Volkswagen vrea să-l implice pe Ogier în dezvoltarea modelelor de performanţă

de Sebastian Toma
Luni, 25.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen vrea să-l folosească pe Sébastien Ogier şi în scop de pilot de teste pentru viitoarele modele de performanţă destinate drumurilor publice. Ogier şi-a dat deja aportul în dezvoltarea lui Golf R, spune şeful departamentului de dezvoltare de la Volkswagen.

Esential 9 victorii a obţinut Ogier in cele 13 etape ale sezonului WRC 2013.
Volkswagen va profita de titlul de campion mondial obţinut de Sébastien Ogier şi-l va invita să participe la dezvoltarea viitoarelor modele construite de divizia de performanţă a mărcii. Vestea vine de la Heinz-Jakob Neusser, şeful departamentului de dezvoltare de la Volkswagen, care a discutat acest aspect cu englezii de la Autocar. Iniţiativa celor de la Volkswagen nu este o premieră în industrie, reuşitele în motorsport fiind legate de-a lungul istoriei de parteneriate de imagine în favoarea produselor de serie. Cel mai recent caz este cel al lui Sebastian Vettel, şeful diviziei de performanţă de la Infiniti.

Vettel şi Ogier nu sunt singurii piloţi implicaţi de constructorii pe care i-au reprezentat în dezvoltarea viitoarelor modele. Printre cazurile celebre se numără Michael Schumacher şi modelele Ferrari, respectiv Mercedes-Benz, Ayrton Senna şi Honda NSX, Colin McRae şi prima generaţie a lui Ford Focus, alături de multe alte cazuri similare.

În mod paradoxal, francezii de la Citroen n-au profitat de ocazie atunci când Sebastien Loeb a câştigat titlurile sale în WRC, incluzând titlul la constructori pentru producătorul francez, cu toate că a comercializat o ediţie specială a lui C4 botezată "by Loeb".

Urmareste Automarket
Între timp, alţi constructori au preferat să celebreze reuşitele din motorsport prin ediţii speciale ale modelelor de serie, fără ca acestea să fie modificate după indicaţiile pilotului care a câştigat un titlu în sezonul competiţional respectiv. În această situaţie s-au aflat cei de la Renault, cu ediţia specială "F1 Team" a lui Clio RS şi Megane RS, dar şi producători precum Opel şi BMW, cu ediţiile speciale ale modelelor Calibra şi M3 în urma reuşitelor din DTM.
Lumea raliurilor nu a făcut excepţie, Mitsubishi lansând o ediţie specială a lui Lancer Evolution VI în cinstea lui Tommi Mäkinen, în timp ce Subaru i-a închinat o ediţie specială a lui Impreza în cinstea lui Colin McRae.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • Scorpionu.negru
    Imi dau seama cum vor fi...adica la fel ca si acum putin, mai atent lucrate. Asta e si farmecul lor pana la urma, si anume sa isi pastreze in mare cam tot ce aveau primele generatii. Vor fi Rolls-urile masinilor mici!
    6 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru