Chinezii de la Byton vor să intre în Europa: producătorul de mașini electrice pregătește lansarea primelor modele în 2020

de Paul Cosma
Vineri, 21.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Brandul electric Byton, înființat de chinezii de la Future Mobility (FMC), are planuri de intrare pe piața europeană în 2020, după ce va debuta oficial anul viitor pe piața asiatică.

Future Mobility sau FMC este un start-up din China care vrea să devină un jucător important pe piața autovehiculelor electrice, printr-o companie destinată acestui segment.

Brandul Byton și-a prezentat primul concept (foto) la începutul lui 2018 și are o finanțare de 500 de milioane de dolari pe care vrea să o folosească pentru începerea producției de serie și intrarea pe piețele internaționale.

Într-un interviu pentru publicația Autocar, șeful inginerilor de la Byton a dezvăluit că lansarea primului model va avea loc în China în 2019, în timp ce apariția în Europa va fi făcută spre final de 2020.

“Fabrica noastră este aproape finalizată, iar primele prototipuri vor fi gata la începutul lui 2019. Strategia noastră de 300.000 de unități pe an și costurile reduse ne vor permite să oferim mașini la prețuri de circa 39.000 de euro, a explicat David Twohig.

Primul model Byton, SUV-ul M-Byte, va avea un singur motor electric de circa 270 CP și o baterie de 71 kWh.

Autonomia maximă este estimată undeva la 400 de kilometri. Va fi lansată și o versiune mai scumpă, cu tracțiune integrală, 470 CP și o baterie mai puternică pentru autonomie de până la 500 km cu o încărcare completă.

Via Autocar

Comentarii (5)

  • Mai tăiați din prețul ăla, de ce să cumpere un european o electrică chinezească la 39.000 euro, când poate opta pentru un Leaf de banii ăștia ? Iar în 2020 vor mai apărea destule modele pe piață, doar de la VW câteva zeci :).
    8 1
  • Design-ul e fain
    2 0
  • vine Tesla si il face muci, vor curge banii garla pentru americani, chinejii n-au nicio sansa
    5 5
  • Într-adevăr, prețul e mare, mai ales pentru o marcă necunoscută. Nu cred că vom face coadă la așa ceva.
    3 0
  • X-zibit
    Scoateti-va din cap prosti de romani stereotipul de "chinezesc" cand voi umblati pe strada cu antichitati "ghermane" care au fost produse mileniul trecut.
    Chinezii sunt cei mai avansati pe piata masinilor electrice dupa cum au recunoscut si nemtii.
    In Romania voastra de cacat media de viteza pe caile ferate este de 40 km/h pe cand astia au de ani buni trenuri care merg cu 350 km/h si zeci de mii de kilometrii de autostrada.
    Dar ce sa le explici unor gunoieri care aduc toate rablele din occident pe post de masini de lux in tara?
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru