Chevrolet Camaro va primi o nouă generaţie în 2016

de Sebastian Toma
Vineri, 27.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Reprezentanţii General Motors au confirmat faptul că generaţia actuală a lui Camaro va fi fabricată până la jumătatea anului 2016. După aceea va fi lansat un nou model, care va fi oferit şi cu o motorizare 2.0 turbo.

Esential 2.0 litri va avea motorul turbo cu patru cilindri în linie oferit în gama Camaro odată cu lansarea noii generaţii.
Chevrolet Camaro va fi înlocuit în 2016, anunţă americanii de la Automobile Magazine citând surse din cadrul General Motors. Schimbarea de generaţie a fost confirmată de reprezentanţii companiei americane, dar sursa citată de cei de la Automobile Magazine le-a oferit acestora informaţii suplimentare despre ceea ce se va întâmpla cu modelul iconic al celor de la Chevrolet odată cu jumătatea anului 2016, când va fi introdusă în producţie următoarea generaţie. Primele informaţii anunţă că modelul va prelua platforma lui Cadillac CTS, numită Alpha, pe care inginerii GM o vor modifica prin mărirea ampatamentului.

TEST DRIVE CHEVROLET CAMARO 6.2 V8

Noua platformă îi va aduce lui Camaro un ampatament mai mare şi o masă mai redusă, pe lângă posibilitatea montării unei game largi de motorizări. Se pare că musclecar-ul de la Chevrolet ar putea să primească şi o motorizare 2.0 turbo cu patru cilindri în linie. În cazul lui Cadillac CTS, unitatea respectivă asigură 272 CP şi 400 Nm, dar este posibil ca inginerii GM să-i asigure un nivel superior de putere pentru viitorul Camaro.

În ceea ce priveşte aspectul exterior al modelului, sunt anunţate trăsături retro inspirate de la cea de-a doua generaţie a lui Camaro, în timp ce alt voci susţin că design-ul modelului va fi o evoluţie de la aspectul actual şi nu va fi o schimbare atât de puternică precum anunţă unele zvonuri.

Gama Camaro este oferită în prezent doar în compania motoarelor V8 de 6.2 litri.

Urmareste Automarket
Camaro a fost oferit oficial pe piaţa din Europa abia începând cu generaţia actuală, iar reprezentanţii GM Europe ne-au lăsat să înţelegem că vor oferi modelul respectiv pe Bătrânul Continent în continuare, dar numai în cadrul unor reprezentanţe specializate. După cum ştiţi deja, Chevrolet şi-a anunţat retragerea de pe piaţa din Europa odată cu finalul anului 2015, dar anumite modele Cadillac, alături de Camaro şi Corvette, ar putea fi disponibile clienţilor de pe unele pieţe în condiţii speciale, în funcţie de cererea estimată şi de cum evoluează aceasta.

GM recheamă în service toate unităţile Chevrolet Camaro produse din 2010 până în prezent

Via AutomobileMagazine

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru