Schimbare de nomenclatură la Infiniti: toate modelele se vor numi Q şi QX

de Bogdan Mirică
Marti, 18.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Infiniti a anunţat că va modifica numele întregii sale game de modele. Toate sedanurile, coupe-urile şi decapotabilele vor fi recunoscute după litera Q, în vreme ce SUV-urile vor primi indicativul QX, urmat de cifre.

Infiniti se pregăteşte de un moment istoric anul viitor. Subsidiarul de lux Nissan plănuieşte să îşi redenumească întreaga gamă de produse.

Începând cu 2013, toate modelele sedan, coupe şi cabrio vor primi indicativul Q. Pentru SUV-uri şi crossovere, Infiniti va folosi indicativul QX. Se va renunţa astfel la denumirea actuală a tuturor modelelor existente în gamă.

Primul model care va inaugura noua nomenclatură este următoarea generaţie a sedanului de clasă medie G, programată să debuteze în primele zile ale lui 2013, cu ocazia Salonului Auto de la Detroit. Alături de litere vor veni şi cifre, în funcţie de dimensiuni şi de ierarhia în gamă.

Începând cu anul viitor, actualul Infiniti M va fi botezat Q70. Alături de el, noua generaţie G coupe şi cabrio vor fi botezate Q60, în vreme ce sedanul G pe care îl vom vedea la Detroit va fi botezat Q50.

De cealaltă parte, cel mai mare SUV al japonezilor, actualul QX, va fi botezat QX80, fiind, practic, modelul care nu va fi afectat atât de mult de redenumire.

Actualul FX, model destul de popular şi în ţara noastră, se va numi QX70, în vreme ce americanul JX se va numi QX60. Ultimul pe lista de botez va fi actualul EX, care se va numi QX50.

Infiniti a declarat că decizia de a reboteza modelele sale vine din dorinţa de a inspira claritate şi coeziune pentru întreaga gamă. De asemenea, are legătură şi cu istoria brandului, care în 1989 lansa primul său model, botezat Q45.

via carscoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru