Guvernul a tăiat un miliard de lei din bugetul destinat cofinanţării construcţiei de autostrăzi

de Sebastian Toma
Luni, 29.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Guvernul României a programat o şedinţă specială pentru votarea unei rectificări bugetare care implică, printre altele, reducerea cu un miliard de lei a bugetului pentru construcţia de autostrăzi.

Esential 7 eurocenţi pe litru este cuantumul accizei introdusă de guvernanţi în preţul carburanţilor începând cu data de 1 aprilie 2014.
Guvernul a anunţat că va reduce cu peste un miliard de lei bugetul destinat finanţării construcţiei de autostrăzi, titrează Mediafax. Respectiva reducere este aplicată bugetului prin care sunt cofinanţate proiectele care beneficiază de fonduri externe nerambursabile postaderare. Decizia va fi aplicată în cadrul celei de-a doua rectificări bugetare a anului, care implică reducerea cu patru miliarde de lei a cheltuielilor bugetului de stat. În ciuda faptului că a fost introdusă o acciză de 7 eurocenţi în preţul carburanţilor, guvernanţii nu au prezentat nicio dovadă a folosirii acelor fonduri în direcţia anunţată la momentul introducerii taxei respective. Între timp, Executivul va permite ca sumele defalcate din TVA alocate autorităţilor locale la prima rectificare bugetară să fie folosite inclusiv pentru acoperirea pierderilor din seviciul public de distribuţie a energiei termice pentru populaţie.

Doar 50 de kilometri de autostradă se aflau în construcţie la începutul lunii iulie 2014 în România.

Dintre aceştia, cei mai mulţi se aflau la nivelul autostrăzii Nădlac-Arad şi la lotul 3 al autostrăzii Orăştie-Sibiu. În plus, tot în regim de construcţie se află autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti, dar constructorii italieni ai acestia au transmis încă din luna iunie o notificare de reziliere a contractului către Compania de Autostrăzi, aceasta dni urmă fiind nevoită să reia procedura de licitaţie pentru a finaliza ruta Bucureşti-Ploieşti.

Urmareste Automarket
Din cei 140 de kilometri de autostradă care se aflau în pregătire în 2014, lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva este cel mai lung, fiind un segment de peste 28 de kilometri şi se afla în luna iulie în stadiul de pregătire a documentaţiei pentru obţinerea autorizaţiei.
În luna noiembrie este preconizată încheierea lucrărilor la lotul trei al autostrăzii Orăştie-Sibiu.

Via Mediafax

Comentarii (21)

  • Va rog sa-mi spuneti ca asta-i o gluma proasta, ii o gluma nu?
    Bai frate, deci nu se poate sa fi platit atata acciza pe carburantu vietii ca sa faca drumuri cica, ca acuma sa ramanem nu doar cu banii luati, dar inca 1 miliard pe langa ei. Deci asa ceva nu exista nici in desenele cu Donald Duck fratilor.
    Romania a suferit cea mai mare scumpire de carburant din intreaga Europa!!! In Germania unde exista autostrazi e doar cu putin mai scumpa, aaa da si n-au taxa de drum.
    Cand dracu ne trezim odata ? Cand dracu o sa stam toti acasa sa nu mai iesim la vot ? sau macar sa nu mai votam pe criterii "il votez pe asta ca e tinerel si frumusel asa" sau ca "i-a zis-o bine lu Base, imi place ca-i da peste nas".
    Ganditi-va oameni buni, mai ales voi pensionarii! pecetluiti soarta tinerelor generatii fara sa va dati seama de ceea ce faceti. Puneti botu la aceleasi promisiuni de doi bani care le auzim de 25 de ani.
    58 3
  • Fa Ponta, fa, baga-ti mintile in cap!
    42 2
  • @ mowgli

    Pai in urma cu circa o luna Moise Guran spunea in emisiunea lui ceva asemanator. Iar in plus a dezvaluit si logica lucrurilor. Urmeaza alegerile si banii de autostrada vor fi folositi in campania electorala pentru prostirea populatiei. Si da, stati voi tinerilor acasa ca pensionarii vegheaza la linistea voastra...
    57 0
  • Ce altceva decat minciuni ne-a servit Ponta pana acum?
    O sa i-o servim si noi la vot.
    19 1
  • Suleyman Cunoscatoru
    Macar soferii sa nu-l voteze pe Ponache.
    15 1
  • antonny
    UN SLOGAN BUNICEL .....PONTA ARE NEVOIE
    8 1
  • tinerii n-au educatie suficienta si pe ei nu prea ii intereseaza subiectul, in schimb sunt primii la comentarii si discutii, practic atotstiutori. ponta va iesi pres oricum pana acum doar constantinescu n-a avut legatura cu secu(d-aia a fost invins de sistem). in rest ilici,base,poanta sunt toti de meserie
    12 2
  • mihnea@mowgli
    Locuiesc pentru o scurta perioada in Germania, in Hamburg. Am trecut in seara asta pe langa benzinaria din cartier, unde motorina costa 1,27 euro, adica aproximativ 5,6 lei. In mod paradoxal, angajatul de la benzinarie nu castiga 300 de euro ca la noi, iar km de autostrada raportat la suprafata tarii nu suporta comparatie cu romania. Nu stiu cum de la astia se poate si la noi e din ce in ce mai rau.
    20 0
  • Iar multi dintre voi inca mai credeti ca premierului ii pasa de voi. Nu stiu unde va ajunge Romania cu asa oameni.De ambele parti.Cu un premier care va considera slugi si cu niste oameni care au comportament de slugi.Ceilalti care au coloana vertebrala in Romania,sunt pe cale de disparitie. Munca nu este o rusine!
    15 0
  • "În ciuda faptului că a fost introdusă o acciză de 7 eurocenţi în preţul carburanţilor, guvernanţii nu au prezentat nicio dovadă a folosirii acelor fonduri în direcţia anunţată la momentul introducerii taxei respective."

    Sublim!
    27 2
  • Din pacate (sau poate nu, vom vedea...), anul asta trebuie sa iesim la vot si sa votam. Au spus bine oamenii, din cauza unor indoctrinati, prostiti, miluiti cu un malai, un zahar sau un piscot, riscam sa ne ducem dracului. Batranilor de azi inca li se mai plateste o pensie, dar noua, celor din campul muncii intrati de 5, 10-15 ani...nu stiu cine ne va mai plati...tineretul migreaza sau someaza. Iar drumurile noastre poate, se vor construi vreodata...
    17 2
  • aici sunt banii dumneavoastra
    14 2
  • ar trebui ca oamenii peste 60ani sa nu mai aiba drept de vot. nu trebuie ei sa hotareasca soarta tinerilor.
    15 6
  • Vasilica
    Cel mai probabil se duc la securitate = securisti ca sa fim noi cat mai ocrotiti de cine nu se stie. L-am auzit pe ponta zicand asta ca suplimenteaza bugetul securitatii. Deci e bine! La vot stiu ce am de facut oricum.
    16 3
  • Attila the Hun
    Si tot pe ponta o sa-l votati....!!!
    8 7
  • Romania pierde incontinuu din lipsa investitiilor si a turismului care au drept cauza principala lipsa inftastructurii.

    Au introdus acea taxa, care a avut efectul opus (i-am inbogatit pe vecini cumparand carburantui de la ei); dupa ce au incasat taxa, au si deturnat-o, desi scopul acesteia era constructia de autostrazi.

    Ce conteaza, ca tot Ponta va iesi la alegeri!
    10 3
  • Ma unde este taxa PONTA cei 7 euro centi pt autostrazi? La PSD Votati Victor Ponta Presedionte si din 2015 circulati pe autostrăzi SUSPENDATE
    Hahaha
    6 2
  • Daca primesc de la Ponta 7 euro centi pe centimetru de acasa pana la sectia de vot numa asa pot sa il votez altfel am o retinere.
    5 2
  • Votati Tonta!
    2 1
  • Acum intelegeti de ce nu a vrut( dar puteau) sa ne cucereasca nimeni, in isoria noastra?Le-am fi destabilizat imperiile, asa rasa de ,,baieti buni'' suntem!Mai ,,hoti'' ca noi ...cu noi, nu e nimeni!
    6 1
  • Puie Monta!
    14 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru