Mazda va lansa în Europa un model hibrid bazat pe Toyota Yaris: acesta ar putea înlocui Mazda 2 și va apărea în cel mult doi ani

de Daniel Popescu
Miercuri, 02.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda a anunțat că va lansa în Europa în următorii doi ani un model bazat pe Toyota Yaris care va utiliza tehnologia hibridă a constructorului japonez. Noul model ar putea înlocui Mazda 2.

Mazda a publicat recent rezultatele financiare pentru ultimul trimestru, iar una dintre prezentările japonezilor detaliază și o serie de planuri de dezvoltare a parteneriatului tehnic actual cu Toyota.

Astfel, Mazda menționează că în următorii doi ani va lansa în Europa un model bazat pe Toyota Yaris care va utiliza sistemul hibrid dezvoltat de Toyota.

Mazda nu a oferit detalii suplimentare despre acest proiect, însă cel mai probabil noul model va fi dezvoltat de Toyota la uzina din nordul Franței unde este produs în prezent și Yaris.

Noul model va avea rolul de a ajuta Mazda să-și îndeplinească mai ușor obiectivele pentru emisiile de dioxid de carbon, care vor deveni mai dure în Europa de la 1 ianuarie.

În prezent, Mazda oferă în segmentul hatchback-urilor subcompacte modelul Mazda 2. Este posibil ca acesta să fie eliminat din gamă după lansarea noului model bazat pe Yaris, însă japonezii nu oferă încă detalii în această privință.

Noul parteneriat este foarte asemănător cu cel derulat în prezent de Toyota cu Suzuki.

Astfel, constructorul japonez a prezentat recent Suzuki Swace, un model bazat pe versiunea break a lui Corolla, dar și Suzuki Across, bazat pe versiunea plug-in hybrid a SUV-ului RAV4.

Via Autocar

Comentarii (5)

 • Cam trist daca este doar un yaris imbracat in kodo design.
  Ar putea fi o chestie interesanta daca Mazda participa la dezvoltarea lui.
  8 4
 • @ green: daca mazda ar pune motorul ei de 1.5 skyactive langa electricul si bateria yarisului, cred ca ar iesi o combinatie mult mai faina decat oricare din cele 2 luate separat.
  dfar daca toyota va face cu mazda 2 cum a facut cu suzuki, atunci fasssss
  7 2
 • Parere
  Mazda 2 nu se vinde, asta este realitatea. In plus, Mazda este ramasa grav in urma in ceea ce priveste electrificarea si hibridizarea. Pe de alta parte, Toyota sunt lideri la hibride iar in SUA Mazda 2 este tot un Yaris putin schimbat. Si asa se zvoneste ca Mazda va deveni o companie a Toyota, ceea ce dpmdv este f bine. Imi plac Toyotele, sunt construite sa dureze pe cand Mazda sunt frumoase dar nu foarte rezistente.
  7 19
 • unsirb
  @Parere: aproape ai nimerit-o cu Mazda 2 și Yaris în SUA: e e cât invers, Yaris este un 2 cu siglă Toyota. Și de unde mazdele nu rezistă, probabil numai tu știi.
  15 1
 • unsirb
  *e exact invers

  Nu mai scriu noaptea pe interneți...
  7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru