Imagini noi sub camuflaj cu viitorul Opel Mokka: SUV-ul producătorului german va avea versiune electrică și va fi lansat pe piață în 2021

de Cornel Șocariciu
Joi, 14.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel a publicat o serie de imagini noi sub camuflaj cu viitorul Mokka X. Fotografiile au fost realizate în timpul testelor din Suedia și în cadrul sesiunilor din centrul din Rodgau-Dudenhofen. Lansarea pe piață a noului Opel Mokka va avea loc la începutul anului viitor.

La finalul lunii trecute, Opel a publicat un teaser video care anunță o nouă generație Mokka. Conform oficialilor producătorului german, SUV-ul va fi prezentat în scurt timp, urmând ca debutul pe piață să aibă loc la începutul anului viitor.

Acum, Opel a publicat o serie de imagini noi sub camuflaj cu viitorul Mokka. Modelul va fi produs pe arhitectura Common Modular Platform (CMP) a grupului PSA și va avea un ampatament apropiat de cel al actualei generații.

Totodată, oficialii Opel spun că masa totală a viitorului Mokka va fi mai mică cu până la 120 de kilograme comparativ cu cea a primei generații.

În luna februarie, inginerii și tehnicienii Opel au testat în Suedia prototipurile viitorului SUV, iar apoi au urmat o serie de sesiuni în cadrul centrului din Rodgau-Dudenhofen. Toate acestea pentru ca viitorul Mokka să ofere caracteristicile dinamice cu care fanii Opel s-au obișnuit.

Viitoarea generație a SUV-ului va fi disponibilă cu motoare diesel și benzină, dar va putea fi comandată și într-o variantă electrică (Mokka-e).

În ceea ce privește unitățile cu ardere internă, nemții vor pregăti motorizări pe benzină de 1.2 litri și propulsoare diesel de 1.5 litri, acestea urmând să fie preluate din gama Peugeot 2008.

Versiunea electrică Mokka-e ar urma să preia arhitectura lui Peugeot e-2008.

În cazul SUV-ului francez, motorul electric dezvoltă 136 de cai putere și 260 Nm, iar bateriile au o capacitate de 50 kWh (autonomie calculată conform WLTP de 310 kilometri).

Comentarii (1)

  • ACE - Craiova
    Daca ar avea:
    - un portbagaj (ceva) mai mare decat cel al modelului PEUGEOT e-2008 si
    - un interior frumos si practic,
    - siguranta foarte buna si dotari decente,
    s-ar vinde foarte bine in Europa pentru ca ar fi exact ceea ce se cauta cu inversunare in aceste zile pe Batranul Continent.

    Sa vedem insa si preturile....RENAULT Captur, PEUGEOT 2008, VW T-Roc si, mai nou FORD Puma (sic?!) - printre altele - fac legea in acest segment, cu oferte excelente situate in zona 18.000-23.000 Euro.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru