Exponate noi la galeria Ţiriac Collection

de Dragoș Băltățeanu
Joi, 03.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Din 4 aprilie, Ţiriac Collection va prezenta vizitatorilor exponate noi. 14 automobile produse între 1908 şi 1976 aparţinând unor mărci ca Renault, Bugatti, BMW, Allard, Saab şi Porsche vor fi expuse la galeria din Otopeni.

Ţiriac Collection, prima galerie auto deschisă publicului din România, va prezenta o serie de exponate noi din colecţia personală a lui Ion Ţiriac. Începând cu 4 aprilie 2014, vizitatorii vor putea admira 14 modele noi care nu au fost expuse până acum. De asemenea, şapte mărci care nu au făcut parte din expoziţia publică îşi fac acum apariţia în pavilionul din Otopeni. Aceste mărci sunt Renault, Cretors, BMW, Bugatti, Allard, Saab și Porsche.

Bugatti Type 57

Cine va călca pragul pavilionului va putea admira un Bugatti Type 57 Coach Ventoux din 1938, unul dintre ultimele 10 exemplare produse ale acestui model. Un alt model rar ce va fi expus este Mercedes-Benz 540K Cabriolet A, doar 83 de exemplare fiind produse de-a lungul istoriei. Gama Mercedes se îmbogăţeşte şi cu modelul 130 (W23) din 1923, model deţinut anterior de muzeul Mercedes-Benz. Colecţia prezintă şi primul model Porsche, dar este unul special: un Porsche Diesel Super S308 Tractor din 1958. Motorul are trei cilindri şi dezvoltă 38 CP.

Porsche Diesel Super S308 Tractor

Esential 15 lei este preţul biletului de intrare.
BMW este reprezentat în galeria Ţiriac de primul model lansat în 1928: Dixi.
Iar alături de el, va putea fi admirat şi un vehicul special, un Cretors Model D Popcorn Wagon, produs în 1926 de către Charles Cretors. Acesta a conceput o maşină pe bază de abur care avea funcțiile de a prăji alune şi cafea și de a prepara popcorn și castane coapte.

BMW Dixi

Urmareste Automarket
Marca Renault este şi ea reprezentată în colecţia Ţiriac de două modele: AX Phaeton din 1908 şi de Viva Grand Cabriolet BCX3 din 1938. Gama Ford este completată de pick-up-ul Ford F-100 de 170 CP din 1966. Au fost incluse în expoziţie şi două modele Citroen, un elegant SM din perioada 1970-1975 şi un Citroen 15 Six D din 1952.

Ultimul model inclus în galerie este un Lamborghini Uracco P300 de 265 CP din 1976.

Galeria Țiriac Collection a fost inaugurată în luna noiembrie a anului trecut și reunește în prezent peste 70 de modele impresionante de vehicule și motociclete, produse începând cu anul 1899. Începând cu luna martie a acestui an, programul de vizitare este între orele 10.00 şi 19.00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, în restul săptămânii galeria fiind închisă. 

Prețul unui bilet de intrare este 15 lei. Copiii cu vârsta de până la 6 ani inclusiv au acces gratuit, iar elevii care doresc să viziteze galeria în cadru individual, precum și studenții și pensionarii, beneficiază de o reducere de 50% la achiziționarea biletelor, în baza carnetului valid de elev, student, respectiv pensionar. Fondurile obținute prin vânzarea biletelor sunt utilizate în vederea susținerii proiectelor caritabile. Adresa Ţiriac Colection este Calea Bucureștilor nr. 289, Otopeni.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru