Cod rutier

Marti, 18 Iulie 2017 | Intern

Noutăți în Codul Rutier: expirarea ITP-ului va atrage după sine suspendarea înmatriculării mașinii

Expirarea sau anularea Inspecției Tehnice Periodice (ITP) va avea ca efect suspendarea înmatriculării mașinii. Conducerea unei mașini cu înmatricularea suspendată se va sancționa cu amendă de până la 3.000 lei.
Luni, 26 Iunie 2017 | Intern

Proiect de lege: permisul va putea fi suspendat dacă nu oprești la solicitarea Poliției sau dacă mașina emite prea multe noxe

Un șofer va putea rămâne fără permis timp de 90 de zile dacă nu oprește la solicitarea polițiștilor său timp de 30 de zile dacă mașina pe care o conduce emite mai multe noxe decât limita legală.
Marti, 06 Iunie 2017 | Intern

Proiect de lege: polițiștii locali ar putea să aibă atribuții asemănătoare cu cele ale polițiștilor de la Rutieră

Un nou proiect de lege a ajuns pe masa din Senat. Acesta vizează modificarea OUG 195/2002 și propune ca Poliția locală să apară în toate capitolele în care Poliția rutieră are atribuții.
Luni, 22 Mai 2017 | Intern

Proiect de lege: şoferul va putea alege câte zile să circule cu dovadă după suspendarea permisului

Un proiect de lege propune ca şoferul să aibă posibilitatea de a decide câte zile să circule cu dovada după suspendarea permisului. În prezent, dovada are o valabilitate fixă de 15 zile.
Marti, 31 Ianuarie 2017 | Intern

Proiect de lege: ITP-ul va putea fi trecut şi cu defecţiuni minore la maşină

Începând din 2018, Inspectia Tehnică Periodică (ITP) va putea fi trecută chiar dacă maşina prezintă deficienţe minore care nu afectează siguranţa sau normele de protecţie a mediului, potrivit unui proiect de lege.
Vineri, 27 Ianuarie 2017 | O lume nebuna

Legi bizare: într-un stat american vei putea trece cu mașina pe culoarea roșie a semaforului

Statul american Ohio va introduce o lege prin care un șofer va putea trece pe roșu dacă crede că semaforul este defect. Poliția anticipează deja că șoferii vor profita de lege pentru a nu mai aștepta la semafor.
Joi, 06 Octombrie 2016 | Intern

Se schimbă regulile pentru ridicarea maşinilor parcate neregulamentar: Măsuri dure pentru fluidizarea traficului

Maşinile parcate neregulamentar vor putea fi ridicate pe baza unor condiţii menţionate explicit, în timp ce bicicliştii vor fi obligaţi să poarte căşti de protecţie, potrivit unui proiect care va fi aprobat în scurt timp.
Luni, 19 Septembrie 2016 | General

Pe când și în România? Anglia introduce măsuri drastice împotriva utilizării telefonului la volan: permisul suspendat 6 luni la a doua abatere

Anglia va introduce în 2017 măsuri grele împotriva utilizării telefonului la volan. Șoferii începători și cei prinși de mai multe ori încălcând regulile vor fi amendați și se vor trezi cu permisele suspendate.
Marti, 28 Iunie 2016 | Intern

Schimbări interminabile la Codul Rutier: parcarea pe trotuar va fi interzisă dacă nu există marcaje care să permită acest lucru

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) propune ca parcarea pe trotuar să fie interzisă în cazul în care nu există marcaje speciale care să permită acest lucru.
Miercuri, 22 Iunie 2016 | Intern

Vom scăpa de drumurile inutile: contestarea amenzilor auto se va putea face pe raza domiciliului şoferului

Codul Rutier ar putea fi modificat pentru ca şoferii care au parte de accidente să aibă posibilitatea să conteste amenda auto pe raza domiciliului lor, în loc să se deplaseze în zona accidentelor.
Marti, 03 Mai 2016 | Intern

Proiect de lege: limitarea de 50 km/h din localități s-ar putea aplica doar pe anumite porțiuni

Limitarea de viteză de cel mult 50 km/h pe toată lungimea unei localităţi ar putea fi eliminată din Codul Rutier, conform unui proiect de lege. În plus, în afara localităţilor, această limitare ar putea fi valabilă pentru cel mult 3 kilometri.
Marti, 29 Martie 2016 | Intern

Scăpăm de poliţiştii ascunşi în tufişuri? Amenzile pentru viteză ar putea fi acordate doar dacă şoferii sunt informaţi că există radare

Codul Rutier ar putea fi modificat pentru ca amenzile pentru viteză excesivă să fie acordate doar în cazul în care şoferii sunt informaţi că traversează o zonă monitorizată cu radare.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Luni, 08 Februarie 2016 | Intern

Propunere pentru încurajarea plăţii amenzilor auto: suspendarea permisului să fie redusă la jumătate

O nouă propunere de modificare a Codului Rutier prevede reducerea la jumătate a perioadei de suspendare a permisului auto dacă amenda este plătită în cel mult două zile lucrătoare.
Joi, 21 Ianuarie 2016 | Intern

Propunere aberantă pentru Codul Rutier: rămâi fără permis dacă claxonezi agresiv

Un grup de parlamentari are propuneri aberante pentru schimbarea Codului Rutier: rămâi fără permis dacă claxonezi excesiv. În schimb, bicicliştii care nu au sonerie ar urma să fie amendaţi cu 1.000 lei.
Luni, 11 Ianuarie 2016 | Intern

Va fi aproape imposibil să parchezi pe trotuar: o nouă lege ar putea impune o lăţime de minim 2 metri pentru pietoni

Maşinile ar putea fi parcate pe trotuar doar pe locuri speciale amenajate şi dacă pietonii vor avea la dispoziţie o lăţime de cel puţin 2 metri pentru a circula, potrivit unui nou proiect pentru modificarea Codului Rutier.
Marti, 05 Ianuarie 2016 | Intern

Maşinile cu volan pe dreapta, aproape să fie interzise în România. Va trebui să-ţi iei permisul în Anglia

Şoferii care vor să conducă maşini cu volanul pe dreapta vor fi nevoiţi să-şi ia permisul de conducere într-o ţară în care se circulă pe partea stângă şi să facă 20 de ore suplimentare de şcoală, potrivit unui proiect de lege aflat în dezbatere publică.
Luni, 04 Ianuarie 2016 | Intern

Proiect radical: şoferii agresivi în trafic ar putea fi pedepsiţi prin suspendarea permisului

Claxonarea excesivă, condusul pe trotuar, intimidarea celorlalţi participanţi la trafic sau conducerea unei maşini cu o viteză prea mică sunt doar câteva dintre acţiunile care ar putea duce la suspendarea permisului, potrivit unui proiect pentru modificarea Codului Rutier.
Luni, 09 Martie 2015 | Intern

Societatea civilă solicită ore de educaţie rutieră în şcoli

Recentele discuţii privind modificarea programei obligatorii în şcoli au readus în atenţie problema orelor de educaţie rutieră. Două organizaţii din România solicită introducerea şi aplicarea acestei discipline în programă, titrează Hotnews.
Luni, 02 Februarie 2015 | Intern

Noua formulă a Codului Rutier intră în vigoare din 6 februarie, iar scaunele pentru copii devin obligatorii

Modificările propuse Codului Rutier în toamna anului trecut au fost aprobate de Guvern şi publicate în Monitorul Oficial. De la 6 februarie 2015, minorii cu vârsta de până la 12 ani sau înălţimea sub 135 de centimetri vor trebui transportaţi în scaune speciale.
Vineri, 30 Ianuarie 2015 | Feature

15 reguli de circulație pe care majoritatea șoferilor români nu le cunosc

Există mereu reguli de care nu suntem siguri când suntem la volan. Codul rutier este o lectură stufoasă, iar de la examenul auto a trecut ceva vreme. Automarket îți răspunde astăzi la 15 întrebări legate de trafic la care ai fi vrut să afli răspunsul, dar nu ai avut de unde pentru că fie este explicat vag în Codul Rutier, fie pur și simplu nu l-ai găsit în "Biblia Șoferului".

Tag-uri similare

cod rutier, permis de conducere, politia, scuter
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru