UE solicită FIA creearea unei competiţii 100% electrice

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 04.04.2011
Comisia Europeană a cerut FIA crearea unei competiţii electrice. Planul ar putea fi pus în aplicare cel mai devreme în sezonul 2013.

FIA ar putea creea în mai puţin de doi ani o competiţie cu maşini 100% electrice, potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia Financial Times. Reprezentaţii Comisiei Europene i-au solicitat acest lucru preşedintelui FIA, Jean Todt, care ar putea pune planul în aplicare cel mai devreme în 2013.

Detaliile exacte ale competiţiei nu au fost încă stabilite, însă nu este exclusă crearea unei serii asemănătoare cu Formula 1, care să beneficieze de etape pe cele mai importante circuite europene. Totuşi, Todt şi-a exprimat nemulţumirea privind gradul scăzut de interes manifestat de comunitatea sporturilor cu motor pentru o astfel de competiţie.

"Vrem să avem o nouă categorie cu o nouă energie cât mai repede posibil. Dacă o vom putea organiza pe tot globul, o vom face. Comunitatea sporturilor cu motor este interesată doar de îmbunatăţirea performanţelor, pentru că ei vor să câştige. Constructorii au interese puternice pentru a implementa tehnologii care nu sunt atât de evidente pentru comunitatea sportivă din cauza costurilor şi cercetărilor, iar asta nu îmbunătăţeşte performanţa, dar eu înţeleg asta", a declarat francezul pentru sursa citată.

UE doreşte o competiţie sportivă 100% electrică pentru a promova industria maşinilor de stradă electrice.

Anul 2011 ar putea marca debutul primei competiţii sportive 100% electrice, numită EVCup, care nu se desfăşoară însă sub egida FIA, fiind o iniţiativă privată.

Via | ESPNF1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru