Fiat-Chrysler intră în parteneriat cu Enel și Engie: producătorul vrea să instaleze 700 de stații de încărcare pentru mașini electrice în Europa, în următorii 2 ani

de Paul Cosma
Vineri, 14.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat Chrysler va colabora cu Enel și Engie pentru instalarea a 700 de stații europene de încărcare pentru mașini electrice în următorii 2 ani, potrivit unui anunț oficial al grupului. FCA spune că modele viitoare precum Fiat 500 BEV și Jeep Renegade PHEV vor putea fi încărcate la “costuri convenabile” pentru clienți.

În următorii 5 ani, grupul Fiat-Chrysler va investi 9 miliarde de euro în lansarea mai multor modele electrice și hibride, în speranța că va recupera decalajul la acest capitol față de principalii competitori.

Înainte de lansarea unor modele precum Fiat 500 BEV și Jeep Renegade PHEV, FCA a anunțat un parteneriat cu furnizorii de utilități Enel și Engie, colaborare ce presupune instalarea a 700 de stații europene de încărcare pentru mașini electrice în următorii 2 ani.

Astfel, FCA speră că va atrage clienți pentru viitoarele sale modele electrificate. Stațiile de încărcare vor fi instalate la fabricile FCA, precum și la clădirile de birouri și centrele de R&D ale grupului.

Fiat-Chrysler va colabora cu Enel X în Italia, Spania și Portugalia, respectiv cu Engie în alte 14 țări europene. Grupul auto susține că tarifele de încărcare vor fi “convenabile”, fără să ofere alte detalii în acest sens.

Via FCA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru