Volkswagen pregătește o nouă provocare pentru prototipul electric ID R: nemții vor să stabilească un timp de referință pe "Drumul către Rai"

de Cornel Șocariciu
Joi, 28.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen vrea să stabilească un timp de referință pe "Drumul către Rai" din China. Nemții vor miza pe serviciile prototipul electric ID R și pe experiența pilotului Romain Dumas. Drumul măsoară 11 kilometri și include 99 de viraje.

Anul trecut, prototipul Volkswagen ID R scria istorie la Pikes Peak. Vehiculul electric dezvoltat de Volkswagen Motorsport stabilea un record all-time pe traseul din Colorado, SUA. Câteva săptămâni mai târziu, același ID R a devenit cel mai rapid vehicul electric de pe traseul de la Goodwood.

Ambele competiții au fost "atacate" cu ajutorul pilotului francez Romain Dumas. Dar Volkswagen are planuri și mai mari. Conform unor informații apărute la începutul anului, nemții vor să stabilească un record cu ID R și pe celebrul circuit de la Nurburgring. Ținta modelului german este NIO EP9, modelul electric care a parcurs circuitul german în 6 minute și 45.9 secunde.

Pentru un plus de imagine și în China, Volkswagen a anunțat că vrea să stabilească un timp de referință pe celebrul "Drum către Rai". La volanul prototipului german se va afla același Romain Dumas. Traseul măsoară 11 kilometri, iar pilotul francez va avea de înfruntat 99 de viraje.

"Până în acest moment, am văzut o parte din traseu doar în poze și în câteva clipuri.

Traseul este foarte virajat, foarte îngust în anumite locuri și destul de denivelat. Cu siguranță voi avea parte de o experiență specială", a declarat Romain Dumas.

Drumul din China nu este deschis circulației publice, iar singurele vehicule care parcurg traseul sunt autobuzele regiei de transport. Pentru ca lucrurile să fie și mai interesante, divizia Volkswagen din China lansează o provocare pentru pasionații de jocuri video. Aceștia vor putea concura pe un traseu virtual, urmând ca Romain Dumas să încerce să doboare timpul de referiță stabilit din spatele ecranelor.

Comentarii (2)

  • dupa cate mizerii au facut, ei deja au batut recordul la...coborare
    7 5
  • inexorabil
    “Electrice” și performanțe…nu, nu văd nimic prin acești “ochelari” ultraselectivi ai mei. Dar peisajul este, ȋntr-adevăr, mirific…Poza nr. 1 puteți s-o admirați și pe fond muzical:

    https://www.youtube.com/watch?v=JojTCSmvRHs
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru