de Hamilton şi Nico Hulkenberg (Force India), care nu a efectuat niciun tur rapid. 

Q2: Vettel şi piloţii Lotus, eliminaţi

Sergio Perez a fost primul pilot sub linie în a doua parte a calificărilor, însă va pleca de pe poziţia a 16-a ca urmare a penalizării de cinci poziţii suferite în urma incidentului cu Felipe Massa din Canada. Prin urmare, Jenson Button a fost promovat pe locul 11, însă acest lucru reprezintă o palidă consolare pentru pilotul McLaren, care a acuzat numeroase probleme cu monopostul.

Sebastian Vettel a ratat de asemenea promovarea în ultima parte a calificărilor şi va lua startul doar de pe locul al 12-lea al grilei de start în cursa de casă a echipei sale Red Bull. Lotus a pierdut lupta cu ambii piloţi, astfel că Pastor Maldonado şi Romain Grosjean vor pleca de pe locurile 13 şi, respectiv, 15, cu Jean-Eric Vergne (Toro Rosso) între ei.

Q1: Agonia Sauber continuă

Sauber, una dintre cele numai două echipe care nu au obţinut puncte în acest sezon, a continuat parcursul modest şi a înregistrat un nou rezultat dezamăgitor în calificările de pe Red Bull Ring.

Adrian Sutil şi Esteban Gutierrez au fost eliminaţi în prima parte a calificărilor şi vor pleca doar de pe locurile 17 şi, respectiv, 18. Germanul a ratat promovarea în a doua parte pentru numai 0.004 secunde, câştigătorul la limită fiind Maldonado.

Jules Bianchi (Marussia) va pleca de pe locul 19 din faţa lui Kamui Kobayashi (Caterham) şi a coechipierului său Max Chilton, în timp ce Marcus Ericsson (Caterham) va pleca de pe ultima poziţie a grilei de start.

Marele Premiu al Austriei va avea loc duminică cu începere de la ora 15:00, ora României, şi va putea fi urmărit în direct în România pe posturile de televiziune Dolce Sport, RTL şi M1.

Austria - Rezultate calificări:

 1. 
Felipe Massa Williams-Mercedes 1m08.759s 2. Valtteri Bottas Williams-Mercedes 1m08.846s +0.087 3. Nico Rosberg Mercedes 1m08.944s +0.185 4. Fernando Alonso Ferrari 1m09.285s +0.526 5. Daniel Ricciardo Red Bull-Renault 1m09.466s +0.707 6. Kevin Magnussen McLaren-Mercedes 1m09.515s +0.756 7. Daniil Kvyat Toro Rosso-Renault 1m09.619s +0.860 8. Kimi Raikkonen Ferrari 1m10.795s +2.036 9. Lewis Hamilton Mercedes 10. Nico Hulkenberg Force India-Mercedes Q2 cut-off time: 1m09.657s Gap ** 11. Sergio Perez Force India-Mercedes 1m09.754s +0.780s 12. Jenson Button McLaren-Mercedes 1m09.780s +0.806s 13. Sebastian Vettel Red Bull-Renault 1m09.801s +0.827s 14. Pastor Maldonado Lotus-Renault 1m09.939s +0.965s 15. Jean-Eric Vergne Toro Rosso-Renault 1m10.073s +1.099s 16. Romain Grosjean Lotus-Renault 1m10.642s +1.668s Q1 cut-off time: 1m10.821s Gap * 17. Adrian Sutil Sauber-Ferrari 1m10.825s +1.311s 18. Esteban Gutierrez Sauber-Ferrari 1m11.349s +1.835s 19. Jules Bianchi Marussia-Ferrari 1m11.412s +1.898s 20. Kamui Kobayashi Caterham-Renault 1m11.673s +2.159s 21. Max Chilton Marussia-Ferrari 1m11.775s +2.261s 22. Marcus Ericsson Caterham-Renault 1m12.673s +3.159s

Comentarii (39)

  • Minunat, Kimi, absolut mirific!!!! Ar trebui concediat pentru ca este cel mai slab pilot care a trecut pe la Ferrari si in locul lui adus un tinerel dornic de afirmare si diferenta de bani investita in cercetare! Este inadmisibil de slab, parca vad ca o sa ajunga sa se bata pentru un loc mai bun cu Chilton si Chilton o sa castige!
    24 20
  • BRAVO MASSA ,sigur va fi o cursa frumoasa ,o cursa interesanta ,cred ca cea mai interesanta de anul asta
    26 4
  • Hamilton pleaca de pe 9 si spre surprinderea voastra de data asta rosberg se va acrosa cu cineva la start si hamilton va termina cursa pe locul 3 dupa massa si ricciardo
    6 18
  • Dracusorule, care Kimi? A fost candva un Raikkonen in Formula 1. Finlandezul care acum concureaza pentru Ferrari e demn de mila. O masina atat de slaba cu un pilot atat de slab. Se potrivesc.

    Felicitari Massa!
    Ramane de vazut ce probleme a avut Hamilton. Pacat ca a iesit larg in turul anterior, era mai rapid decat Bottas cu 0,3. Tot raul lui Hamilton spre binele altora. Ar fi ceva senzational ca britanicul sa castige cursa de maine...
    20 13
  • @ dracu Eu cind am spus asta despre Kimi m-am ales chiar si cu jigniri ,asa este cind uni se uita la alte competitii
    8 8
  • Schumix
    BRAVO FELIPE!!!!!!!!!!!!!!!!! Cred ca o sa incep sa ma uit din nou la F1. Primele calificari de anul asta pe care le vad, si favoritul meu termina in pole position. :D Sunt nespus de bucuros!!! Sper sa mearga bine si maine si sa revina dupa 6 ani acolo unde ii este locul!
    8 3
  • @ss76, jigniri.... intotdeauna adevarul doare! Nu este vina nimanui ca Kimi este umbra celui care a fost, o umbra laudaroasa! Sper sa il concedieze pentru ca deja ii frate cu absurdul si consuma bani degeaba!
    12 10
  • Daca erau calificari simple, Raikonen ar fi terminat undeva pe 16! valoare frate, valoare mare!
    9 9
  • hulkemberg de la force india ,nu de la sauber (a fost anul trecut la sauber)
    2 0
  • In sfarsit, avem parte de alte calificari.
    1. Felicitari echipei Williams, comparativ cu situatia de anul trecut este o mare realizare. Massa, dovedeste din nou ca daca are o masina buna este rapid iar Bottas cred ca face training pentru a fi in masura sa zambeasca :). Oricum a reusit un rezultat excellent.
    2. Razboiul psihologic de la Mercedes incepe sa se incline (pentru moment) in favoarea lui Rosberg. Sper ca Hamilton sa treaca peste frustrarea de azi si maine sa faca o cursa asa cum stie el sa faca (consistenta si fara prostii).
    3. Ferrari rade cu un ochi si plange cu celalalt. Alonso nu stiu cum reuseste sa ajunga pe pozitia 4. Cred in continuare ca face o treaba foarte buna dar de asemenea cred ca Ferrari a imbunatatit un pic.
    4. RBR - Riciardo isi continua treaba si din pacate pentru el, la face si Vette.

    Sa vedem cum va fi maine. Incep sa trag nadejde ca nu ma voi plictisi din nou.
    17 2
  • Dragon
    Bravo Massa !!!! Un pilot care mereu a excelat in calificari ritmul de cursa e o problema pentru el . Nu il pot uita cum plangea in 2008 dupa ce a pierdut titlul mondial in Brazilia
    6 5
  • @ccmax ce ai vrut sa spui cu asta: "4. RBR - Riciardo isi continua treaba si din pacate pentru el, la face si Vette." nu am inteles, nu este ironie, imi place ce ai zis dar as vrea sa inteleg pana la capat!
    4 4
  • vom avea ce urmari la aceasta cursa.
    Timpii sunt aproape egali.
    pilotii sunt minunati, magnifici, dornici de victorii, samd..
    8 2
  • BRAVO Felipe, hai ca se poate ! Vreau sa-i *dai un tur * maine *soferului bancii* ....
    6 4
  • F1 din 1990
    Eu nu inteleg de ce strategii de la AMG nu l-au pus pe Hamilton sa faca un nou tur dupa cel ratat, l-au bagat la boxe si l-au trimis in decisiv unde a gresit. La fel au procedat si la Monaco. In rest, felicitari Wiliams, sper sa vedem spectacol maine cu depasiri, Ham ii are in fata pe Ricardo, Alonso, Kimi.
    11 2
  • @Automarket: baieti, Hulkenberg alearga de mult pentru Force India:) nu ca nu le-ar fi prins bine un loc 10 celor de la Sauber.
    2 1
  • daca kimi trebuie concediat ferrari ca si echipa ,marea echipa ferrari ce trebuie sa faca?sa tin minte ce va spun , va veni timpul in care o sa ti bagi in cur jignirile astea de mare cunoscator de formula1.
    5 5
  • Bravo Williams. Chiar mi-au fost simpatici azi chiar daca Mclaren va pierde pozitia a 5 la constructori dupa cursa de maine. Merita Massa asta. Lucrul cel mai bun este ca maine nu va putea auzi in casca "Felipe, Fernando is faster than you!". Inca odata, tot respectul pentru Williams si Massa.
    14 13
  • pt dracu ,si ss 76.IMBECILILOR in q2 kimi a fost la doar 2 sau 3 miimi de secunda de fabulosul alonso.faptul ca are 2 secunde de cei din fata e datorita a ceva,cel mai probabil si a pastrat cauciururile pt cursa ,pt ca nu avea cum sa fie la 2 secunde,era la 2 -3-4 miimi de secunda dar nu secunde.Din tot ce se intampla acum in formula 1 singurile voastre precizari sunt ca kimi nu e pilot ,am inteles,sunteti entitati in materie
    11 6
  • Kimi a iesit doar o data la sfarsit. De ce doar o data? Pai ca sa salveze pneurile, ca daca il cheama primul pe Alonso la boxe si el trebuie sa astepte, are nevoie sa-i tina pneurile prea mai mult cu cateva ture. A facut la fel si la cursa trecuta.
    Apoi a gresit turul si d'aia sunt doua sec. O incercare, gresita si aia si asta e, a patit-o si Alonso in trecut. Oricum, nici cu Alonso nu m-as lauda la cum o ia pe aratura, putin a lipsit sa ramana fara masina
    5 3
  • @dracu. Multumesc de precizare... am avut o noapte scurta si mi-am pierdut coerenta :).

    Ce am vrut sa spun si nu mi-a iesit este faptul ca atat Riciardo cat si Vettel sunt constanti in ceea ce au facut pana acum. Adica Riciardo merge bine iar Vettel nu reuseste sa se adapteze "din pacate pentru el" ...
    6 1
  • @ccmax multam fain de lamurire! am apreicat postul tau si am vrut sa il inteleg pana la capat! Oricum imi place ca am luat cu minus! uni cred ca au ghicit ce ai vrut sa spui! Sper sa ai o noapte buan, noaptea asta! :P
    2 2
  • Hamilton e destul de rapid sa stearga pe jos si cu Rosberg si cu Alonso pe aceeasi masina. Numai ca Ham isi da singur un sut in coaie cum s-ia dat si in 2007 si asa au noroc istilalti doi, poate ca lui Rosberg ii iese chiar si titlul nu doar egalitate de puncte cu Ham
    5 4
  • si-a
    0 3
  • Interesanta grila, sa vezi maine inghesuiala in curba Remus, acolo se vor decide multe :), abia astept cursa de maine.
    Graz Massa si Bottas!
    7 0
  • sper ca rosberg sa aiba doua abandonuri ca hamilton..... si dupa asta mai vb
    10 4
  • se pare ca jegosi de la mercedes il favorizeaza pe rosberg. . . sper sa ma insel
    12 4
  • @Dracu - merci frumos, sper sa recuperez :).
    Cred ca vom avea o cursa interesanta maine cu Hamilton si Rosberg plecand din spate. Dar vom verea. O seara buna!
    9 1
  • Felipe 2008
    @fgfg-injuri lumea degeaba, Raikkonen nu se ridica nici la nivelul la care se ridica Massa - Felicitari Felipe, deci, cei care trambitau din gurita in ultimii ani ca Massa nu mai stie, ca nu mai poate, dupa accident...acum au dovada! Massa nu a avut cu ce! Acum are si e sus. Bravo! In rest doar cunoscatori de sport si mestecatori de seminte care il improscau cu noroi! Mi-a placut gestul lui Alonso care la cantar l-a imbratisat pe Felipe! Au suferit impreuna la Ferrari, acum a ramas sa sufere doar Alonso. Asa e viata!
    1 0
  • g(f(x))-fide x
    Patru titluri? O gluma. Vetel e doar un pilot de pluton cand nu are supermasina.
    4 0
  • Niculae
    Hamilton e un pacalici cu talpa fara creier. Are masina, asa cum a mai avut si la Mclaren in anii trecuti dar nu stie ce sa faca cu ea. Rosberg il va umili. Are mult mai multi neuroni. Da, Hamy e dezavantajat in conditiile in care si-a negociat cu Lauda venirea la Mercedes! Cat de stupid trebuie sa fii ca sa spui asta!
    3 2
  • MASA a reusit sa se califice in austria pe primul loc si s-ar putea sa se mai intample acest lucru in sezonul acesta.Maine va fi cea mai interesanta cursa din acest sezon deoarece cei de wiliams ocupa locurile1si2 urmati de rosberg,alonso...iar campionul de pana acum hamilton a avut ghinionul de a derapa intr-un mod straniu si nu a avut un tur cronometrat astfel sa situat pe pozitia a 9-a
    1 0
  • Pana la urma, parerea mea, o cursa frumoasa este frumoasa oricine castiga! Daca nu se intampla nimic in primul viraj o sa fie interesant!
    2 0
  • andrey_1293
    In sfarsit a luat si altcineva pole :). La mai multe! A parcat frumos Massa monopostu' langa Alonso acolo...:))) Tot raul inspre bine - Massa de la Williams e mult peste Massa de la Ferrari. Interesanta ideea lui Matechitz - pilotii tre sa traverseze pista si sa salute publicul ca sa ajunga la locul unde are loc conferinta de presa. Ar fi o idee buna sa se implementeze si la alte curse.

    Maine se anunta o cursa frumoasa, Rosberg cu siguranta va incerca sa fie primul, in timp ce Hamilton poate oferi lupte frumoase in pluton, si de ce nu si Vettel - care cam este batut de Ricciardo. Sa vedem ce va fi!
    1 1
  • @fgfg Bei neica nime de doi lei, imbecila ii ma-ta ca o fatat un prost ca tine! CAt despre kimi, nu doar din F1 ar trebui dat afaraa ci din toate sporturile cu motor si ar trebui lasat sa cncureze doar in cursa de la bar la bot, cursa in care piloteaza un pahar de vodka infecta! kimi este doar un bolovan la gatul lui Ferrari, daca nu ar fi el echipa ar fi mult mai sus ! este cel mai slab pilot care a trecut pe la Ferrari in ultimii 1000 de ani, un troglodit, un betiv, un bun de nimic! Daca in masina lui il pui pe Alex Zanardi, asa fara picioare, si pe el il muti in masina lui Alonso , il bate Zanardi de ii suna apa in cap, intr-o cursa ii da doua ture si jumatate!A luat un titlu pentru ca a avut masina ce mai buna ca altfel.... unicul lui titlu era la baut viteza! Daca in fotbal mesajul ii Mitica la puscarie in F1 ar trebui sa fie Kimi la pravalie, ca F1 nu-i de el!
    0 6
  • teleki
    Pentru cei contra Kimi:macar a ajuns in Q3,spre deosebire de quadruplul campion mondial.Cu Lotus a fost al treilea intre piloti si nu cred ca a uitat sa piloteze cum nu a uitat nici cum a plecat de la Ferrari ultima data.
    2 1
  • felipe2008.prietene nu uita ca raikonnen e campion mondial cu batalii roata la roata ,la o diferenta de un punct ,nu ca altii care au avut si au masini din alta liga atunci cand au iesit campioni mondiali.IN ceea ce l priveste pe massa daca e sa analizam la rece nu cumva e la cateva puncte in spatele lui botas?nu cumva botas ca gresit in ultimul tur altfel nu ar fi fost sigur de pole position?niciodata ,dar niciodata nu l poti compara cu kimi ,alonso,hamilton,vettel,nici macar cu button.LA ferrari nu a fost lasat, inteleg ,dar acum la wiliams e prim pilot si tot in spatele coechipierului e pana acum.Lasa ma cu massa ,nu l mai pune in aceeasi oala cu alti piloti ,campioni ca nu e
    2 3
  • Corect spus este, Kimi A FOST, deci ma repet A FOST, campion mondial acuma este doar 70 de kg de greutate inutila intr-o troaca rosie! O fi fost el campion mondial da numa o fost, acuma este degeaba, absolut inutil pentru F1 si troaca rosie! Sper sa primeasca cat mai repede un sut in posterior de sa aterizeze direct in cursele de pahar viteza!
    0 0
  • dracu@pai dupa rationamentul tau asta trebuie sa faca si alonso ,button chiar si vettel
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru