Bulgaria, Shakedown: Solberg conduce plutonul de piloţi Citroen

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 09.07.2010
Petter Solberg a stabilit cel mai bun timp în Shakedown-ul contând pentru Raliul Bulgariei, într-un eveniment dominat cu autoritate de Citroen.

Raliul Bulgariei a demarat joi seară cu Shakedown-ul de patru ore programat pe un traseu cu lungimea de 2.65 km în apropiere de parcul de service de la Dolna Banya.

Conform aşteptărilor, piloţii aflaţi la volanul unor maşini Citroen C4 WRC au dominat cu autoritate şi şi-au surclasat rivalii de la Ford, cunoscuţi pentru lipsa de competitivitate pe asfalt. Cel mai bun timp a fost realizat de pilotul privat Petter Solberg, care a debutat astfel cu succes în parteneriatul cu noul său copilot, Chris Patterson.

"Nu a fost prea rău, nu-i aşa? Maşina a fost bună şi sunt încrezător şi în privinţa parteneriatul din interiorul ei. Drumul din Shakedown nu a fost exact ca drumurile pe care le-am văzut în recunoaştere, a fost puţin mai aluncecos, dar setările maşinii au funcţionat bine", a declarat campionul mondial din sezonul 2003.

Norvegianul a fost urmat în clasament de Dani Sordo şi Sebastien Ogier, cei doi fiind despărţiţi de numai o zecime de secundă.

Surpriza plăcută a evenimentului a fost Kimi Raikkonen, care a stabilit acelaşi timp ca liderului clasamentului general, Sebastien Loeb.

Astfel, finlandezul şi-a pus în valoare experienta acumulată în Formula 1 pe asfalt şi a terminat pe locul 5, în faţa celor doi piloţi ai echipei de uzina Ford, Mikko Hirvonen şi Jari Matti Latvala.

Iată clasamentul complet al piloţilor din WRC în Shakedown din Raliul Bulgariei:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp
 1  Petter Solberg
 -  1:39.4
 2  Dani Sordo
 Citroen WRC
 1:39.8
 3  Sebastien Ogier
 Citroen Junior
 1:39.9
 4  Sebastien Loeb
 Citroen WRC
 1:40.5
 5  Kimi Raikkonen
 Citroen Junior
 1:40.5
 6  Mikko Hirvonen
 BP Ford
 1:41.3
 7  Jari Matti Latvala
 BP Ford
 1:42.2
 8  P-G Andersson
 Stobart  1:42.6
 9  Matthew Wilson
 Stobart  1:42.6

 

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru