Legea pentru reglementarea serviciilor de ride-hailing: mai puțin de jumătate dintre șoferii Uber au primit autorizație

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 08.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uber a dezvăluit ca mai puțin de jumătate dintre șoferii săi parteneri au primit până în prezent autorizație pentru a folosi aplicația și după intrarea în vigoare a legii care reglementează serviciile de ride-hailing.

La sfârșitul lunii iunie, Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență prin care activitatea serviciilor de ride-hailing pe piața din România este reglementată pe baza unor reguli stricte pentru companii, mașini și șoferi.

Varianta actuală a legii prevede ca serviciile de ride-hailing precum Uber, Bolt sau Clever Go au timp să intre în legalitate până în 1 noiembrie 2019. Senatul a adoptat recent un amendament prin care termenul limită va fi prelungit până în 1 februarie 2020, însă acesta nu va produce efecte până când nu va fi votat de Camera Deputaților și promulgat de președinte. Prin urmare, termenul limită pentru obținerea autorizațiilor rămâne 1 noiembrie. 

Cu toate acestea, reprezentanții Uber fac un apel public la șoferi pentru a obține cât mai repede autoriatiile necesare până la termenul inițial de 1 noiembrie. De altfel, Uber România susține că până în prezent ai puțin de jumătate dintre șoferii săi parteneri au obținut toate autorizațiile necesare.

După intrarea în vigoare a legii, Uber va bloca accesul șoferilor la aplicație dacă aceștia nu au obținut autorizațiile.

"Platformele precum Uber trebuie să blocheze accesul șoferilor care nu au finalizat procesul de licențiere. Dacă nu vom reuși să implementăm schimbările, atunci atât noi, cât și șoferii, riscăm amenzi sau pierderea licențelor", a precizat Nicoleta Schroeder, manager general Uber România.

Pentru a crește numărul sofeirilor autorizați, Uber a anunțat casoferii care finalizează procesul de autorizare vor beneficia de comision de 0% la cursele realizate până în 1 noiembrie. În plus, Uber a crescut numărul de angajați care lucrează la centrul de suport pentru șoferii parteneri și colaborează în această direcție inclusiv cu Fundația Academia de Transport Intern și Internațional (FATII).

Toate aceste acțiuni sunt derulate în cadrul unei campanii care a primit numele Ultima zi #1Noiembrie.

Via Uber

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru