Stefan GP solicita al 14-lea loc pe grila in 2010

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 17.02.2010
Stefan GP spera sa obtina un loc pe grila de start a sezonului 2010 indiferent daca USF1 si Campos vor reusi sau nu sa ia startul in Formula 1.

Stefan GP continua sa faca presiuni pentru a concura in Formula 1 in sezonul care va incepe in luna martie, desi nu are inca locul asigurat pe grila de start.

Pana acum, echipa patronata de Zoran Stefanovich a mizat pe faptul ca va lua locul uneia dintre cele patru noi echipe acceptate pe grila de start, in contextul in care USF1 si, mai ales, Campos Meta, intampina dificultati majore in pregatirile pentru debutul in Formula 1.

Sarbii au anuntat insa in aceasta saptamana ca cea mai buna solutie pentru a concura in F1 in 2010 este largirea grilei de start de la 13 la 14 echipe. "Credem ca aceasta este cea mai buna cale pentru a rezolva problema. Suntem constienti ca sistemul de alocare a locurilor trece pe la FIA, asa ca nu ne asteptam ca cineva sa ne ofere un loc imediat", a declarat Stefanovich pentru publicatia britanica The Sun.

Cu toate acestea, sansele sarbilor de a primi un al 14-lea loc pe grila de start sunt minime, in contextul in care BMW-Sauber, o echipa cu traditie in Formula 1 in ultimii ani, a fost la un pas sa rateze prezenta in Formula 1 in 2010 tocmai din cauza faptului ca rivalii nu au fost de acord cu sporirea numarului de echipe.

Stefan GP a anuntat la inceputul lunii februarie ca a expediat deja echipament in Bahrain, gazda primei curse din sezonul 2010, si ca va efectua o sesiune de teste la Portimao in perioada 25-28 februarie, printre pilotii vehiculati numarandu-se Kazuki Nakajima, Ralf Schumacher sau chiar fostul campion mondial Jacques Villeneuve.

Echipa va utiliza monopostul cu care ar fi trebuit sa concureze Toyota in cazul in care nu s-ar fi retras din F1.

Via | The Sun

Taguri: StefanGP

Comentarii (1)

  • motor
    Aces monopost va fi propulsat de un motor YUGO tipic sarbesc :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru