Volkswagen vrea un nou record pe Nurburgring: francezul Romain Dumas va ataca “Iadul Verde” cu prototipul electric ID R

de Paul Cosma
Duminica, 20.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a confirmat interesul pentru stabilirea unui nou record, de această dată pe Nurburgring, în segmentul mașinilor electrice. Pilotul francez Romain Dumas va ataca faimosul circuit la volanul prototipului Volkswagen ID R, în vara acestui an.

Anul trecut, prototipul Volkswagen ID R scria istorie la Pikes Peak. Vehiculul electric dezvoltat de Volkswagen Motorsport stabilea un record all-time pe traseul din Colorado, SUA.

La volanul prototipului electric de 670 CP s-a aflat Romain Dumas, iar timpul realizat pe legendara urcare de 19.9 kilometri de la Pikes Peak a fost de 7 minute, 57 de secunde și 148 de miimi.

Nemții nu vor să se oprească aici și au pus ochii pe un nou record. În vara lui 2019, Volkswagen vrea să doboare recordul de pe Nurburgring în segmentul mașinilor electrice, confirmând informațiile apărute anterior.

Francezul Romain Dumas va ataca “Iadul Verde” la bordul aceluiași prototip, pe care nemții îl pregătesc suplimentar în vederea evenimentului de peste câteva luni.

Ținta lui ID R poartă numele de NIO EP9, model care a parcurs circuitul în 6 minute și 45.9 secunde. Testele din simulator au arătat că ID R este capabil de un timp mai mic de 5 minute și 30 de secunde.

Via Volkswagen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru