Avancronică DTM: Wittmann poate deveni matematic campion la Lausitzring

de Daniel Popescu
Vineri, 12.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Marco Wittmann poate cuceri titlul pentru BMW în Campionatul German de Turisme cu ocazia etapei de la Lausitzring, în timp ce alţi cinci piloţi luptă pentru locul doi.

Esential 64 de puncte este avansul lui Marco Wittmann in clasamentul general cu trei runde inainte de final
3 puncte ii despart pe Marco Wittmann,Mattias Ekstrom, Edoardo Mortara si Mike Rockenfeller in lupta pentru locul doi in clasamentul general
18 puncte este avansul celor de la BMW in fata Audi in clasamentul constructorilor
Campionatul German de Turisme ajunge la sfârşitul acestei săptămâni pe circuitul Lausitzring, care găzduieşte antepenultima etapă a sezonului.

Localizat la 130 de kilometri de Berlin şi cu o lungime de 3.478 km, circuitul va propune piloţilor o cursă cu 52 de tururi în care aceştia vor atinge o viteză maximă de aproximativ 240 km/h pe linia dreaptă de start-sosire.

Favorit la victorie este Marco Wittmann, liderul clasamentului general, care are oportunitatea de a câştiga matematic titlul competiţional.

Pilotul echipei BMW are un avans de 64 de puncte în fruntea clasamentului cu numai 75 disponibile în joc, astfel că inevitabil se gândeşte la posibilitatea de a se încorona campion cu două etape înainte de finalul campaniei. "Nu mai pot evita acest subiect. Dacă vom continua în acest stil şi vom reuşi să ne menţinem consecvenţa, lucrurile arată promiţător", a declarat germanul.

În schimb, nu mai puţin de cinci piloţi au şanse reale la locul doi în clasamentul general. Mattias Ekstrom şi Edoardo Mortara sunt la egalitate de puncte cu un avans de numai trei puncte în faţa lui Mike Rockenfeller.

Toţi cei trei concurează pentru Audi, constructor care speră în continuare la titlul constructorilor în ciuda faptului că nu a obţinut încă nicio victorie în acest sezon. De altfel, Ekstrom a lăsat să se înţeleagă că locul doi este singurul său obiectiv, în condiţiile în care Wittmann are şanse minime să rateze titlul. "Obiectivul meu este victoria sau să termin cel puţin pe podium, pentru că lupta pentru locul doi în campionat este încă aprinsă", a precizat el.

La rândul său, Mortara speră într-o nouă clasare pe podium pentru a menţine suspansul în campionat pentru locul doi.

"Locul pe podium şi şampania de la Nurburgring au fost foarte bune. Acum încercăm să optimizăm setările pentru Audi RS5 pentru a obţine un nou trofeu la Lausitz", a precizat el.

Pe lângă cei trei piloţi Audi, la locul doi în clasamentul general mai speră Bruno Spengler (BMW) şi Christian Vietoris (Mercedes), care au de recuperat 14 şi, respectiv, 15 puncte.

Etapa de DTM de la Lausitzring va fi transmisă în direct de postul de televiziune Digi Sport după următorul program, conform fusului orar al României: 

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV
Calificari sambata, 13 septembrie 17:45 DigiSport 3
Cursa duminica, 14 septembrie 14:15 DigiSport 2

Comentarii (2)

  • Marian Pascut
    Macar campionatul asta are parte de un comentariu foarte bun. Am vazut de ca anul asta lui Florin Ion i s-a alaturat Antal Putinica. Nu e rau deloc. DTM-ul a fost si este mult peste Formula 1
    6 1
  • Deacord,intradevar e mare spectacol aici,timpi aproape egali,formula 1 fumeaza ,go BMW.go Witman!!!!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru