Dacia a produs 100.000 de Sandero şi Sandero Stepway

de Sebastian Toma
Joi, 07.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a produs 100.000 de unităţi Sandero şi Sandero Stepway la uzina sa din Mioveni. Exemplarul Sandero Stepway cu numărul 100.000 va pleca la un client din Franţa.

Esential 30 la sută din cota de producţie zilnică a fabricii Dacia din Mioveni este reprezentată de modelul Sandero.
Dacia sărbătoreşte producţia a 100.000 unităţi Sandero şi Sandero Stepway. Cele două produse din oferta Dacia au primit o nouă generaţie în 2012, la Salonul Auto de la Paris, iar producţia lor reprezintă 30% din cota totală zilnică a uzinei de vehicule din Mioveni. Exemplarul aniversar este un Sandero Stepway gris platine, echipat cu motorul 0.9 Tce de 90 CP, care va fi livrat unui client din Franţa. Gama Logan a trecut de mult peste hotarul celor 100.000 unităţi, Dacia celebrând producţia a un milion de unităţi Logan încă din octombrie 2010.

Dacia Sandero a reuşit să ajungă pe locul şase la vânzări pe piaţa din Franţa în primele nouă luni ale anului curent. Hatchback-ul din Mioveni a reuşit să atingă o cotă de piaţă de 2.3 procente pe piaţa din Franţa, cea mai mare piaţă pentru marca românească.

Pe lângă piaţa din Franţa, Sandero are succes şi în Regatul Unit, unde este văzut drept unul dintre vehiculele care-şi păstrează cel mai bine valoarea în timp. Potrivit organizaţiei CAP, lider în oferirea unor valori reziduale ale modelelor existente pe piaţa auto din Marea Britanie,  Sandero este printre modelele care îşi păstrează cel mai bine valoarea.

Urmareste Automarket
Modelele Sandero şi Sandero Stepway vor fi construite şi de fabrica Dacia-Renault din Tanger. Cele două modele au propria lor linie de fabricaţie, prima linie fiind destinată modelelor Dokker şi Lodgy. Fabrica din Tanger are capacitatea de a produce 340.000 de automobile pe an, dar nu lucrează încă la capacitate maximă.
Reprezentanţii Renault spun că uzina din Tanger nu va înlocui fabrica din Mioveni, rolul său fiind de a creşte cota de producţie a unor modele în funcţie de cererea înregistrată de concernul francez pe pieţele pe care activează.

Via Dacia

Comentarii (4)

  • Una din alea 100000 este a mea! Si e neagra (si incerul gurii :)). Tocmai ia-m pus cauciucuri de iarna si filtru de habitaclu cu carbon activ. La 1300 de km facuti pot sa ma laud ca merge brici. Uraaaa :D
    17 6
  • Felicitari Dacia !Stepway si Sandero arata bine.
    11 3
  • uite mai cat de frumoasa e.... cel mai reusit model de la Dacia..
    3 0
  • Cea mai frumoasa Dacia din toate timpurile - Dacia Sandero Stepway, in culoarea Blue D'azurite! Nici Sandero nu arata rau!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru