Loeb nu crede că va deveni campion după Raliul Japoniei

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 06.09.2010
Sebastien Loeb consideră că are şanse reduse să cucerească al şaptelea titlu mondial în Raliul Japoniei din acest weekend.

Sebastien Loeb a acumulat deja 191 de puncte în acest sezon şi are un avans de 58 de puncte în faţa lui Sebastien Ogier cu numai patru etape înainte de final.

Calculul matematic arată că pilotul echipei Citroen WRC va cuceri al şaptelea titlu mondial în Raliul Japoniei de la sfârşitul acestei săptămâni, în cazul în care Ogier, Jari Matti Latvala, Petter Solberg şi Dani Sordo termină cel mult pe locul şapte.

În condiţiile în care toţi cei patru rivali rămaşi în cursa pentru titlu ar trebui să termine pe poziţii inferioare, francezul admite că cel mai probabil va fi încoronat drept campion în una dintre ultimele trei etape ale sezonului.

"Nu ştiu exact ce se va întâmpla, dar nu este atât de posibil (n.r - să devin campion în Japonia). Poate că la unul dintre raliurile următoare vor fi şanse mai mari. Ar fi stupid să fi ajuns până aici şi să arunc titlul pe fereastră în încercarea de a obţine cât mai multe victorii. Trebuie să fiu sensibil, să încerc să câştig şi apoi mai vedem", a declarat Loeb în cadrul unui comunicat de presă al echipei sale.

Declaraţiile sale sunt acoperite şi de fapte, întrucât Loeb a câştigat puncte în fiecare raliu începând de la etapă din Grecia de anul trecut, constanta sa în rezultate fiind de altfel decisivă pentru cele şase titluri mondiale cucerite până în prezent.

Francezul a devenit deja de două ori campion la finalul etapelor din Japonia, în sezoanele 2005 şi 2008.

Via | WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru