Volkswagen Amarok este vehiculul de asistenta oficial al Raliului Dakar

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 17.11.2009
VW Amarok isi va face debutul public in Raliul Dakar, ca vehicul oficial de asistenta. Modelul va fi lansat ulterior pe piata din America de Sud.

Volkswagen va oferi 35 de pick-up-uri Amarok organizatorilor Raliului Dakarului ca vehicule de asistenta. Astfel, modelul VW Amarok va fi masina oficiala a Raliului Dakar. Organizatorii vor utiliza direct 20 de exemplare VW Amarok, iar celelalte 15 unitati vor fi utilizate ca vehicule de transport ale presei. In acelasi timp, cei de la Volkswagen vor concura in Raliul Dakar cu un VW Transporter TDI.

Raliul Dakar va avea loc intre 1 si 17 ianuarie 2010 si se va intinde pe aproape 9.000 de kilometri, traseu parcurs prin Argentina si Chile. Raliul porneste si se incheie in Buenos Aires. Modelul VW Amarok va primi astfel un test serios de off-road si de rezistenta, la care trebuie sa reziste cu brio pentru a putea sprijini modelul VW Touareg TDI. Alaturi de Amarok, cei de la Volkswagen vor folosi si patru exemplare Transporter Panamericana modificate.

Volkswagen Amarok va debuta astfel in cadrul Raliului Dakar din Argentina, mijloc optim de promovare inainte de lansarea de pe piata din America de Sud.

Ulterior, cei de la Volkswagen il vor introduce si pe piata din Europa.

Via | Turbo.fr

Comentarii (7)

  • astia vor sa polueze pana si desertul cu norii de fum lasati de tdi-uri.....
    7 8
  • Astia de la vag au stricat toate competitiile sportive in care au intrat cu tractoarele lor diesel.
    6 6
  • hmm
    Mi se pare mie sau farurile lui Amarok seamana cu cele ale lui Duster???
    2 5
  • Bun
    Cand Amarok era lansat nici macar conceptul Duster nu aparuse. Despre varianta de serie nu pot sa vorbesc pt ca sincer nu ma asteptam sa creeze o asemenea pocitanie.
    Amarok e din alta liga, el trebuie sa se bata cu Toyota Hi-Lux, care momentan nu prea are rival. E o optiune interesanta.
    3 2
  • blue
    se scrie Toyota Hilux nu cu liniuta
    4 0
  • @bbb
    Audi a castigat la LeMans in 2009 cu R15 deoarece a fost prima pe motorina
    0 0
  • @ztz
    A3 TDi a luat in 2010 si Jetta TDi in 2009 premiul "The Green Car of the year"
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru