Porsche confirmă: viitorul Cayenne va fi electric

de Tiberiu Safta
Luni, 13.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a confirmat oficial că viitoarea generație a SUV-ului de performanță Cayenne va fi electrică. Noul model va fi lansat în a doua jumătate a deceniului actual, alături de generații electrice noi pentru Macan și 718.

În cadrul conferinței anuale a mărcii germane, Oliver Blume, șeful Porsche, a confirmat oficial că pregătește o serie de modele electrice noi în viitorul apropiat. Printre acestea se numără și viitoarea generație Cayenne, care va primi, în premieră, și o versiune electrică. Am aflat, anterior, câteva informații importante despre viitorul SUV cu zero emisii.

Acesta urmează să fie bazat pe platforma dedicată PPE și va avea o arhitectură de 800 de volți. Alături de acestea, viitorul Cayenne electric va primi acumulatori cu celule prismatice și va avea cel puțin două motoare electrice, unul pentru fiecare punte.

Chiar dacă Porsche se concentrează mai mult asupra versiunii electrice lui Cayenne, modelul va primi și versiuni cu motoare termice până în 2030. Este de așteptat ca noua generație Cayenne să fie lansată la jumătatea deceniului, după Macan electric și 718 electric.

Tot în cadrul aceluiași eveniment, Porsche a confirmat că va lansa și un nou SUV plasat deasupra lui Cayenne în gamă.

Noul model va fi, și acesta, electric, dar va fi bazat pe o altă platformă. Mai exact, este vorba despre arhitectura SSP Sport, proiectată exclusiv de către Porsche. Deocamdată, nu există mai multe informații despre noul SUV.

La final, Porsche a mai menționat că dorește ca 80% din vânzările sale la nivel mondial să fie reprezentate de modele electrice până în 2030. Alături de asta, constructorul german a anunțat și noul plan „Road to 20”, prin care acesta va avea un randament operațional al vânzărilor de peste 20% în cadrul Grupului Volkswagen. Pentru asta, Porsche va lansa mai multe ediții speciale și limitate și își va mări și diviziile sale de personalizare, comenzi speciale și de restaurare a mașinilor clasice.

Viitoarea generație Porsche Cayenne va fi lansată după 2025. Până atunci, actuala generație urmează să primească un facelift în această primăvară. Mai multe detalii despre noul model poți găsi aici.

via Porsche

Comentarii (3)

  • Ciudat, desi nu exista cerere pentru electrice, producatorii spre asta se indreapta.
    5 1
  • Foarte ciudat, mai ales ca Porsche este un producător de volum. O sa ne “împiedicam” de ele peste tot… ;)
    PS sa pună limita Porsche, maxim doua sa ajungă la toți.
    0 1
  • Banditos
    Mai ciudat e ca variantele pe motorina a lui Chayene erau pentru tot taranul, transformand Porsche, volens-nolens, in producator de volum.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru