Volkswagen detaliază planurile pentru întreruperea producției: cel puțin o zi pe săptămână în august și septembrie

de Daniel Popescu
Miercuri, 27.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen va întrerupe una sau două zile pe săptămână producția de la uzina principală din Wolfsburg pentru omologarea modelelor la noul standard de emisii WLTP.

La începutul acestei luni, Volkswagen a anunțat că va întrerupe producția unor modele începând din luna august ca urmare a timpului necesar pentru omologarea acestora la noul standard de emisii WLTP.

La vremea respectivă, constructorul german nu a detaliat programul întreruperilor, însă acum a oferit mai multe informații în cadrul unui comunicat intern adresat în primul rând angajaților.

Astfel, uzina principală de la Wolsfburg va fi închisă timp de o zi sau două pe săptămână din august și până la sfârșitul lunii septembrie, în condițiile în care aici sunt produse două dintre cele mai importante modele ale constructorului, Volkswagen Golf (cel mai vândut model din Europa) și Volkswagen Tiguan (cel mai vândut SUV din Europa în luna mai).

De asemenea, în unele zile din acest interval va fi închisă și uzina de la Zwickau, acolo unde se produc modele precum Volkswagen Passat sau versiunea harchback a lui Golf.

Între timp, uzina de la Emden va fi închisă în unele zile din ultima jumătate a anului, însă nu din cauza noilor teste pentru emisii, ci din cauza cererii slabe pentru Volkswagen Passat, principalul model care se produce aici, alături de Arteon. De altfel, vânzările lui Passat au scăzut în luna mai cu 24% comparativ cu perioada similară a anului trecut, la circa 15.000 de unități.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru