PREMIERĂ: Dacia Sandero a fost cea mai vândută mașină din Europa în luna iulie

de Paul Cosma
Vineri, 27.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pentru prima dată de la lansare, Dacia Sandero a obținut prima poziție în clasamentul vânzărilor europene pe o singură lună. În iulie, Sandero a depășit modele precum Volkswagen Golf și Toyota Yaris.

Datele Jato Dynamics privind vânzările europene de mașini noi au scos la iveală un rezultat excepțional pentru Dacia Sandero

În luna iulie a acestui an, modelul românesc a fost lider de vânzări în Europa, pentru prima dată de la lansarea din 2008. 

Noua generație Sandero se bucură de mare succes la public, în special pe piețele din Vest, cu o creștere de 15% în Germania, dar și pe plan local, acolo vânzările au crescut cu 24%. 

La nivel european, Dacia Sandero a avut vânzări de 20.446 de unități în iulie, cu 6% mai mult decât aceeași perioadă din 2020. Podiumul vânzărilor a fost completat de VW Golf, cu 19.425 de exemplare (-37%) și Toyota Yaris (18.858, +3%). 

În top 10 se mai află, în ordine, VW Polo, VW T-Roc, Hyundai Tucson și VW T-Cross. Pe locul 8 s-a clasat SUV-ul Dacia Duster, cu vânzări 13.329 de exemplare, peste Ford Puma (13.283) și Peugeot 2008 (13.134). 

Via Jato Dynamics

Comentarii (25)

  • Bravo Dacia!
    40 2
  • Clique
    De așteptat, datorită noului design, dotări și preț
    32 2
  • A canibalizat pe Clio care vad ca a disparut luna trecuta din top 10.
    29 2
  • Edikkk
    Bravo Tesla!
    23 25
  • Bravo, Dacia!
    Daca ar beneficia și de motorizarea de 1,3 litri vânzarile ar fi și mai bune. Cred că și un mtor Diesel ar fi bine primit.
    29 5
  • Dănuț Alin Niță
    Tot o căruță este.....cu tablă subțire, zgomot in habitaclu
    :))))
    19 49
  • E chiar reușită ca stil spre deosebire de Logan, deși au multe elemente comune.
    1,33 TCe-ul nu cred că va fi introdus pe Sandero nici în versiunea de 114 CP -- canibalizarea lui Clio (și chiar Megane) ar fi și mai acută.
    Dar vrabia mălai viteazu :-) și Reno rămâne surd de 7-8 ani la cererea multor europeni (eu inclus) de-a scoate un Sandero RS de vreo 150 CP (fosta generație se mai vinde-n Brazilia cu motor 2.0 aspirat.)

    P.S. Unii zic că recordul ăsta are legătură cu sărăcia în creștere și la vestici, dar cred că au devenit mai calculat-realiști.
    Nu-i exclus însă ca Marea Resetare să-nceapă cu Dacia Spring lider de piață, urmată de e-tărăboanțe pentru retardați gen Opel e-Rocks / Citroen Ami.
    33 7
  • Numai așa, de fun.

    Dacă spunea cineva acum 20 de ani (pe vremea SuperNovei) că o Dacie va fi într-o lună pe primul loc la vânzări în Europa, depășind VW Golf, ce ați fi zis?

    Dar să răspundă oamenii peste 35 de ani, că părerea copiilor de atunci nu mă interesează, habar n-aveau pe ce lume trăiesc, dar să mai știe cu ce se mânânca industria auto de atunci.

    Dar de faptul că în UK se va face face comparație între Dacia și Bentley (mai în glumă, dar orșicât), ce ați fi spus?

    https://www.youtube.com/watch?v=KQa7OwXS9Ec

    Nu-i așa că trăim vremuri interesante? :))
    28 1
  • @ignis
    Intradevar, saltul este urias.Tin minte ca deja Nova era altceva, apoi Logan mi s-a parut ca este peste Cielo. A evoluat frumos, iar vanzarile o confirma.
    20 2
  • Nova era altceva,asa e,era ca era mai mica(interior de clasa mini) si mai proasta ca Dacia Berlina si chiar mai instabila,doar franele le avea ceva mai bune.Nova n-a fost un salt ci o gluma putin fiabila.Loganul peste Cielo?Sa fim seriosi.Am detinut Dacii Berline,Nova,Supernova,Solenta,Cielo. Un Cielo coreean din 1995 in cea mai buna echipare este peste un Logan de acum chiar daca ii lipsesc abs-ul si airbagurile,mai ales la confort,tinuta de drum si fiabilitate.
    11 15
  • @@ds
    Tot ce-i posibil, nu am avut nici Nova, nici Cielo. Ziceam ca "mi s-a parut". Dupa j-de ani in care vedeai doar Dacia 1300 orice aparitie ti se parea peste. Stiu ca aveam un prieten ce trecuse de la 1300 la Solenta si era incantat, mai ales ca este inginer auto...
    Oricum, Cielo cand a aparut avea un pret astronomic, 18.000.000
    9 1
  • @@ds
    Tot ce-i posibil, nu am avut nici Nova, nici Cielo. Ziceam ca "mi s-a parut". Dupa j-de ani in care vedeai doar Dacia 1300 orice aparitie ti se parea peste. Stiu ca aveam un prieten ce trecuse de la 1300 la Solenta si era incantat, mai ales ca este inginer auto...
    Oricum, Cielo cand a aparut avea un pret astronomic, 18.000.000
    3 1
  • Uzata moral, multe pedale si butoane. Lipsa tableta
    3 2
  • Edikkk
    Cum vă ziceam, cleştele Tesla - Dacia, muşcă an de an, mai adânc din piaţa celorlaţi.

    Bravo Dacia ! Bravo România !
    7 17
  • Catalin
    Am avut Dacia Nova si intra apa in ea, pe langa chederul parbrizului, pozitionat gresit din fabrica. Dupa ce am schimbat parbrizul si a fost montat centrat in rama, problema nu a mai aparut.
    In schimb s-a stricat cutia de viteze, care a ramas blocata in treapta a treia. Am reparat-o si s-a stricat din nou. Carcasa cutiei s-a fisurat, am fost la Pitesti si am cumparat cutie noua de viteze. Apoi a trebuit sa segmentez motorul de 1.6 benzina, consuma ulei la nici 40.000 km. Cand a fost desfacut, s-a constatat ca bolturile de la pistoane erau crapate, am avut bafta ca nu au cedat.

    Actualul Sandero Stepway imi pare ca reprezinta un pas bun, este un model placut, doar ca imi doresc sa-l echipeze cu motorul 1.33 TCe. Motoarele mici in 3 cilindri ajutati de turbina nu sunt in preferintele mele.
    Si asa cum spune @Kirotractor, un Sandero RS mi-ar placea oricand :)

    Bravo Dacia, la mai mare !
    2 0
  • LUCCI LUCIANO
    LOCUL 1?!??! AHA ! NUMAI ROMANILOR LE PUTE CAND E VORBA DE LOGAN/SANDERO......NU MAI ARE 2 STELE SI E COTINEATA, DRAGI ROMANI?IL VA BATE PE CLIO PT SIMPLUL MOTIV CA IN VARIANTA FULL COSTA CAT UN CLIO JENANT CA DOTARI.
    10 4
  • Adnopel
    Sărăcia naște monștrii,a spus un deștept,bravo Dacia!!Insa nu uitați stima fata de un popor deștept și oprimat este zero fabricând asemenea mașini îndoielnice,însă nu mai scăpăm de tampiti patriotarzi retarzi fără cultura la toate capitolele.
    9 14
  • Decebal
    @Luciano esti singurul de aici care a scris cu majuscule, asta cred ca spune multe despre persoana dumitale. Apropo tu ce automobil conduci?
    5 2
  • Bietul popor deștept, ce OZN-uri de mașini fabrica el la Colibași (toponimie legată de locuitorii în colibe) până să vină ”francejii” să-i oprime cu salarii care țin Argeșul în ”sărăcie”.
    Și mai deștepți câmpulungenii, votanți ai unor conducători ce nu și-au vândut țara și i-au făcut mândri pe atunci proaspeții șomeri de pe platforma industrială locală făcută ulterior prafuri imobiliare.
    Trebuie să ai mare cultură auto să consideri aceste Renault-uri locale mai fiabile și mai ieftine drept ”îndoielnice”, exact ca râtanii ieri desculți azi visători de ”premium”.
    5 16
  • gol,asa este,daca votau toti usr+ acum depaseam Elvetia la venituri si nivelul de trai.
    10 14
  • inexorabil
    Axiomatic, (absolut) nimic nu este întâmplător sub Cer…Lumea ÎNTREAGĂ (automat, şi aia mirobolantă din Wild Wild West – Will Smith) se va confrunta cu următoarea realitate a “viitorului luminos” tributar lui Global village : “Măsura de grâu un dinar şi trei măsuri de orz un dinar” (Apocalipsa 6:6). Aşa că să ne îmbuibăm din “cornul abundenţei” cât se mai poate, căci va rămâne un sublim vis, prin prisma lui “fugit irreparabile tempus” via WW3 strict EMOL-programat, în care vor răsări ciuperci uriaşe şi prietenoase. Garantează zâmbăreţul Anonymous.
    11 9
  • Scrooge
    E facuta in Maroc, nu ?
    4 2
  • @10:15 una albă cu girofaruri
    1 0
  • inexorabil
    Că tot am abordat tema – ceva uluitor s-a petrecut recent în SUA. La o conferinţă de presă susţinută la Casa Albă, “preşedintele” Joe Biden a avut un moment de sinceritate “criminală” (probabil nemaisuportând junghiurile conştiinţei): “Doamnelor şi domnilor, mi-au dat o listă aici. Prima persoană căreia am fost instruit să-i răspund este Kelly O’Donnell de la NBC” (n.m. : NBC = ramură a lui “mainstream media”).

    Aşadar, clar că nu dumnealui este “marele şef”, din moment ce i se transmite din culise ce să facă. Oricum, puroiul pe nume Deep State începe să iasă la suprafaţă…
    8 8
  • Daca căutați prin comentariile mele anterioare, am spus ca, Sandero are șansa unui loc I într-o luna in Europa in acest an.
    De 3 luni sunt posesor de STEPWAY CVT preț 15600€ (am 4200km cu ea). Pot sa spun ca este o mașină corecta, care îți asigura strictul necesar la o prestație mai buna decât modelul anterior, dar nu excelează.
    Sa nu ne îmbătam cu apa rece, rezultatul este un semn al sărăciei si al crizei in care suntem (vorbesc de Europa)
    Mă bucura enorm ca avem Puma si Duster sunt in TOP 10.
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru