Contractul pentru autostrada Sibiu - Piteşti rămâne în vigoare: "Lucrările pot fi terminate în 2021"

de Daniel Popescu
Marti, 26.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autorităţile par că se joacă cu termenul pentru finalizarea autostrăzii Sibiu - Piteşti. Chiar dacă finanţarea europeană a proiectului este în pericol, Ministerul Transporturilor susţine că autostrada ar putea fi inaugurată în 2021.

Esential 2021 este anul în care ar putea fi inaugurată autostrada Sibiu - Piteşti
Construcţia autostrăzii Sibiu - Piteşti pe baza proiectului actual este în pericol din cauza faptului că studiile de fezabilitate nu au fost aprobate de Uniunea Europeană pentru a primi finanţare nerambursabilă.

Teoretic, soluţia este ca studiile de fezabilitate să fie refăcute integral, însă autorităţile au alte planuri şi anunţă că actualul studiu va fi îmbunătăţit cu un nou modul. Prin această strategie, Ministerul Transporturilor susţine că lucrările la autostradă ar putea fi terminate în 2021, cu doi ani mai devreme decât planurile menţionate anterior de Ministerul Fondurilor Europene.

"După o analiză, am ajuns la concluzia că soluţia este de a nu rezilia contractul pentru Sibiu-Piteşti. S-a găsit o soluţie de completare a acelui studiu de fezabilitate care acum nu este satisfăcător cu un nou modul care nu a fost plătit, dar va fi plătit şi executat.

Studiul de fezabilitate se poate termina la sfârşitul anului, apoi urmează proiectarea. După ce se va face acest proiect, el va fi baza pentru lucrările de execuţie. Este posibil să se finalizeze în septembrie 2021, nu în 2023, cum se estimase iniţial", afirmă Dan Costescu, ministrul Transporturilor.

În plus, acesta susţine că autostrada Orăştie - Sibiu, închisă în toamna anului trecut după infiltraţii de apă pe o porţiune de 200 de metri, ar putea fi redeschisă circulaţiei în luna septembrie 2016. Totuşi, nu este exclus ca astfel de infiltraţii să existe şi pe alte porţiuni ale autostrăzii.

"Există îngrijorarea că ceea ce s-a întâmplat pe aceşti 200 de metri este posibil să se fi întâmplat şi pe alte porţiuni. Se va realiza o expertiză tehnică pe toată lungimea proiectului pentru a vedea unde trebuie să intervenim. Dacă nu sunt contestaţii la licitaţii, credem că în septembrie tronsonul va fi dat circulaţiei", a adăugat el.

Via Economica

Comentarii (4)

  • 2021 sau 2021 de ani de la revolutie? LoL
    9 0
  • asta e ceva de genu: bine ba gata ati gresit acu refaceti si primiti banii pe ce ati facut plus un nou contract cu bani pt ce o sa faceti. hai gata am rezolvat-o si pe asta pa.
    5 0
  • a si apropo firma care face noul studiu dupa ce l-a gresit pe primul este aceea care a proiectat si Sibiu -Orastie. Spor la treaba
    5 0
  • Si marmota invelea ciocolata in celofan! Right!
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru