Chevrolet Camaro 2016: primele imagini și date oficiale

de Dragoș Băltățeanu
Duminica, 17.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chevrolet a publicat primele imagini ale generației Camaro cu numărul 6. Muscle car-ul american este mai agresiv și mai tehnologizat ca niciodată.

Chevrolet a prezentat oficial a șasea generație a modelului Camaro. După o serie de teasere pe care Chevrolet le-a prezentat de la începutul anului, constructorul american a dezvăluit toate detaliile despre noul model.Pentru a șasea generație Camaro, constructorul american a ales calea evoluției, mai ales la capitolul design. Deși noul model are un look mult mai agresiv, la prima vedere pare doar un facelift al generației anterioare. Însă munca depusă de inginerii Chevrolet este ascunsă sub capota noului model. Caroseria a fost optimizată în tunelul aerodinamic timp de 350 ore, iar greutatea totală a noului model a scăzut cu 90 kilograme. Aluminiul este elementul preponderent al noului model, în timp ce rigiditatea structurală a caroseriei a crescut cu 28%.

În ceea ce privește suspensia, puntea față folosește sistemul clasic MacPherson, iar puntea spate are acum brațe independente.  Există și posibilitatea de a comanda sistemul Magnetic Ride Control, acesta urmând a fi disponibil pe varianta Camaro SS.

Sistemul a debutat pe Corvette ZL1, iar Camaro este al doilea model din gama Chevrolet care primește acest sistem. 

La interior se remarcă un post de conducere orientat către cel de la volan, iar pe consola centrală avem un display de opt inch asociat cu sistemul infotainment MyLink. Un alt display este amplasat în centrul panoului de bord.  Noul Camaro mai primește iluminare LED ambientală, frână de parcare electronică și un selector pentru cele patru moduri de condus.

Urmareste Automarket
Trei motorizări vor fi disponibile pentru noul Camaro.
Prima dintre ele este un motor turbo de 2.0 litri cu patru cilindri.
Este un propulsor nou în gama Chevrolet și poate dezvolta 275 CP și 400 Nm. Puterea este suficientă pentru a putea sprinta de la 0 la 100 km/oră în 6 secunde. Dotat cu acest motor, Camaro va avea un consum mediu de 8 litri/100 km.

Urmează propulsorul V6 de 3.6 litri, a cărui putere a fost crescută la 335 CP și 385 Nm. La fel ca motorul de 2.0 litri, poate fi asociat cu o cutie de viteze manuală cu șase trepte sau cu noua cutie automată cu opt rapoarte. În sfârșit, versiunea de performanță Camaro SS va fi dotată cu motorul V8 de 6.2 litri. Acesta dezvoltă 455 CP și 617 Nm.

Noul Chevrolet Camaro va fi disponibil pe piața din Statele Unite ale Americii din această toamnă, iar pe anumite piețe din Europa va ajunge cel mai probabil anul viitor. 

Comentarii (16)

  • Eu zic ca arata traznet. Un Corvette mai de familie. Foarte multe elemente de design de la noua generatie de Corvette, ceea ce nu e rau deloc. Cand am vazut pozele mici mi-a fost teama ca au renuntat la partea frontala de la generatia actuala, dar n-a fost asa.

    Mie mi se pare c-au reusit-o foarte bine.
    31 6
  • Muscle... Asteptam motorizarile!
    19 3
  • Wow!!! Arata criminal de bine. Mi-era frica sa nu-l strice,dar designerii si-au facut treaba foarte bine.
    14 3
  • Mesteru'
    Mie nu imi place , e mult mai frumos Mustang
    6 12
  • Eu cred că motorul de 2.0 e un semn clar că îl aduc în Europa și poate nu doar în câteva țări de pe Bătrânul Continent.

    Și americanii tind ușor ușor spre downsizing, dar cred că majoritatea vor alege motorul de 3.6.

    În rest, o mașină superbă ca aspect. Sper să avem și niște teste cu ea în Europa.
    14 4
  • o sa o aduca in ro redenumita opel
    6 24
  • Sper totusi sa se conduca mai bine decat versiunea anterioara, sa nu fie doar designul de ea ...
    9 13
  • Scorpionul.negru
    Ramane intrebarea....Mustang sau Camaro ? Care pe care ?
    7 3
  • prince petre vontherbourg
    VERY BEAUTIFUL CAR VERY NICE male DESING I do not think will be brought misfortune OPEL UNDER IN ROMANIA hopes to sell just like the previous model \ THE CURRENT CHEVROLET LOGO UNDER IN EUROPE
    4 14
  • prince petre vontherbourg
    HEY Dude: lorinczi.thomas not draw hasty conclusion I do not think it will be brought under the curse Opel romania because then no one will buy Opel car sold under the curse of hope to never sell Opel in Europe and cursed to sold in Europe under the brand known chevrolet!
    1 15
  • sa stii ca si in engleza este nevoie de virgule ...

    frumușică mașină, dar are nevoie de 600CP ca sa tina pasul cu ceea ce ne așteptam de la un MuscleCar pursânge
    15 4
  • Camaro va fi adus in Europa in continuare asa cum este si noul Corvette. Ex: chevrolet.de

    Interesanta o comparatie intre Camaro 2.0 Turbo si Mustang 2.3 Ecotec si intre Camaro 6.2 si Mustang 5.0...

    P.S. Ambele vor avea si versiuni mult mai performante gen ZL1 si Z28 sau Boss si Shelby :-)
    12 4
  • Cateva greseli in articol. Specificatiile tehnice oficiale exacte inca nu au fost oferite. Oficialii GM au spus ca 2.0 turbo face 0-60 mph "well under six seconds", deci suta ar venii undeva la 5.6-5.8, nu la 6 secunde, cam tot pe unde ii si Mustangul cu 6 cilindrii. Al doilea lucru, de unde naiba stiti voi care-i consumul mediu cand nu a fost anuntat decat ca in ciclul highway (cum ar venii la noi extraurban) va scoate peste 30 mpg (nu a fost oferita cifra exacta). In ultimul rand, 3.6 V6, desi are exact aceiasi cilindree cu vechiul 3.6, este un motor complet relucrat si nou, fiind lansat pe Cadillac CT6. Cam atata aveam de zis.

    In rest, exteriorul si interiorul arata bestial. Si pe partea tehnica sunt progrese remarcabile. Pentru Romanica un 2.0 turbo ar merge numai bine. Imi place ca GM si-a dat seama ca facea gresit si acum pune accent pe scaderea greutatii masinilor lor. Sa speram ca vom vedea astfel de progrese si la noile modele Opel.
    13 8
  • @Sam93 Noua Astra va avea 200 kg mai putin decat actuala generatie! Opel este trezit si el la realitate.
    6 5
  • ProfiBv
    Umflat,bombat dar cu muchii...bestial !
    Daca vad asa ceva in retrovizoare , dau semnal dreapta si fac loc .
    As spune Camaro - Mustang 1-0 , indiferent de echipare .
    13 4
  • Challengher Hellcat = 10 clase peste!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru