Skoda pregătește o versiune coupe a SUV-ului electric Enyaq iV: modelul ar urma să fie prezentat în 2021

de Cornel Șocariciu
Luni, 12.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a demarat o serie de teste cu viitoarea versiune coupe a lui Enyaq iV. Conform primelor informații, SUV-ul coupe electric va fi prezentat în cursul anului viitor.

Skoda a prezentat SUV-ul electric Enyaq iV la începutul lunii septembrie. Primul model al cehilor dezvoltat pe arhitectura MEB a Grupului Volkswagen va fi disponibil în cinci versiuni de motorizare cu până la 306 cai putere, iar în funcție de variantă, autonomia anunțată de cehi ajunge până la 510 kilometri.

Între timp, designerii, tehnicienii și inginerii producătorului din Mlada Boleslav au demarat testele cu o nouă variantă de caroserie bazată pe actualul Enyaq iV. Conform primelor informații, Skoda va lansa o variantă coupe a SUV-ului electric, iar prezentarea oficială ar urma să aibă loc în cursul anului viitor.

O serie de prototipuri de teste au fost deja surprise în timpul sesiunilor desfășurate pe drumurile publice, iar modificările de design vizează atât plafonul, cât și partea din spate.

"Credem că Enyaq este pasul perfect pe care îl facem, iar în următorii ani o să existe o gamă completă de versiuni", a declarat Alain Favey, directorul departamentului de Vânzări și Marketing din cadrul Skoda.

Pentru moment, încă nu există informații referitoare la denumirea oficială a viitorului SUV coupe.

Totodată, noua variantă de caroserie ar urma să ofere o autonomie puțin mai mare datorită coeficientului aerodinamic mai bun, dar spațiul destinat pasagerilor ar urma să scadă.

Conform surselor apropiate companiei, Skoda ar putea dezvolta și o versiune specială pentru China, cea mai mare piață de desfacere a producătorului ceh.

Via | Autocar

Comentarii (4)

  • ACE - Craiova
    Preturile pentru SKODA Enyaq iV varianta clasica, în Estonia:
    - varianta 50 (baterie de 55 kWh) - 34.000 Euro (autonomie 340 km),
    - varianta 60 (baterie de 62 kWh) - 38.000 Euro (autonomie 390 km),
    - varianta 80 (baterie de 82 kWh) - 44.000 Euro (autonomie 460 km si 510 km).

    Sunt curios ce preturi vor avea in Romania, la lansare....

    https://www.youtube.com/watch?v=n5sXkRcTDsg
    22 6
  • o părere
    gusturile nu se discută, desigur, dar sunt oare singurul căruia grila asta „rânjită” îi zgârie privirea?

    parcă mi-ar fi teamă să stau prin preajma unei mașini care arată așa
    13 9
  • netam-nissan
    dle ACE cu tot respectu ma faceti curios de ce va intereseaza care va fi pretul tuturor electricelor foste, prezente si viiitoare doin universul cunoscut.

    inteleg ca poate vi s-a stricat Cielo, dar chiar aveti de gind sa le cumparati pe toate?
    8 11
  • ACE - Craiova
    @netam-nissan

    Mi-ar fi placut sa detin un Cielo - cand au aparut, cele coreene, costau cca. 13.000 USD - daca-ti aduci aminte.....iar un Tico 7.500 USD...

    Din curiozitate - pentru tine - am o masina MADE IN JAPAN 1.6 - 124 CP benzina, cu motor aspirat natural, de care am fost (de ceva ani buni si frumosi) si sunt (inca) FOARTE MULTUMIT....

    Iar daca vreau sa-mi cumpar o alta masina chiar ma intereseaza - cu adevarat - chiar si una pur electrica ....daca se poate, cu autonomie cat mai buna (peste 400 km), la cat mai bine dotata si la un pret cat mai O.K. (eu am la casa si un sistem electric de alimentare trifazat cu puterea de 11 kW).

    Ceva extraordinar?! Nu cred.....

    O zi buna sa aveti!!!!
    15 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru