Șeful PSA: “Trebuie să regândim strategia pentru piața chineză, după fuziunea cu FCA”

de Paul Cosma
Luni, 09.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
PSA și Fiat-Chrysler trebuie să își revizuiască strategia din China pentru a crește vânzările, după finalizarea fuziunii dintre cele două companii, potrivit lui Carlos Tavares, șeful grupului francez.

La sfârșitul anului trecut, grupurile PSA și FCA au anunțat oficial că vor fuziona, iar procedura urmează să fie finalizată într-un inverval cuprins între 12-15 luni după aprobarea instituțiilor de reglementare.

Oficialii celor două companii speră că fuziunea va fi finalizată undeva la începutul anului 2021.

Carlos Tavares, șeful PSA, are deja planuri pe care dorește să le implementeze după încheierea formalităților cu partenerii de la Fiat-Chrysler. Tavares consideră că noua companie trebuie să-și revizuiască strategia din China astfel încât să sporească vânzările de pe cea mai mare piață auto din lume.

“Vrem să rămânem în China și trebuie să găsim o formulă de succes,” a spus Tavares.

Anul trecut, vânzările PSA din China au scăzut cu 55% la puțin peste 117.000 de unități. În cazul FCA, vânzările pe piața chineză au scăzut de la 163.000 în 2018 la 90.000 în 2019.

Via Reuters

Comentarii (2)

  • Vanzarile FCA si PSA au scazut puternic in China inainte de blocajul creat de virusul corona, in primele doua luni din 2020 cred ca s-au prabusit, strategia va trebui sa fie geniala, dar pentru acest an nu cred ca pot face mare lucru.
    7 1
  • ACE - Craiova
    Fabrica concernului francez PSA din China este amplasata chiar in Wuhan....
    De acolo au venit cateva zeci de angajati cu avioanele U.E., la debutul epidemiei din China.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru