Daimler construieşte încă o uzină de componente auto în România, unde va fabrica transmisii cu nouă trepte

de Sebastian Toma
Miercuri, 12.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nemţii de la Daimler vor începe construcţia unei noi fabrici de transmisii automate în Sebeş, care va produce unităţi cu nouă trepte. Uzina va deservi marca Mercedes-Benz şi este a doua din judeţul Alba care aparţine concernului german.

Esential 9 trepte au transmisiile automate care vor fi construite la Sebeş. În aceeaşi fabrică sunt asamblate şi automate cu cinci şi şapte trepte.
Daimler va începe construcţia unei fabrici suplimentare în Sebeş, care va produce tot transmisii automate. Vorbim despre o uzină a cărei construcţie începe la trei luni de la inaugurarea unităţii de montaj cutii de viteză cu dublu ambreiaj pentru automobilele Mercedes-Benz, deschisă tot la Sebeş, în baza unei investiţii de 40 de milioane de euro. Data deschiderii viitoarei fabrici de transmisii Mercedes-Benz din Sebeş nu a fost precizată, dar cei de la Digi24 spun că planurile de construcţie sunt în grafic şi se derulează normal. Fabrica va construi transmisii automate cu nouă trepte, o premieră tehnologică pentru o uzină din România.

Vedere din actuala fabrică de transmisii din Sebeş a celor de la Daimler.

Fabrica nouă a celor de la Star Transmission, subsidiara română a mărcii Daimler, va fi construită pe terenul pe care a funcţionat staţia meteorologică Sebeş, relocată de autorităţi în baza contractului cu nemţii.

Terenul pe care este amplasată fabrica respectiv are o suprafaţă de aproape 10.000 de metri pătraţi. Faza actuală a proiectului vizează decopertarea suprafeţei pe care va fi amplasată construcţia în vederea construcţiei halelor care vor forma uzina. Compania care deţine uzina a primit un ajutor de stat de 37.4 milioane de euro din partea Guvernului României în vederea construcţiei unei unităţi de producţie transmisii autoamte la Sebeş. Grupul german va crea 510 locuri de muncă în baza acestei investiţii şi a investit în total aproape 240 milioane de euro.

Via Digi24

Comentarii (5)

  • O veste buna pentru Romania!
    20 0
  • Superb! Daca treaba merge bine, poate cu timpul vor aduce un produs complet din gama lor. Oricum, se pare ca pana acum sunt multumiti.
    14 3
  • irina logan
    mda, s-au orientat bine baietii, cum era si de asteptat,
    daca-mi aduc aminte bine am avut candva un catalog de produse al mecanicii Cugir, de dinainte de 90, faceau parca cuplaje, reductoare sau ceva oricum cu roti dintate, cred ca mai au inca forta de munca specializata in zona aia daca asta a fost locatia aleasa de Daimler, e fabrica de armament la Cugir
    consider ca trebuie neaparat sa avem si o infrastructura potrivita pt atatea transporturi care se preconizeaza, in directia Vest
    5 0
  • irina logan
    ...sunt cca. 30 de km intre Sebes si Cugir, cred ca se merita sa faci naveta
    6 0
  • Daca am fi avut si noi o autostrada completa EST - VEST sunt sigur ca se mai construiau cateva mari fabrici (chiar si de masini) nu doar de componente . Oameni avem
    18 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru