Chinezii vor lansa un SUV electric în Las Vegas: noul brand Byton este condus de un fost șef de la BMW

de Petre Barac
Luni, 08.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chinezii de la Future Mobility (FMC) au lansat o nouă companie numită Byton, sub conducerea unui fost șef de la BMW, primul model al brandului electric urmând să fie lansat în Las Vegas.

Future Mobility sau FMC este un start-up din China care vrea să devină un jucător important pe piața autovehiculelor electrice, printr-o nouă companie destinată acestui segment.

Brandul Byton își va prezenta primul model, un SUV electric, cu ocazia Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas, producția fiind programată să înceapă în 2019.

La cârma companiei se află Carsten Breitfeld, intrat în FMC în iulie 2016 după 4 ani ca vicepreședinte al departamentului de inginerie de la BMW i.

Primul SUV electric de la Byton ar urma să aibă dimensiuni apropiate de cele ale lui Audi Q5, autonomie de 350 km în varianta standard, precum și tehnologii care permit rularea autonomă.

După lansarea SUV-ului, Byton pregătește și un sedan care ar urma să apară pe piață din 2021. FMC construiește o fabrică în China, cu o capacitate de producție de până la 300.000 de unități pe an.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru