Rosberg, pole position în cursa inaugurală de la Baku. Hamilton, locul 10 după ce a lovit parapeţii

de Daniel Popescu
Sambata, 18.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg va pleca din pole position în Marele Premiu al Europei, în timp ce Lewis Hamilton va lua startul doar de pe locul 10 după ce a comis o greşeală şi a avariat monopostul de parapeţi.

Nico Rosberg este pilotul care a obţinut pole position-ul pentru cursa inaugurală de pe circuitul de la Baku, după ce germanul a fost cronometrat cu 1:42.758. Pilotul echipei Mercedes a lovit parapeţii cu câteva viraje înainte de final, însă a putut continua şi a finalizat cu succes turul rapid.

Nu la fel de norocos a fost coechipierul său Lewis Hamilton, care a lovit zidurile în acelaşi moment şi a avariat monopostul Mercedes, fiind nevoit să renunţe la sesiune şi să plece astfel doar de pe locul 10. 

Accidentul lui Hamilton a impus afişarea steagurilor roşii, nu înainte însă ca Rosberg să completeze turul pentru pole position. După reluare, Sergio Perez a ocupat locul 2 pentru Force India, însă mexicanul va pleca doar de pe poziţia a 7-a după o penalizare primită pentru înlocuirea cutiei de viteze.

Urmareste Automarket
Retrogradarea acestuia l-a promovat pe Daniel Ricciardo (Red Bull) pe locul 2 în faţa celor doi piloţi Ferrari, Sebastian Vettel şi Kimi Raikkonen.
Finlandezul va fi urmat de Felipe Massa (Williams) şi Daniil Kvyat (Toro Rosso), în timp ce Valtteri Bottas (Williams) şi Max Verstappen (Red Bull) au terminat pe 8 şi 9. 

Romain Grosjean va pleca de pe locul 11 pentru Haas din faţa lui Nico Hulkenberg (Force India) şi Carlos Sainz Jr (Toro Rosso), în timp ce Fernando Alonso a obţinut doar locul 14 la volanul monopostului McLaren. Cei mai lenţi piloţi în a doua parte a calificărilor au fost Esteban Gutierrez (Sauber) şi Felipe Nasr (Sauber).

Manor a fost eliminată cu ambii piloţi în prima parte a calificărilor, însă Rio Haryanto şi Pascal Wehrlein au reuşit să învingă nume prestigioase ale Formulei 1. Jenson Button a fost supriza neplăcută şi va lua startul de pe locul 19 din faţa lui Marcus Ericsson, în timp ce echipa de uzină Renault este pe ultima linie a grilei de start prin Kevin Magnussen şi Jolyon Palmer.

Cursa de la Baku va avea loc duminică cu începere de la ora 16:00.

Azerbaidjan - Rezultate Calificări: 

Comentarii (22)

  • A facut pe el Hamilton, pacat, deja era mai rapid ca Rosberg.
    Nu am inteles de ce daca Vettel si Ricci au avut acelasi timp, Ricci este in fata lui Vettel, desi Vettle a avut 2 tururi rapide iar Ricci doar 1 singur...unde o fi pierdut si Vettel? Era mai rapid decat Ricii pe al doilea sector, intarziere de 0,775 fata de Ricci 0,855.
    Daca nu avea probleme Perez ceue cele 5 locuri retrogradate, il batea pe Rosberg la start.
    In fine, Rosberg nu se va mai chinui la start acum cu Hamilton, asa ca s-ar putea sa ia un start foarte bun, am vazut de atatea ori ca doar cei 2 erau precopati unul fata de celalalt la start iar Vettle si Ricci treceau pe langa ei. Daca pornea de pe 2, sigur Vettel il batea pe Rsberg, asa o sa raman pe 3 sau pierde mai multe pozitii la start:(.
    8 11
  • In orice caz, mai se pare ciudat ca in 3 sesiuni de antrenamente, Rosberg sa fie la jumatate de secunda in urma lui Hamilton si deodata sa aiba timpii lui Lewis, iar i-au dat si lui Nicki pichi setarile lui Ham.
    12 19
  • pif666
    ciudata decizie de a arata steagul rosu,la 15 secunde dupa accidentul lui hamilton.
    exact cat sa termine rosberg turul conometrat si sa ia polul.
    daca il loveau pe hamilton cei care veneau din urma sa,comisari ereau direct raspuzatori de situatie.
    nu conta ce facea rosberg,el erea departe in fata ,dar nu este posibil sa-l lasi sa termine turul si apoi arati steag rosu.
    vorbesc din punct de vedere pur logic pentru protejarea pilotilor.
    oricand cineva,in cazul de fata Masa, putea sa se loveasca de hamilton. sau oricare altul. tot veneau in forta maxima. mi se pare ilogic si iresponsabil. ce mai contau timpi in acel moment? sau ca nu se mai lua in calcul timpu de pol al lui rosberg ? siguranta primeaza. si punct.
    incredibila situatia : parca se comporta haotic ca in romania ! si culmea este ca directorul de cursa nu este nici roman si nici azer :
    Charlie Whiting !
    14 10
  • Subscriu si eu celor spuse de colegul pif. Steagul rosu trebuia scos imediat dupa incident, si vorbim strict de securitate, pentru ca oricum Rosberg tot reusea sa ia pole-ul in cele doua minute ramase. In alta ordine de idei, nu cred ca avem ce vedea maine...Rosberg castiga,Hamilton termina pe doi, iar pentru locul trei se da o batalie intre Ricciardo, Perez si Vettel.
    12 9
  • rommy f1
    Îmi pare rău pt PEREZ, cred că la start l-ar fi facut pe ROSBERG, BAKU nu este circuit de viteză dar nici asa de leneş ca Monte-Carlo, vor fi mâine surprize
    8 6
  • pif666
    eu cred ca maine avem actiune !
    rosberg o sa ajunga pe 3-4 dupa primul viraj.
    hamilton nu mai cred ca prinde podiul maine.
    in calificari sunt inca de nebatut,dar in cursa mercedes nu se mai descurca asa de bine.
    etapa trecuta,daca vitelul nu erea chemat la boxe, gresit ,poate ...castiga cursa.
    nu uitati ca hamilton nu se putea apropia de el .
    iar red bull arata din ce in ce mai bine.
    hamilton in pluton nu se comporta prea bine,iar rosberg pana pleaca de pe loc,te ia somnul.
    daca apuca sa treaca rici cu ferarristi dupa primul viraj se complica lucrurile.
    speram sa avem spectacol. si putina ploaie :)))
    7 11
  • eu sper ca ricci si vitelu sa jigareasca mertu, iar kimi sa treaca de ei. :P
    15 8
  • @91Shumi06
    "In alta ordine de idei, nu cred ca avem ce vedea maine...Rosberg castiga,Hamilton termina pe doi, iar pentru locul trei se da o batalie intre Ricciardo, Perez si Vettel." Da te unde stii tu mah cum va fi cursa maine???
    4 6
  • Ctlnmihai
    Stirea zilei este ca Honda se gandeste sa place din F1 daca nici in 2017 n-o sa se bata pentru podiumuri macar.
    8 3
  • Bogdan
    @Alex
    Cei doi timpi identici au fost obtinuti in acelasi tur, ultimul parcurs de cei doi. Conform regulamentului, se pozitioneaza mai bine pe grila de start pilotul care obtine primul respectivul timp in calificari. Iar Vettel a fost in spatele lui Ricciardo. Asa ca ...
    8 0
  • Bogdan
    Am fost astazi nevoit sa urmaresc calificarile la Dolce.
    Doamne ... doamneee ... parca ar vorbi alta limba, parca gandi altfel decat oamenii normali ...
    Si conferinta de presa a primilor trei ... e o cacofonie sa o asculti tradusa ...
    9 0
  • @bogdan
    Gresit, Vettel a scos timpul acela dinainte, daca te uiti la reluari, vezi vedea ca ultimul tur a fost mai slab decat cel al lui Ricci, desi pe primele 2 sectoare era mai bun.
    3 0
  • @bogdan
    da....stiu comentatorii aia, noi toti vrem sa auzim declaratiile pilotilor, n-au decat sa tradduca dupa...
    3 0
  • Cam prostanac Hamilton ieri! Ciudat traseu, daca vroiau chiar il configurau pentru f1.
    3 0
  • F1_Fan
    @@bogdan: Esti cam prostut, Vettel a scos exact acelasi timp pe tur cu Ricciardo... la 5 secunde in spatele lui. A trecut Ricciardo linia de sosire si cateva secunde mai tarziu a trecut Vettel. Poate te-ai uitat la alte calificari. Daca facea timpul primul Vettel ramanea cu el, doar pentru ca l-a facut Ricciardo, l-a si pastrat.
    1 6
  • @fanf1
    Nu jigni aiurea ca el nu a facut-o!
    Eu din ce tin minte, timpul lui Vettel era din primul stint, a doua oara parca a fost mai slab ca Ricci, era mai rapid doar pe primele 2 sectoare +0.775 iar Ricci fara de pe 1, +0,840, in ultimul sector, Vettel a pierdut. Insa timpul lui a fost din primul stint si in acest caz, Vettel era pe 3 si nu Ricci, nu stiu cum au stabilit locurile pe grila, au facut-o gresit.
    5 1
  • F1_Fan
    @fanf1: Esti cam prostut si eu sunt prea politicos ca sa explic de ce.
    Dar da-mi voie sa te ajut cu un link util: https://www.youtube.com/watch?v=U29qGXlZ7Sk. Minutul 1:10:00, uita-te singurel. Scuzi poti sa-ti ceri dupa, nu-i nici o graba.

    1.44.260. vs 1.43.966.
    2 8
  • Am vazut cateva comment-uri pe aici, de ce este ricci inaintea lui vettel ca au timpi egali in Q3 si nu stiu de ce cred unii ca se considera ca cel care face timpul primul are prioritate in grila! Nu, este gresit, in situatia cand timpii sunt egali se ia in considerare timpul celui care il are mai bun in Q2 si daca va uitati observati ca ricci are 1,44.141 iar vettel are 1,44.461 si de aici pozitiile celor 2 in cursa! Sper sa fie o cursa frumoasa fara incidente! Macar la start nu vor mai fi incidentul deja intrat in program rosberg vs hamilton :)
    6 2
  • F1_Fan
    @Hami: Sunt multe comentarii care n-au nici o treaba cu regulamentul din F1, dar nu cred ca marea majoritate l-au citit vreodata. Timpul din Q2 nu are nici o treaba cu timpul din Q3 prietene. Timpul din Q2 se sterge si Q3 este cu totul altceva. Nu este nici o rusine ca nu se intelege acest lucru, regula este simpla: cine face primul un timp este primul si nimic altceva. La finalul calificarilor a fost de fapt explicat acest lucru pentru ca... noile generatii de fani ai F1 sunt cam... prostuti. De aia in loc sa analizeze ce posteaza altii, o tin pe a lor. Prostuti si fuduli.
    3 8
  • @F1_Fan eu nu intru in polemica cu nimeni pe aici si nici nu caracterizez pe cineva pentru ca este un sport frumos si merita tratat ca atare, doar ca spectacol si performanța! Eu așa știu ca se desfășoară calificările, cum am scris mai sus! Mai m-am documentat acum pe digi.sport si la articolul in care Rosberg a făcut polle-ul am găsit explicația de mai jos la care am dat copy: "
    Cu o egalitate perfectă la miime de secundă, dar cu timp mai bun în Q2, Ricciardo a preluat locul 2 pe grilă, linia următoare la start devenind astfel una a scuderiei, cu Vettel și Raikkonen roată la roată. Vor vedea roșu la plecarea din Baku, pe pozițiile 5 și 6, Felipe Massa și Daniil Kvyat.
    4 1
  • F1_Fan
    @Hami: Scuze dar cei de la Digi sunt pe langa, nu doar in articole ci si in comentarii. Uite aici explicatia corecta, de pe un site ceva mai serios decat digi.sport. Sper sa nu te superi ca prefer sa citesc de pe site-uri ceva mai serioase si profesioniste dar... sunt si asa destui prosti si ignoranti pe aici.

    "http://www.grandprixtimes.com/news/id/12246"

    |Incredibly Ricciardo and former team-mate Sebastian Vettel set identical times, but the Red Bull put his lap in first and was third quickest. Vettel was fourth, ahead of Kimi Raikkonen and Felipe Massa..

    O seara placuta in continuare, nu sunt genul care sa discute la misto dar daca tie iti place sa fi ignorant, treaba ta, nu ma lasa te ajut.
    1 1
  • F1_Fan
    @Hami: Ca fapt divers uite un mic link aici tot despre acelasi subiect: https://www.youtube.com/watch?v=Q5jUtV6jQ90. O sa vezi ca si reportera spune exact acelasi lucru ca mine. Dar evident nimeni nu se pricepe ca tine la F1 sau ca cei de la Digi... nu-i asa? Mai bine ignorant decat inteligent, nu-i asa?
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru