Volkswagen țintește un nou record: prototipul electric ID R va încerca să doboare timpul de referință stabilit de un monopost de Formula 1 pe Sonoma Raceway

de Cornel Șocariciu
Joi, 06.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii Volkswagen au anunțat că anul acesta vor participa la Sonoma Speed Festival din California, SUA, alături de prototipul electric ID R. Nemții vor să stabilească un nou timp de referință pe circuitul american și să doboare actualul record deținut de monopostul Mercedes.

În 2018 și 2019, prototipul electric Volkswagen ID R a reușit să stabilească o serie de recorduri pe unele dintre circuitele și traseele montane celebre. Nemții au început cu un record all-time stabilit pe urcarea de la Pikes Peak, Colorado, SUA, a urmat un record pe traseul de la Goodwood (foto), iar mai apoi un timp de referință pentru mașinile electrice de la Nurburgring.

Anul 2019 s-a încheiat pentru ID R în China. Prototipul electric dezvoltat de nemți a stabilit primul record oficial pe traseul montan Poarta Raiului din China cu o lungime de 11.3 kilometri și 99 de viraje.

Acum, oficialii constructorului german au anunțat că vor să doboare actualul record de pe Sonoma Raceway, SUA. În cadrul centrului din California are loc anual Sonoma Speed Festival, un eveniment asemănător cu Goodwood Revival.

Actualul record de pe Sonoma Raceway a fost stabilit anul trecut de fostul pilot de Formula 1 Esteban Gutierrez. Cei 4.05 kilometri ai circuitului au fost parcurși cu monopostul Mercedes-Benz F1 W07, mașina cu care Nico Rosberg a câștigat titlul mondial de Formula 1 în 2016.

Timpul realizat de pilotul mexican a fost de un minut și 15.4 secunde. 

Anul acesta, Sonoma Speed Festival va avea loc între 28 și 31 mai.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru