Cod rutier

Luni, 12 Iunie 2023 | Intern

Modificare Cod Rutier: Luminile de întâlnire sau de zi, utilizate pe toate categoriile de drumuri publice

Potrivit unui proiect legislativ, promulgat de șeful statului, șoferii vor avea obligația de a utiliza, pe timpul zilei, luminile de întâlnire sau cele diurne pe toate categoriile de drumuri publice. Legea intră în vigoare la 3 zile de la publicarea în Monitorul Oficial.
Vineri, 13 Mai 2022 | Intern

Codul rutier, modificat: limita de viteză pe drumurile expres, mărită la 120 km/h

Președintele României a promulgat proiectul de lege conform căruia limita de viteză pentru drumurile expres este majorată până la 120 km/h. Legea intră în vigoare la 3 zile după publicarea în Monitorul Oficial.
Miercuri, 13 Aprilie 2022 | Intern

Codul rutier, modificat. Viteza maximă pe drumurile expres, mărită la 120 km/h

Conform unui proiect legislativ adoptat de către Parlamentul României, viteza maximă pe drumurile expres va fi mărită la 120 de km/h. Noua reglementare va intra în vigoare odată cu promulgarea proiectului de către președintele României.
Miercuri, 24 Noiembrie 2021 | Intern

Poliția Rutieră vrea sancțiuni mai dure pentru vitezomani și pentru șoferii agresivi în trafic

Codul rutier din România ar putea fi revizuit până la sfârșitul anului. Acesta ar putea aduce sancțiuni mai dure pentru șoferii cu un comportament agresiv în trafic. Propunerea modificării codului rutier a fost inițiată de către Poliția Română.
Luni, 18 Octombrie 2021 | Intern

Codul rutier: Limita maximă de viteză pe drumurile expres va fi modificată

În urma adoptării unui proiect legislativ, limita maximă de viteză pe drumurile expres va fi modificată. Ea nu va mai fi de 100 km/h, cât este în prezent, urmând să crească pentru vehiculele din categoriile A și B.
Joi, 15 Aprilie 2021 | Intern

MAI vrea să limiteze viteza pentru bicicliști și să amendeze pietonii care folosesc telefonul atunci când traversează strada

Ministerul de Interne vrea să modifice Codul Rutier astfel încât să limiteze viteza cu care circulă bicicliștii și să amendeze pietonii care folosesc telefonul mobil în timp ce traversează strada.
Marti, 15 Decembrie 2020 | Intern

Amenzile rutiere ar putea crește cu 50% de la 1 ianuarie 2021: plafonarea punctului de amendă nu a fost încă prelungită

Amenzile rutiere ar putea crește cu 50% de la 1 ianuarie 2021, întrucât în ultima zi a acestui an expiră plafonarea punctului de amendă la 145 de lei. De anul viitor, un punct de amendă va fi 223 de lei, dacă viitorul Guvern nu prelungește plafonarea.
Vineri, 24 Iulie 2020 | Intern

Amenda minimă pentru parcarea pe locurile rezervate persoanelor cu handicap se dublează din 25 iulie la 2.000 de lei

Persoanele care parchează pe locurile rezervate persoanelor cu handicap vor plăti din 25 iulie o amendă cuprinsă între 2.000 și 10.000 de lei, la care se adaugă și ridicarea mașinii.
Luni, 06 Aprilie 2020 | Intern

Proiect de lege: șoferii care vor avea permisul suspendat vor trimite actele prin curier, iar contestațiile vor putea fi depuse online

Un proiect de lege prevede că, în perioada stării de urgență, șoferii care rămân fără permisul de conducere după încălcarea regulilor de circulație vor trimite actele doar prin curier, iar contestațiile vor fi depuse online.
Marti, 10 Martie 2020 | Intern

Codul Rutier a fost modificat din nou: șoferii nu vor mai fi amendați dacă țin telefonul în mână în timpul mersului

Șoferii nu vor mai primi amendă pentru simplul gest de a ține telefonul în mână în timpul mersului, dacă acesta este echipat cu sistem hands-free, potrivit unui proiect adoptat de Parlament.
Miercuri, 05 Februarie 2020 | Intern

Proiectul care reglementează circulația trotinetelor electrice a fost aprobat: interzis pe trotuar, viteză maximă 25 km/h și amenzi de până la 1.160 lei

Guvernul a aprobat proiectul potrivit căruia circulația trotinetelor electrice este interzisă pe trotuar și pe șoselele unde viteza maximă este de peste 50 km/h. Nerespectarea regulilor va fi sancționată cu amenzi de până la 1.160 lei.
Joi, 23 Ianuarie 2020 | Intern

Polițiștii rutieri vor fi echipați cu camere video: "Vor fi eliminate abuzurile"

Toți polițiștii rutieri vor fi echipați în curând cu camere video pentru ca aceștia să nu mai aibă posibilitatea să abuzeze de funcție, potrivit unui anunț al Ministerului de Interne.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 16 Ianuarie 2020 | Intern

Proiect de lege pentru circulația trotinetelor electrice: interzis pe trotuar, viteză maximă 25 km/h și amenzi de până la 1.160 lei

Circulația trotinetelor electrice va fi interzisă pe trotuar și pe șoselele unde viteza maximă este de peste 50 km/h, potrivit unui proiect de lege. Nerespectarea regulilor va fi sancționată cu amenzi de până la 1.160 lei.
Luni, 06 Ianuarie 2020 | Intern

Amenzile rutiere s-au mărit cu peste 50% de la 1 ianuarie: plafonarea punctului de amendă nu poate intra încă în vigoare

Punctul de amendă a crescut la 223 de lei începând de la 1 ianuarie, ca urmare a faptului că legea prin care valoarea acestuia urma să fie plafonată la 145 de lei nu poate intra în vigoare după ce a fost contestată la Curtea Constituțională.
Marti, 10 Decembrie 2019 | Intern

Valoarea punctului de amendă va fi plafonată la 145 de lei și în 2020: amenzile rutiere vor rămâne similare cu cele din prezent

Guvernul a anunțat marți că va plafona punctul de amendă la 145 de lei și în anul 2020 pentru a evita creșterea amenzilor cu peste 50%, însă sistemul de calcul ar putea fi schimbat din 2021.
Joi, 28 Noiembrie 2019 | Intern

Codul Rutier a fost modificat: unele amenzi pentru bicicliști au fost reduse pentru a încuraja transportul alternativ

Bicicliștii vor plăti amenzi de cel mult 725 de lei pentru nerespectarea regulilor de circulație în trafic, în scădere comparativ cu pragul anterior de 1.160 de lei, potrivit unor modificări recente la Codul Rutier.
Miercuri, 27 Noiembrie 2019 | Intern

Amenzile rutiere ar putea crește cu peste 50% de la 1 ianuarie 2020: cea mai mică amendă ar urma să fie aproape 450 de lei

Guvernul nu intenționează să plafoneze valoarea punctului de amendă la 145 de lei și în 2020, caz în care punctul de amendă va ajunge la 223 de lei și va genera o creștere cu peste 50% a amenzilor rutiere.
Marti, 13 August 2019 | Intern

Șoferii nu mai au voie să țină telefonul în mână la volan: amenda maximă este de 1.160 lei

Proiectul care prevede că șoferii nu mai au dreptul să țină telefonul în mână în timpul mersului a fost adoptat și va permite polițiștilor să aplice 4 puncte de penalizare și amenzi de până la 1.160 de lei.
Luni, 12 August 2019 | Intern

Proiectul care interzice șoferilor să țină telefonul în mână la volan ar putea fi adoptat luni: amenzi de 580 de lei și 30 de zile fără permis

Guvernul ar putea adopta în ședința de luni un proiect prin care se interzice ținerea în mână și utilizarea telefonului în timpul mersului. Amenda va fi de 580 de lei, iar șoferul riscă să rămână fără permis timp de 30 de zile.
Joi, 11 Iulie 2019 | Intern

Legea care ar fi restricționat utilizarea radarelor este neconstituțională: polițiștii pot folosi în continuare radare care nu sunt amplasate în locuri vizibile

Legea prin care utilizarea radarelor ar fi fost puternic restricționată a fost declarată neconstituțională, astfel că polițiștii vor putea utiliza în continuare radare pe mașini neinscripționate și care nu sunt amplasate în locuri vizibile.

Tag-uri similare

cod rutier, permis de conducere, politia, scuter
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru