Informații neoficiale despre versiunea de serie a conceptului Nissan Ariya: SUV-ul electric va avea autonomie de aproape 500 de kilometri

de Daniel Popescu, Foto: Nissan
Marti, 28.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
SUV-ul electric pe care Nissan îl dezvolta pe baza conceptului Airya va avea o autonomie de aproape 500 de kilometri, potrivit unor informații neoficiale. Prezentarea oficială este programată în 2021.

La sfârșitul anului trecut, Nissan a confirmat oficial că va dezvolta o versiune de serie pentru conceptul Ariya, care a fost prezentat în luna octombrie.

Constructorul japonez a fost însă zgârcit în furnizarea de informații tehnice despre noul SUV electric, inclusiv în ceea ce privește conceptul.

Publicația Motor1 susține însă că versiunea de serie va avea o autonomie estimată de circa 483 de kilometri, fără să menționeze dacă aceasta a fost obținută conform standardului european WLTP sau a standardului american EPA.

Totuși, Nissan a confirmat anterior că versiunea de serie a lui Ariya va fi echipată cu un nou sistem de propulsie care a primit numele E-4orce.

Acesta este compus din două motoare electrice, câte unul pe fiecare puncte, astfel că SUV-ul electric va oferi tracțiune integrală. Pe de altă parte, Nissan nu a oferit niciun fel de indiciu cu privire la performanțele noului sistem de propulsie.

Oficialii Nissan afirmau la sfârșitul anului trecut că versiunea de serie a lui Ariya va avea un preț cuprins între 50.000 și 70.000 de euro.

Printre puținele alte detalii tehnice dezvăluite în cazul conceptului se numără un sistem multimedia cu ecran de 12.3 inch, sistemul semi-autonom ProPilot 2.0 și numeroase alte tehnologii disponibile de regulă la modele premium, care ar putea justifica astfel prețul estimat al noului model.

Presa internațională a relatat recent că partenerii de Alianță de la Renault vor dezvolta la rândul lor un SUV electric bazat pe conceptul Nissan Ariya, iar acesta ar urma să fie prezentat în cursul anului 2022.

Via Motor1

Comentarii (5)

  • netam-nissan
    go-go nissan o sa dai lovitura la toti sub centura cu aryanu asta chiar daca e copiat leit mazda pe stil nou la onduleuri.
    tot e mai misto insa ca cutioasele skode qakoq sau cocosatele bmw coupesuvx.
    ps. prorocu carlo goshn isi roade unghiile in liban ca falimentu nisan e vizibil doar in ochii lui de broscoi furacios.
    18 10
  • fan skoda
    Atata timp cat are peste 450 km autonomie, este ok.

    Conceptul este frumos desenat.
    Sa vedem cu va arata in realitate.

    Nissan nu e premium deloc.
    Intre 50.000 si 70.000 de Euro ?! hmm...

    S-ar putea sa fie un rival foarte bun pentru Skoda Eniaq.
    10 12
  • Edikkk
    Mazda, Tesla X.... mă rog, e ok Nissan

    Mai important decât aceşti 500 km este în cât timp încarcă 0% - 80%

    Mini electric o face în 36 minute încarcarea 80% şi cu bateria full 100% face 210 km, dar la 90 km/h
    6 10
  • Carlos
    Vă entuziasmați prea tare la niște povești de adormit copii mici.
    Nissan e în găleată, se chinuie să se reformeze și nici nu mai știe cum e să ai profit.
    În niciun caz nu se va apuca să facă o electrică scumpă, pentru că astfel de mașini se vând în număr mic și nu sunt profitabile.
    E doar PR.
    10 4
  • Nu pricep de ce nu o scot sub sigla Infinity, ca acolo oamenii sunt obisnuiti sa coste mai multi bani. Ca oricum asta este pe post de demo, nu cred ca se asteapta nimeni la volume impresionante. Si atunci o pot arata in showroom-urile nissan dar nu mai bate la ochi ca o sa coste un nissan 70K euroi.
    Si la ceva timp cand s-or gasi solutiimai ieftine pot sa scoata si un frate mai ieftin de la nissan.
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru