Cod rutier

Miercuri, 15 Mai 2019 | Intern

Utilizarea radarelor va fi restricționată: mașinile trebuie să fie inscripționate și amplasate în locuri vizibile

Radarele vor fi instalate doar pe mașini inscripționate și amplasate în locuri vizibile, în timp ce radarele de tip pistol vor putea fi folosite la cel mult 10 metri de mașina de poliție, potrivit unui proiect de lege adoptat de Parlament.
Vineri, 11 Ianuarie 2019 | Intern

Proiect de lege: șoferii care țin telefonul în mână la volan vor primi o amendă de minim 1.300 de lei și vor avea permisul suspendat 30 de zile

Șoferii care țin în mână telefonul mobil în timpul mersului vor primi o amendă cuprinsă între 1.305 și 2.900 de lei și vor avea permisul suspendat timp de 30 de zile, potrivit unui proiect de lege pentru schimbarea Codului Rutier.
Miercuri, 14 Noiembrie 2018 | Intern

Proiect: amendă de până la 10.000 de lei și ridicarea mașinii pentru parcarea pe locurile destinate persoanelor cu handicap

Un proiect de lege prevede că șoferii care parchează pe locurile destinate persoanelor cu handicap vor primi o amendă de până la 10.000 de lei, iar mașina va fi ridicată.
Vineri, 09 Noiembrie 2018 | Intern

Vești bune pentru șoferi: valoarea punctului de amendă va fi plafonată la 145 de lei și în 2019

Valoarea unui punct de amendă va fi plafonată la 145 de lei și pe parcursul anului 2019, în ciuda faptului că salariul minim va crește la 2.080 de lei.
Marti, 06 Noiembrie 2018 | Intern

Propunere radicală pentru Codul Rutier: permisul de conducere să fie suspendat la acumularea a 45 de puncte, în loc de 15 puncte

Un amendament la Codul Rutier prevede că permisul de conducere va fi suspendat la acumularea a 45 de puncte, de trei ori mai multe decât în prezent. Propunerea urmează să fie votată de Parlament.
Joi, 01 Noiembrie 2018 | Intern

Proiectul pentru sancționarea șoferilor care se filmează în timp ce conduc a fost respins: un proiect similar va fi depus peste două săptămâni

Senatul a respins un proiect care prevede sancționarea șoferilor care se filmează cu telefonul mobil în timp ce conduc, însă inițiatorii susțin că vor depune un proiect mai bun peste două săptămâni.
Luni, 15 Octombrie 2018 | Intern

Proiect de lege: suspendarea permisului pentru consum de alcool ar putea fi înlocuită cu 6 luni de condus cu un dispozitiv de detectare a alcoolului

Șoferii prinși la volan sub influența băuturilor alcoolice ar putea fi obligați să conducă 6 luni cu un dispozitiv care oprește motorul mașinii dacă detectează alcool în aer, în loc să aibă permisul suspendat pentru 3 luni, potrivit unui proiect de lege.
Vineri, 28 Septembrie 2018 | Intern

Amenzile de circulație ar putea crește cu peste 40% de la 1 ianuarie: salariul minim brut va ajunge la 2.050 de lei

Amenzile de circulație ar putea crește cu peste 40% de la 1 ianuarie dacă Guvernul nu va menține plafonarea de 145 de lei pentru un punct stabilită la nivelul anului 2017 și dacă salariul minim brut va ajunge la 2.050 de lei.
Vineri, 20 Iulie 2018 | Intern

Polițiștii rutieri critică dur legea prin care prezența radarelor va fi semnalizată: "Numărul accidentelor va crește alarmant"

Polițiștii Rutieri avertizează că legea prin care prezenta radarelor va fi semnalizata prin panouri cu cel puțin 500 de metri înainte va conduce la o creștere "alarmantă" a numărului de accidente rutiere.
Joi, 28 Iunie 2018 | Intern

Amenzile de circulație vor putea fi plătite la jumătate în 15 zile lucrătoare: măsura intră în vigoare de la 1 ianuarie 2019

Șoferii vor avea la dispoziție 15 zile lucrătoare pentru a plăti jumătate din valoarea unei amenzi rutiere, în loc de 48 de ore ca în prezent. Măsura se va aplica începând din 1 ianuarie 2019.
Miercuri, 27 Iunie 2018 | Intern

Proiect de lege: polițiștii vor putea să folosească radarele doar pe mașini inscripționate și în locuri semnalate prin panouri rutiere

Proiectul de lege care reglementează utilizarea radarelor a fost modificat și presupune acum ca polițiștii să utilizeze dispozitivele doar în locuri semnalate prin panouri rutiere cu cel puțin 500 de metri înainte.
Joi, 31 Mai 2018 | Intern

Măsuri pentru siguranța rutieră: trecerile la nivel cu calea ferată de pe drumurile naționale vor avea bariere

Toate trecerile la același nivel cu calea ferată amplasate pe drumurile naționale și care prezintă un grad ridicat de risc de producere a accidentelor vor fi echipate cu bariere sau semibariere.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Vineri, 18 Mai 2018 | Intern

Propunere: condițiile pentru reducerea perioadei de suspendare a permisului ar putea fi simplificate

Un proiect de lege prevede că șoferii vor putea solicita reducerea perioadei de suspendare a permisului chiar dacă au mai avut permisul suspendat și în ultimii doi ani.
Luni, 26 Februarie 2018 | Intern

Proiect de lege: puncte bonus pentru șoferii care nu acumulează niciun punct de penalizare pe parcursul unui an

Șoferii care nu acumulează niciun punct de penalizare pe parcursul unui an vor primi două puncte bonus pentru anul următor, când vor avea permisul suspendat doar la acumularea la 17 puncte. Măsura este inclusă într-un proiect de lege.
Miercuri, 06 Decembrie 2017 | Intern

Oficial: punctul de amendă se plafonează la 145 de lei până la 31 decembrie 2018

Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență care prevede plafonarea unui punct de amendă la 145 de lei până la 31 decembrie 2018, pentru a evita creșterea amenzilor în contextul măririi salariului minim brut la 1.900 de lei.
Miercuri, 22 Noiembrie 2017 | Intern

Legea suspendării înmatriculării a fost adoptată: se aplică dacă ITP-ul este expirat sau dacă transferul de proprietate durează peste 90 de zile

Înmatricularea unui vehicul va fi suspendată dacă ITP-ul este expirat sau anulat sau dacă dreptul de proprietate nu este transcris în maxim 90 de zile de la achiziționare. Legea se aplică din 20 mai 2018.
Marti, 21 Noiembrie 2017 | Intern

Noul regulament pentru ITP a fost aprobat: ITP anual pentru mașinile mai vechi de 12 ani. Inspecția poate fi trecută și cu deficiențe minore

Mașinile cu o vechime mai mare de 12 ani trebuie să facă ITP-ul anual. Indiferent de vechimea mașinii, inspecția va putea fi trecută chiar și în cazul unor deficiențe minore. În plus, mașinile noi trebuie să facă primul ITP după 3 ani.
Joi, 16 Noiembrie 2017 | Intern

Proiect de lege controversat: depășirea pe linia continuă va fi permisă în anumite condiții. Se va putea depăși coloana în trafic?

Un nou proiect pentru Codul Rutier prevede că un șofer va putea efectua depășiri pe linia continuă dintre sensuri dacă vizibilitatea este redusă, iar obstacolul depășit se deplasează cu o viteză foarte mică. Cu alte cuvinte, depășirea unor mașini blocate în trafic ar putea deveni legală.
Joi, 14 Septembrie 2017 | Intern

Proiect de lege: permisul de conducere, suspendat dacă amenzile nu sunt achitate în 30 de zile

Un șofer va avea permisul suspendat în cazul în care nu achită amenzile auto în termen de 30 de zile, potrivit unui proiect de lege pentru Codul Rutier.
Vineri, 18 August 2017 | Intern

Noul Cod Rutier a fost aprobat: din 20 mai 2018, înmatricularea va fi suspendată dacă ITP-ul este expirat sau anulat

Guvernul a aprobat vineri noul Cod Rutier, care prevede suspendarea înmatriculării unui vehicul în cazul în care ITP-ul este expirat sau anulat. Modificările intră în vigoare din 20 mai 2018.

Tag-uri similare

cod rutier, permis de conducere, politia, scuter
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru