Șeful Volkswagen: “Trebuie să accelerăm trecerea la mașinile electrice dacă vrem să respectăm țintele UE pentru reducerea emisiilor”

de Paul Cosma
Miercuri, 19.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen va trebui să-și accelereze planurile de a trece la producerea de mașini electrice în masă, pentru a îndeplini noile obiective UE privind reducerea emisiilor cu 37.5% până în 2030, a declarat CEO-ul Herbert Diess, potrivit Reuters.

Statele membre ale Uniunii Europene au ajuns luni la un compromis cu privire la reducerea emisiilor de dioxid de carbon (CO2) provenite de la autoturisme şi vehicule utilitare, dar industria auto este nemulţumită şi consideră obiectivul nerealist şi restrictiv.

UE a decis reducerea emisiilor cu 37.5% pentru autoturisme şi cu 31% pentru vehiculele utilitare, până în 2030.

Herbert Diess, șeful Volkswagen, a oferit una dintre primele reacții ale producătorilor auto cu privire la noile obiective impuse de Uniunea Europeană. Oficialul german se aștepta ca reducerea emisiilor să nu depășească “borna de 30%”.

“Noile ținte UE ne determină să regândim întregul program de restructurare pe care îl plănuisem, întrucât acea schimbare nu mai este suficientă,” a subliniat Diess.

Șeful VW a mai spus că planul grupului privind mașinile electrice trebuie să fie revizuit în toamna anului viitor. Până în 2023, Volkswagen plănuia să investească circa 44 de miliarde de euro în dezvoltarea mașinilor electrice, a tehnologiilor autonome și pentru noi servicii de mobilitate.

Ministrul Economiei din Germania spune că noile obiective UE sunt ”la limita posibilităților tehnice și economice”.

Potrivit acestuia, undeva la 436.000 de joburi din Germania sunt legate de producția mașinilor cu motoare diesel și pe benzină.

Via Reuters

Comentarii (6)

  • Balzac
    Initial ziceau ca Jetta nu va mai avea un succesor...
    7 2
  • @Balzac
    au spus ca nu va avea succesor pentru Europa.
    Europenii raman cu alternativa Octavia (bleah!) din grupul VAG pe segmentul acesta.
    6 6
  • Anonim
    Balzac Octavia este peste Jetta spatiu, confort , dotari si nu in ultimul rand PRETUL care este mai maic
    3 6
  • @Anonim
    ...nu mai spunem de designul de-a dreptul fascinant al Octaviei...
    4 4
  • andrei
    octavia e peste jetta ca si spatiu, atat. dotari calitate mai bune la jetta. si mai scumpa. ca de aia si e mai scumpa. dar daca tot ce vrei e o masina ok si cu spatiu, octavia chiar e o alegere buna, nimic de zis. si o zic ca si proprietar de golf. dar nu vad legatura cu electricele....
    1 1
  • Sefule,o sa ramaneti de caruta daca o mai lalaitzi mult,o sa va ia chinezii inainte cu auto electrice iar japonezii cand vor reusi sa scoata bateriile cu electrilit solid vor da marea lovitura.Introduceti hibride numai pe clasele de lux iar rezultatul va fi sub asteptari pentru ca va ganditi la profituri uriase cu investitii minuscule.Suma aceea de 44 miliarde de euro investitii cred ca este exagerata fiind pluzibila numai daca veti produce pana in 2030 numai auto electrice.Sper sa nu ajungeti la o situatie de electricgate pentru ca va fi o catastrofa pentru grupul VW.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru