Loeb a câştigat pentru a opta oară consecutiv Raliul Germaniei!

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 22.08.2010
Sebastien Loeb rămâne invincibil în Germania la capătul unui raliu pe care l-a dominat cu autoritate din prima până în ultima probă specială.

Sebastien Loeb şi-a confirmat din plin statutul de favorit în Raliul Germaniei şi a câştigat cea de-a nouă etapă a sezonului 2010 al Campionatului Mondial de Raliuri fără să cedeze în niciun moment prima poziţie.

La adăpostul unui avans liniştitor de 35 de secunde înaintea zilei de duminică, sextuplul campion mondial a avut de îndeplinit o simplă formalitate în ultimele cinci probe speciale, câştigând două dintre acestea (PS 16 şi PS 18). Astfel, francezul a câştigat pentru a opta oară consecutiv Raliul Germaniei din tot atâtea participări, fiind invincibil pe asfaltul nemţesc.

Loeb a fost urmat în clasamentul general de coechipierul sau de la Citroen WRC, Dani Sordo, la peste 50 de secunde, în timp ce ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de viitorul său coechipier, Sebastien Ogier, în prezent la Citroen Junior.

După abandonul suferit sâmbătă de Mikko Hirvonen, BP Ford a fost nevoită să se mulţumească doar cu locul patru obţinut de Jari Matti Latvala, în timp ce Petter Solberg a terminat pe locul cinci după ce a câştigat PS 15 şi PS 17.

Matthew Wilson a reuşit să se impună în faţa lui Kimi Raikkonen şi a terminat pe locul şase cu un avans de numai 3.8 secunde.

Totuşi, Raikkonen şi-a trecut în cont în PS 19 prima victorie într-o probă specială în Campionatul Mondial de Raliuri, ce s-a desfăşurat pe un traseu cu lungimea de 4.37 km. Ultimele trei poziţii din top 10 au fost ocupate de Khalid Al Qassimi, M. van Eldik şi P. Sandell.

Cascadorul american Ken Block a abandonat în PS 15 din cauza unor probleme la cureaua de transmisie în momentul în care se afla pe locul 8 în clasamentul general.

Iată clasamentul final al piloţilor din clasa WRC în Raliul Germaniei:

Loc  Pilot  Echipa  Timp / Diferenta
 1  Sebastien Loeb
 Citroen WRC
 3:59:38.3
 2  Dani Sordo
 Citroen WRC  51.3
 3  Sebastien Ogier
 Citroen Junior  2:13.3
 4  Jari Matti Latvala  BP Ford
 2:33.9
 5  Petter Solberg  pilot privat  6:47.7
 6  Matthew Wilson  Stobart Ford
 8:46.7
 7  Kimi Raikkonen
 Citroen Junior  8:50.5
 8  Khalid Al Qassimi
 Stobart Ford  17:36.5

 

Comentarii (6)

  • Kimi
    Felicitari ! Fara problemele din SS15,ar fi terminat pe 6,dar oricum,important e ca s-a impus pentru prima oara intr-o super speciala,in scurta sa cariera ca pilot WRC ! Keep flying Iceman!
    10 2
  • Kimi
    Asfaltul ii prieste de minune. Felicitari Iceman!
    8 2
  • Ivanoff
    Cel mai...
    Felicitari Loeb!
    Esti cel mai tare (in gestionarea ordinelor de echipa) ! :)
    Halal campion,halal campionat,halal regulament!!!
    2 5
  • @ally
    Da! Doar ca din ce zicea Kimi,asta a fost un raliu pe asfalt atipic.Si am vazut si poze,unele in care se parea ca era pur si simplu pietris.Intr-adevar,un raliu dificil,dar totul e bine cand se termina cu bine si mai ales...cu puncte !
    7 1
  • loeb!
    Sebasties, El Lider Maximo! Cel mai tare!
    @ivanoff : stilul de pilotaj, timpi scosi pe fiecare speciala, de multe ori o parte din setari sau alegerea pneurilor sant ale pilotului...
    Echipa tehnica fara pilot nu face 2 bani sau invers...
    Sebastian Loeb e un mare campion si nu pentru ca Marconi a inventat radioul!
    4 2
  • Ivanoff
    Magie
    Daniel,ai tu cumva vreo idee unde a disparut commentul meu?...
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru