Volkswagen Golf R 400, conceptul de 400 CP, ar putea fi introdus în producţie

de Sebastian Toma
Marti, 22.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Heinz-Jakob Neusser, şeful departamentului de cercetare şi dezvoltare de la Volkswagen, le-a confirmat americanilor de la Car&Driver că va exista o versiune de producţie a lui Golf R 400, conceptul prezentat la Salonul Auto de la Beijing.

Esential 1 secundă desparte conceptul Golf R 400 de Golf R al accelerarea de la 0 la 100 km/h. Conceptul are nevoie de numai 3.9 secunde pentru a realiza acest sprint.
Volkswagen Golf R 400 Concept, unul dintre exponatele prezentate de germani la Salonul Auto de la Beijing, ar putea primi o versiune de serie. Vestea vine de la americanii de la Car&Driver, care l-au intervievat pe Heinz-Jakob Neusser, şeful departamentului de cercetare şi dezvoltare de la Volkswagen. Oficialul a confirmat planurile de lansare a versiunii de 400 CP a lui Golf, cu toate că nu a specificat data la care aceasta va fi disponibilă pe piaţă. În versiunea concept, modelul prezenta o versiune de 400 CP şi 450 Nm a motorizării EA888 de 2.0 litri, care echipează şi versiunile GTI şi R ale actualului Golf VII.

Volkswagen Golf R 400 - conceptul unei compacte cu 400 de cai putere

Heinz-Jakob Neusser spune că structura de bază a motorizării EA888 a rămas neschimbată, nefiind preluate elemente de la alte motorizări ale concernului german.

Mai mult decât atât, motorul de 2.0 litri şi 400 CP care va echipa respectiva versiuni a lui Golf este aşteptat şi în gama Audi, explică o altă sursă citată de americanii de la Car&Driver, aceasta din urmă preferând să nu-şi dezvăluie identitatea. La începutul anului curent, cei de la Audi anunţau că lucrează la o versiune de 375 CP şi 500 Nm a motorului 2.0 turbo din portofoliul VAG, versiunea de serie fiind o posibilitate pentru viitorul Audi S3. La fel ca şi atunci, reprezentanţii concernului din Wolfsburg spuneau că viitorul motorului turbo cu cinci cilindri în linie, care livrează 335 CP, nu este în pericol.

Posteriorul lui Golf R 400 este ceva mai agresiv decât cel al lui Golf R, dar designerii nu au exagerat deloc având în vedere capacităţile tehnice ale modelului.

Urmareste Automarket
Conceptul prezentat la Beijing beneficia de o transmisie manuală cu şase trepte, cuplată unui sistem de tracţiune integrală 4Motion.
Modelul de 1.420 kilograme era capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 3.9 secunde. Viteza maximă a lui Golf R 400 Concept este limitată electronic la 280 km/h. Spre comparaţie, Volkswagen Golf R, cea mai puternică versiune de serie a lui Golf oferită în prezent, are un timp 0-100 km/h de 4.9 secunde în compania DSG-ului cu şase trepte şi asigură 300 CP şi 380 Nm.

Via Car&Driver

Comentarii (3)

  • @sebastiantoma conceptul r400 are cutie de viteze manula in 6 trepte, nu DSG. Tocmai asta e surprinzator
    2 0
  • @alexd
    Corect. Mulţumim pentru sesizare.
    2 0
  • andrey_1293
    Au folosit cutie manuala ca sa reduca masa? Desi o automata e mai grea, nu scotea timpi mai buni pana la suta? Sau 200? Pe strazile din Romania nu cred ca o sa-l vedem, dar abia astept niste review-uri.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru