Volkswagen Golf rămâne modelul preferat al europenilor: aproape 25.000 de unități înmatriculate în luna noiembrie. Dacia Sandero ocupă locul al optulea

de Cornel Șocariciu
Vineri, 18.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen Golf rămâne modelul preferat al europenilor și în luna noiembrie cu aproape 25.000 de unități înmatriculate. Podiumul a fost completat de Toyota Yaris și Renault Clio. Luna trecută, Dacia Sandero a încheiat pe poziția a opta.

În luna noiembrie, pe piața din Europa au fost înmatriculate aproape 898.000 de mașini noi, în scădere cu 12% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Conform datelor prelucrate de compania de analiză Jato Dynamics, Volkswagen Golf își păstrează poziția de lider în clasamentul pe modele și în luna noiembrie. Raportul menționează 24.784 de exemplare înmatriculate în Europa, în scădere cu 27% față de perioada similară a anului trecut.

Surpriza lunii noiembrie este reprezentată de Toyota Yaris. Modelul constructorului nipon a fost înmatriculat în 19.397 de unități (în creștere cu 29%), reușind astfel să ajungă pe a doua poziție în clasamentul european. Ultima treaptă a podiumului este ocupată de Renault Clio: 19.160 de unități și scădere de 16% față de luna noiembrie a anului trecut.

Peugeot 2008 este un alt model care a înregistrat o creștere spectaculoasă comparativ cu luna noiembrie a anului trecut. Conform datelor Jato Dynamics, europenii au înmatriculat 15.941 de exemplare 2008, în creștere cu 46% față de aceeași perioadă din 2019.

SUV-ul de clasă mică s-a clasat pe poziția a șasea, reușind astfel să ajungă în fața rivalului Renault Captur (locul al șaptelea cu 15.793 de unități și scădere de 13%).

În luna noiembrie, Dacia Sandero a bifat 15.351 de unități, în scădere cu 4 procente față de perioada similară a anului trecut. Astfel, modelul de la Mioveni ocupă poziția a opta în topul european.

Loc Model Înmatriculări 
noiembrie 2020
1 Volkswagen Golf 24.784
2 Toyota Yaris 19.397
3 Renault Clio 19.160
4 Opel Corsa 18.855
5 Peugeot 208 17.812
6 Peugeot 2008 15.941
7 Renault Captur 15.793
8 Dacia Sandero 15.351
9 Ford Focus 15.244
10 Skoda Octavia 15.219

Via Jato Dynamics

Comentarii (11)

  • Probabil dupa aparitia pe piata a noilor modele Sandero & Sandero Stepway Dacia va mai putea avansa doua locuri, mai ales ca diferenta este de cateva sute de unitati intre locul 6 si locul 8. Oricum clasamentul este destul de relativ, pentru ca contractia economica, respectiv puterea de cumparare a pietelor este diferita de la o tara la alta. Romania fiind, totusi, o piata destul de importanta pentru sandero, iar puterea de cumparare scazand destul de mult, cred ca, in conditii normale, dacia ar fi fost pe undeva cu 2-3 locuri mai in fata.
    12 5
  • Pare că noul Yaris va fi un succes pe piața europeană. Deja unii sunt super încântați de versiunea sportivă de GR Yaris. Alte câteva considerații:

    1. În ciuda urii pe care o primește la noi în țară, Dacia continuă să vândă bine în condițiile în care în tabel apare vechea generație Sandero și nu cea nouă.

    2. Opel Corsa continuă și el să fie în top lună de lună alături de modele înrudite de la Peugeot. Lui Opel pare să îi meargă bine cu PSA, deși unii îi cântau prohodul la preluarea de către francezi. Eu nu am considerat așa știind că acolo e Carlos Tavares care a scos și Renault din groapă. În 2018, Opel a avut un profit istoric după 20 de ani de pierderi sub groparul GM care a distrus și alte mărci. Opel a scăpat de ei la timp. Ba chiar Opel a avut profit și în prima jumătate a lui 2020. Noul Mokka ne arată că urmează modele interesante de la Opel fiind deja foarte apreciat.

    4. Volkswagen Polo se vinde mai prost decât rivalii din clasă așa cum putem vedea - Clio, Corsa, Yaris și 208 sunt peste el. Chiar și Sandero. Deci în clasa lui ar avea maxim locul 6 în acest moment, asta dacă nu Fiesta e și el peste.

    Așadar, în top avem 2 modele VAG, 3 PSA, 3 din grupul Renault + Toyota și Ford cu câte o bucată.
    14 4
  • Am numarat ieri in nordul Bucurestiului nu mai putin de sapte(7) Vw id-3,ceea ce mi s-a parut un pic ciudat pentru ca pana acum,eu unul,nu m-am intalnit pe strada cu niciun Golf 8,nu l-am vazut in lonjeroane si tabla.
    6 5
  • @ Tatraurs

    Poate erau de la servicii de car-sharing. Am închiriat și eu unul acum 2 zile de la Teleport (au prețuri bune) și m-am plimbat cu el și... chiar mi-a plăcut. Nu m-au convins mașinile electrice, nu știu dacă mă vor convinge, dar ID.3 chiar mi-a plăcut.
    9 5
  • @Moldovean,probabil ca da,patru erau albe,deobicei masinile de inchiriat stiu ca sunt albe.Cum ajung acasa o sa urmaresc jurnalul auto pe youtube.
    3 5
  • Catalin
    Corect zis @Moldovean, asa ziceam si eu de mult ca dupa ce scapa din ghearele mortii de la GM, Opel se va dezvolta frumos. degeaba se lamentau unii si altii pe-acia. Este o marca foarte iubita in Europa si nu numai.... iar ce vedem noi acum este doar inceputul, marca are mare potential si face masini chiar ingrijite, solide si fiabile, eu zic ca e binisor peste unii concurenti din acelasi segment de preturi precum sa zic de Nissan, Ford, Fiat, Kia, unele modele de Toyota. Iar despre Dacia, iar ai spus foarte bine, daca se vinde bine acum cand inca vinde din gama veche, sa vedeti ce frumos va vinde Dacia cand o sa aiba la vanzare doar modele din gama noua. Bravo lor!!! Haterii Daciei pot doar sa crape de ciuda, Dacia merge inainte cu brio.
    14 8
  • @catalin
    De Renault vrei sa spui ca merge inainte cu brio ca Dacia e doar un simplu nume si atat,un Renault mai saracacios mascat in Dacie,in rest,ai dreptate.
    9 10
  • Catalin
    Nu stiam ca ai canal de yt, dadui acu o tura pe acolo, frumos prezentat si onest totul. Ce m-a impresionat cel mai mult, Fox-ul tau, mai ales felul in care se poate rabata bacheta spate si cat spatiu poti face acolo, e genial.
    5 2
  • @ Cătălin

    Mulțumesc de aprecieri! Foxul într-adevăr e probabil cea mai bună mașină pe care am avut-o - foarte onestă, simplă, fiabilă. Nu cea mai confortabilă, nu cea mai performantă, dar cea mai onestă. Am văzut că Automarket mi-a șters linkul. Nu e ca și cum îi concurez, dar îi înțeleg că nu sunt de acord ca alții să-și facă reclamă pe platforma lor.
    6 1
  • Ar fi interesant ce motorizari au fost cele mai apreciate (cumparate) pentru fiecare model in parte.....cel putin pentru mine.
    2 0
  • Oare nimeni nu a observat ceva ce in urma cu 5,6 ani era de neconceput? Lipsa lui Ford Fiesta si VW Polo.
    PS: Yaris are avantajul si variantei hibrid , la pret acceptabil (pentru asa ceva).
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru