Vettel va pleca din pole position în cursa de la Melbourne

de Daniel Popescu
Duminica, 17.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a obţinut pole position-ul pentru cursa din Australia în faţa coechipierului său de la Red Bull, Mark Webber, şi a lui Lewis Hamilton de la Mercedes.

Cu siguranţă nu a fost uşor în aceste condiţii. A fost dificil să găsesc limita, în special în virajele 11 şi 12. Dar în ansamblu sunt destul de mulţumit de turul pe care l-am făcut.

Sebastian Vettel
Pilot Red Bull
După amânarea de sâmbătă din cauza ploilor abundente şi a vântului puternic, calificările pentru Marele Premiu al Australiei au continuat duminică dimineaţă cu ultimele două părţi.

Pe un circuit aflat în proces de uscare în special pe traiectoria ideală, piloţii care au ajuns în Q3 au avut oportunitatea de a efectua ultima ieşire pe traseu cu pneuri supersoft, iar Sebastian Vettel s-a dovedit a ficel mai rapid.

Cronometrat cu 1:27.407, pilotul echipei Red Bull l-a învins cu peste patru zecimi de secundă pe coechipierul său Mark Webber, care a făcut însă şi o greşeală în penultimul viraj, în timp ce Lewis Hamilton a debutat cu dreptul la Mercedes şi a poziţionat monopostul pe locul trei al grilei de start.

Sunt foarte mulţumit de acest rezultat, pentru că obiectivul nostru este să reducem diferenţa faţă de competitori şi să începem de pe poziţii mai bne decât în ultimele două sezoane.

Putem spune că am reuşit.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Felipe Massa a reuşit să-l învingă pe coechipierul său Fernando Alonso cu numai 0.003 secunde, iar cei doi piloţi ai Scuderiei Ferrari vor pleca de pe locurile patru şi, respectiv, cinci. Nico Rosberg a fost al şaselea la olanul celui de-al doilea monopost Mercedes, urmat de Lotus prin Kimi Raikkonen şi Romain Grosjean.

Paul di Resta va pleca al nouălea pentru Force India din faţa unui Jenson Button mai lent cu aproape trei secunde decât Vettel la bordul modestului monopost McLaren.

Patru piloţi au încercat să folosească pneurile supersoft şi în Q2, însă strategia s-a dovedit falimentară din cauza faptului că circuitul nu era suficient de uscat. Aceştia au fost Jean-Eric Vergne şi Daniel Ricciardo (Toro Rosso), care vor pleca din spatele lui Nico Hulkenberg (Sauber) şi Adrian Sutil (Force India), şi Sergio Perez (McLaren) şi Valtteri Bottas (Williams).

Hulkenberg nu va putea lua startul în cursa de la Melbourne din cauza unei defecţiuni la sistemul de alimentare cu combuistibil al monopostului Sauber.

Marele Premiu al Australiei va avea loc duminică cu începere de la ora 08:00, ora României.

AUSTRALIA - REZULTATE CALIFICĂRI

 1. 
Sebastian Vettel Red Bull-Renault 1m27.407s
2. Mark Webber Red Bull-Renault 1m27.827s + 0.420s
3. Lewis Hamilton Mercedes 1m28.087s + 0.680s
4. Felipe Massa Ferrari 1m28.490s + 1.083s
5. Fernando Alonso Ferrari 1m28.493s + 1.086s
6. Nico Rosberg Mercedes 1m28.523s + 1.116s
7. Kimi Raikkonen Lotus-Renault 1m28.738s + 1.331s
8. Romain Grosjean Lotus Renault 1m29.013s + 1.606s
9. Paul di Resta Force India-Mercedes 1m29.305s + 1.898s
10. Jenson Button McLaren-Mercedes 1m30.357s + 2.950s


Comentarii (6)

  • Yeah Baby!
    4 5
  • Deci sa inteleg ca diferentadintre R&B si ferrari este de 1 secunda.
    6 5
  • mobius
    ce scoate Alonsicu de la masina poate face si Massa foarte bine!
    4 6
  • Bogdan
    1. Bine ca nu ati pus articolul asta dupa cursa. La 7 cand m-am trezit am intrat prima data pe Automarket pentru a vedea rezultatul calificarilor si cand colo, ce sa vezi: oamenii dormeau bustean. De acum incolo Formula1.com va deveni site-ul pe care voi urmari Formula1.
    2. Avand in vedere ca am luat deja decizia, nu mai conteaza prea mult, dar totusi: de ce ati scos programul cursei (orele la care se desfasoara antrenamentele, calificaril si cursa)?
    3.La al doilea schimb de pneuri l-au pacalit pe Massa. Cel putin asa simt eu. In caz ca este asa, RUSINE LOR.
    18 2
  • Bogdan nu au intentionat sa-l pacaleasca pe Massa la al doilea schimb de pneuri. Mai degraba au incercat sa faca pereche cu strategia lui Kimi (Alonso vs Vettel si Massa vs Raikkonen). A fost si un team radio al lui Massa in care Felipe intreba cat mai sta afara si i s-a spus ca inca nu e cazul sa schimbe). Foarte bine a gestionat pneurile Kimi. Merita felicitat din plin (spre deosebire de Grosjean care a fost inexsitent).
    5 12
  • bogdane si eu am intrat la ora 4 dimineata sa vad ce au facut astia in calificari si nimic, dormea toata lumea dupa cum ai zis tu. Am gasit tot la cei de la bbc. Asta e......
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru