Daimler şi-a vândut participaţia la Tesla Motors, dar nu renunţă la colaborare

de Sebastian Toma
Joi, 23.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daimler AG a vândut participaţia sa rămasă la Tesla Motors, de aproximativ 4% din totalul acţiunilor companiei americane. Nemţii au primit în schimb 613 milioane de euro şi promit să nu renunţe la colaborarea cu americanii.

Esential 613 milioane de euro au primit cei de la Daimler pentru 4% din acţiunile Tesla.
Daimler AG a vândut participaţia sa la Tesla Motors, primind în schimb aproximativ 613 milioane de euro. Nemţii au anunţat că nu renunţă la colaborarea cu americanii, parteneriatul dintre cei doi fiind semnat în 2009, pe vremea când Tesla nu era o companie listată la bursă şi acţiunile sale nu erau la fel de valoroase. Reprezentanţii Daimler se declară încântaţi de evoluţia investiţiei lor în acţiunile Tesla, dar acestea nu sunt necesare pentru continuarea parteneriatului cu marca americană, declară Bodo Uebber, membru al consiliului financiar al Daimler AG. Dieter Zetsche, şeful concernului Daimler, s-a declarat şi el încântat de succesul lui B-Klasse Electric Drive şi a afirmat că parteneriatul cu Tesla a fost un succes şi că va fi continuat.

Daimler a achiziţionat în mai 2009 o cotă de 9.1 procente din acţiunile Tesla. În baza unui proiect strategic dezvoltat în iulie 2009 cu Aabar Investments PJSC, Daimler a transferat 40% din pachetul său de acţiuni Tesla către respectiva companie de investiţii.

Aproape un an mai târziu, compania Tesla a fost listată la bursă, iar creşterea capitalului Tesla a dus la scăderea proporţiei pachetului pe care îl deţinea Daimler în cadrul companiei americane, fără ca parteriatul lor să fie afectat în vreun fel.

Cinci ani şi jumătate au trecut de la momentul semnării parteneriatului dintre Daimler şi Tesla.

Urmareste Automarket
Infuzia de 613 milioane de euro va fi folosită de Daimler pentru a întări operaţiunile sale globale.
Atât Tesla Motors, cât şi Daimler AG au beneficiat de pe urma acestui parteneriat, pe care ambele părţi s-au declarat încântate să-l urmeze în continuare. În timp ce Daimler a obţinut suport pentru dezvoltarea tehnologiilor necesare fabricării unor modele precum Smart EV şi Mercedes-Benz B-Klasse Electric Drive, cei de la Tesla au beneficiat de experienţa auto a celor de la Daimler, pe care au integrat-o în modelele lor de serie.

Via Daimler

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru