Au fost anunțați cei trei finaliști World Car of the Year 2020: Kia Telluride, Mazda 3 și Mazda CX-30 se bat pentru trofeu

de Cornel Șocariciu
Joi, 05.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cei 86 de membri ai juriului World Car of the Year au anunțat finaliștii celor 5 categorii ai competiției. Pentru marele premiu se bat Kia Telluride, Mazda 3 și Mazda CX-30.

În urmă cu câteva zile, juriul European Car of the Year a acordat titlul Mașina Anului 2020 în Europa noii generații Peugeot 208. Acum, reprezentanții World Car Awards au anunțat cei trei finaliști care anul acesta se vor duela pentru trofeul Mașina Anului 2020 în lume.

În cursa pentru marele premiu au rămas Kia Telluride, Mazda 3 și Mazda CX-30.

La fel ca în anii anteriori, juriul WCOTY va acorda și premii secundare dedicate unor categorii distincte.

Cei trei finaliști în cadrul categoriei World Urban Car 2020 sunt: Kia Soul EV, Mini Cooper SE (versiunea electrică a modelului britanic) și Volkswagen T-Cross.

Anul acesta, lupta pentru titlul World Luxury Car 2020 se dă între Mercedes-Benz EQC, Porsche 911 și Porsche Taycan.

Șapte experți în design vor juriza modelele care au intrat în cursa finală pentru World Car Design of the Year Award. Finaliștii acestei categorii sunt: Mazda 3, Peugeot 208 și Porsche Taycan.

Un lucru cert este acela că Porsche va pleca spre Stuttgart cu cel puțin un trofeu, întrucât toți finaliștii categoriei World Performance Car fac parte din portofoliul constructorului german (Porsche 718 Spyder/Cayman GT4, Porsche 911 și Porsche Taycan).

Câștigătorii ediției din acest an a World Car Awards vor fi anunțați în 10 aprilie în cadrul Salonului Auto de la New York.

Anul trecut, competiția internațională a fost câștigată de Jaguar I-Pace, SUV-ul electric reușind să se impună și în cursa pentru Mașina Anului 2019 în Europa.

Comentarii (3)

  • Lasand deoparte doza de subiectivism, precum si faptul ca nu vreau sa zic prostii, cred ca masinile ce concureaza aici ar trebui sa aiba o prezenta globala. Cu cele doua modele de la Mazda nu sunt probleme, insa despre modelul Kia.....ce sa zic.
    3 0
  • fan skoda
    Kia Telluride este doar in America.
    3 0
  • LUCCI LUCIANO
    Unde-i Golful 8? Peugeot? Telluride este reprezentativ la nivel mondial? Eu nu am auzit de el pana acum.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru